duminică, 11 ianuarie 2015

INCENDIAR! Dezvăluirile istoricului si profesorului universitar Ioan Scurtu: "Mihai Răzvan Ungureanu a sabotat negocierile pentru Tezaurul României de la Moscova"


Mihai Răzvan Ungureanu, recent uns consilier personal al noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pe perioada cât a fost ministru de Externe, a sabotat prin acte oficiale interne activitatea Comisiei pentru recuperarea Tezaurului României de la Moscova.

     În acelaşi timp, a întreprins toate demersurile posibile pentru transmiterea ilegală a Tezaurului Moştenirii Gojdu către Ungaria.

     Mai mult, Emil Boc, premierul fostului preşedinte Traian Băsescu, a scos complet problema Tezaurului românesc confiscat de ruşi din Programul său de Guvernare, după alegerile parlamentare din 2008.

     Aceste informaţii dramatice sunt cuprinse în volumul lui Ioan Scurtu, "Tezaurul României de la Moscova", recent apărut la Editura Enciclopedică (Bucureşti, 2014).

     Profesorul Ioan Scurtu a fost, de la înfiinţare, în 2004, până în 2012, când şi-a dat demisia, co-preşedintele Comisiei Comune româno-ruse pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relaţiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului depus la Moscova în timpul primului Razboi Mondial, pe scurt Comisia pentru Tezaur. Practic, în paginile cărţii sale de memorialistică ni se demonstrează că, dincolo de declaraţiile cu iz patriotard, în această perioadă, de 10 ani, cât a fost preşedintele României, Traian Băsescu s-a exprimat în privinţa Tezaurului României din Rusia doar în termeni lacşi, de tipul unei bătăi pe umăr şi a unei glume la o recepţie.



     Dacă ar fi să urmăm indiciile meteorologice uzuale, valabile în acest caz şi în plan informativ-politic, am ajunge uşor la sursă. Oamenii şi, mai ales politicienii, ca să nu mai vorbim şi de comandanţii supremi, se judecă după fapte, nu după vorbe. Este tragic să constaţi că puterea din România ultimilor 10 ani, în ciuda fumigenelor provocatoare anti-ruseşti, a deservit, în fond, interesele Rusiei, cel puţin în privinţa recuperării unui bun naţional pentru care Ceauşescu, de exemplu, nu a ezitat să se contreze direct cu Brejnev. Faptele, cuprinse cu amănunte în volumul profesorului Scurtu, vorbesc de la sine.

     * Numai Tezaurul BNR de la Moscova valorează azi 5 miliarde de dolari

     Evenimentul de lansare a volumului, desfăşurat la Banca Naţională a României pe 11 noiembrie anul trecut, chiar între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale (2 si 16 noiembrie 2014), a evidenţiat sine die faptul că acest subiect, atât de fierbinte în relaţiile României cu cel mai mare vecin al său (momentan doar prin Marea Neagră), dar şi ca importanţă pentru avuţia naţională, a lipsit cu desăvârşire din dezbaterile electorale.

     Nu este de mirare.

     "Tezaurul trimis la ruşi în anii 1916-1917 cuprinde 93,4 tone aur, din care 91 tone monede istorice şi 2, 4 tone lingouri. În primul transport, 12-14 decembrie 1916, au fost 17 vagoane, cuprinzând 1738 lăzi, în valoare de 314.580.456, 84 lei, iar între 23-27 iulie 1917, 24 de vagoane cu bunuri de inventar de 7,5 miliarde lei", sintetizează profesorul Florin Negoiţă pe blogul profesorului Ioan Scurtu.

     Este vorba de cel mai mare diferend al României, pe lângă cel teritorial, privind provinciile româneşti înstrăinate, a evidenţiat şi istoricul Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului BNR Mugur Isărescu, în alocuţiunea sa din cadrul dezbaterii ştiinţifice prilejuite de lansarea volumului, la care au luat cuvântul istoricii Mihai Retegan, de la Universitatea Bucureşti, Dorin Matei, de la Magazin Istoric, şi autorul.

     Valoarea actuală a Tezaurului, a celor 93, 4 tone de aur, la cotaţia Bursei de Londra, este de 3,5 miliarde dolari, la care se adaugă valoarea numismatică, de 40%, ceea ce ridică suma pe care ar trebui să ne-o dea statul rus la circa 5 miliarde de dolari, reprezentând exclusiv Tezaurul BNR, a explicat Cristian Păunescu în prelegerea sa. După cum se ştie, Tezaurul României care a ajuns la Moscova conţine numeroase alte bunuri şi valori. Spre deosebire de România, Ungaria, cu aportul serviciilor sale speciale care au cotrobăit bibliotecile Rusiei, a reuşit deja să-şi recupereze Tezaurul de carte rară de la Moscova, confiscat de Armata Roşie în 1956, act perfectat cu doar câteva zile înainte de vizita lui Putin la Budapesta din 2006.

     * Băsescu doar a râs

     Despre relaţiile cu forţele instalate la putere după decembrie 2004, aflăm că, la data de 9 iunie 2005, preşedintele României Traian Băsescu încă nu îl cunoscuse pe co-preşedintele Comisiei care trata problema Tezaurului, profesorul Ioan Scurtu. Acesta a profitat de prezenţa preşedintelui la recepţia de Ziua Naţională a Federaţiei Ruse şi i s-a prezentat lui Traian Băsescu în timp ce acesta era cu Aleksandr Tolkaci, ambasadorul Rusiei de la acea dată.

     Cum în zilele următoare era stabilită o nouă întâlnire a Comisiei, la Moscova, Băsescu, povesteşte Scurtu, l-a luat de după umăr şi, râzând, i-a zis: "Continuaţi discuţiile, continuaţi discuţiile!".

     În urma unei replici a lui Scurtu, Băsescu a mai tras şi un hohot de râs, mai spunând: "Da, da. Discutaţi, discutaţi istorie...".

     "Nu ştiu ce a transmis ambasadorul Tolkaci la Moscova, dar în mod cert a observat că preşedintele României nu s-a arătat interesat de recuperarea Tezaurului, iar Comisia era doar pentru discuţii cu caracter istoric", consemnează Ioan Scurtu în cartea sa.

     Traian Băsescu a ţinut să afirme că el lasă trecutul în urmă şi priveşte spre viitor, o retorică folosită adeseori şi de "colegii" ruşi, atunci când se expunea situaţia contencioasă.

     * Comisia rămâne fără finanţarea MAE, Constantiniu îşi dă demisia

     Înainte de această nouă rundă de discuţii de la Moscova, a urmat o întrunire cu membrii părţii române, la sediul MAE, pe 16 iunie 2005, când apare prima breşă majoră în componenţa Comisiei.

     Secretara Comisiei, Victoria Gavrilescu, a informat că nu există finanţare pentru activitatea Comisiei - adresa MAE către Ministerul Finanţelor "s-a pierdut" - şi că fiecare membru trebuie să obţină fonduri de la instituţia din care face parte.

     Academia, reprezentată în Comisie de mai mulţi membri, nu ar fi alocat fonduri, în contextul în care preşedintele acesteia, Eugen Simion, se plângea peste tot că suferă de lipsă de bani. Dincolo de problemele financiare, discuţia s-a aprins de la constatarea că "de vreme ce nici preşedintele Băsescu, nici ministrul de Externe Ungureanu nu au ridicat problema Tezaurului, era clar că oficialităţile noastre nu sunt interesate de acest subiect", scrie Scurtu, precizând: "Pe acest fond, Florin Constantiniu a declarat că se retrage din Comisie, deorece nu are încredere în eficienţa acesteia. Atâta timp cât preşedintele României susţine că Tezaurul este doar o problemă de istorie, era imposibil să se ajungă la un rezultat concret. Din cele spuse de doamna Gavrilescu, a dedus că vorba de un sabotaj din partea Guvernului român, care nu vrea să susţină activitatea Comisiei comune". Profesorul Scurtu a deplâns pierderea marelui istoric din Comisie.

     * Averea Gojdu către Ungaria, da, Tezaurul României de la Rusia, nu

   
 
Cum Ministerul de Externe condus de Ungureanu şi Guvernul Tăriceanu nu aveau fonduri pentru Comisie, transportul la Moscova a decurs în condiţii umilitoare, povesteşte Scurtu. S-au luat bilete la cea mai ieftina cursă, întâmplător ungurească, MALEV, cu plecare la 6.15 (prezenţa pe aeroport la 4.15), cu escală la Budapesta şi apoi la Moscova, unde o parte din delegaţie avea să stea la Ambasadă, ca să nu mai coste nimic.

     "Guvernul Tăriceanu făcea economii drastice cu această Comisie, nefiind interesat de recuperarea Tezaurului României de la Moscova, dar era culant în privinţa restituirii de bunuri şi proprietăţi, inclusiv către străini", scrie Scurtu, cu referire la Moştenirea Gojdu şi înstrăinarea unor proprietăţi ale României către numeroşi "moştenitori" maghiari, deşi acestea fuseseră răscumpărate de statul româm după 1918.

     "Statul ungar nu a pus niciodată problema restituirii bunurilor pe care etnicii români le aveau în Ungaria, dar statul român (prin guvernul Tăriceanu) s-a arătat dispus să renunţe la valorile Fundaţiei Gojdu, creată de Emanoil Gojdu pentru susţinerea materială a studenţilor români de religie ortodoxă. Aflasem că ministrul de Externe Mihai Răzvan Ungureanu negocia cu omologul său de la Budapesta crearea unei fundaţii comune, româno-maghiare, care să fie finanţată din bunurile ce aparţinea Fundaţiei Gojdu", adaugă Scurtu pentru a conchide, cu un gust amar: "Aşadar, când era vorba de recuperarea Tezaurului României transferat la Moscova în 1916 şi 1917, guvernul Tăriceanu era reticient, dar când se discuta despre «restitutio in integrum», era mai mult decât generos".

     Deplasarea la Moscova a decurs cu peripeţii, după ce o parte din delegaţie a fost îndepărtată din avion de o delegaţie oficială a Ungariei, care urma să meargă tot la Moscova.

     * Ordin de la MAE: încetaţi orice implicare în problema Tezaurului

     Fostul cosmonaut Dumitru Prunariu, ambasadorul României la Moscova, la acea dată, i-a confirmat profesorului Ioan Scurtu, ajuns în Rusia, că urma să fie rechemat la Bucureşti după circa 18 luni de mandat.
  

Glumiţele lui Băsescu şi blocajele lui Ungureanu, urmate de cele ale succesorilor săi, fideli liniei cotroceniste sau tăriceniste, Adrian Cioroianu, Lazăr Comănescu (şi acesta numit consilier la Palat), Cristian Diaconescu, Cătălin Predoiu, Teodor Baconschi şi apoi, din nou, în Guvernul Ungureanu, Cristian Diaconescu, profesorul Scurtu le-a simţit pe propria-i piele. În plan diplomatic, acestea au produs un îngheţ total. De unde a fost dirijat acest îngheţ?

     În urma unei discuţii avute la o recepţie cu preşedintele părţii ruse a Comisiei, Aleksandr Ciubarian, Prunariu a trimis o informare la MAE, de unde a primit în schimb o "scrisoare-admonestare", semnată de colegul de facultate al lui Ungureanu, Lucian Leuştean, adus de la Iaşi şi făcut secretar de stat la MAE, prin care i se cerea să nu mai abordeze sub nici o formă problema Tezaurului României pe teritoriul Rusiei, scrie Scurtu, amintind şi că, în aceeaşi perioadă, ambasadorul fusese abordat de un grup de presiune care susţinea că s-ar ocupa cu recuperarea Tezaurului. "Dar «scrisoarea-admonestare» nu se referea la neimplicarea în aşa-zisa restituire printr-o firmă particulară, ci la problema Tezaurului în ansamblul său, inclusiv la Comisia Comună", concluzionează istoricul român.

     Ca să pună capac chestiunii, într-un articol semnat de ziarista de la revista GDS "22" Rodica Culcer, preferata preşedintelui României la TVR, se afirma că retragerea lui Prunariu de la post a survenit ca urmare a faptului că nu a făcut nimic pentru Tezaur.

     Viorica Moisuc şi-a dat demisia din Comisie, ca urmare a informaţiei că ministrul de Externe Mihai Răzvan Ungureanu a dat instrucţiuni ambasadorului României la Moscova să nu se implice în problema Tezaurului. "Retragerea doamnei Moisuc din Comisia Comună a constituit o pierdere foarte serioasă, domnia sa fiind - alături de Cristian Păunescu - cea mai bună cunoscătoare a problemei Tezaurului românesc depus la Moscova în 1916 şi 1917", rememorează Scurtu.

Victor Roncea

Citeste continuarea si vezi copii dupa documentele Tezaurului de la Moscova aici: Bursa
Sau aici: http://roncea.ro/2015/01/06/bursa-mihai-razvan-ungureanu-a-sabotat-negocierile-pentru-tezaurul-romaniei-de-la-moscova-dezvaluirile-profesorului-ioan-scurtu-video-de-la-bnr/

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Trebuie toti trasi in tepe . Ai furat ? Recunosti ? Nu recunosti ? Mai bine recunosti si nu pierdem vremea si te tragem in teapa langa colegii tai politici .

ZaRadv .

un pic anonim spunea...

Unde este acum ungureanu mioritic? Intrebare pentru facebucisti!

simona spunea...

Tezaurul nu poate fi recuperat sub nici o forma si sa nu credeti ca doar rusii nu vor sa ni-l dea ,am inteles asta acum cativa ani ca ceva sau cineva vrea cu orice pret ca istoria noastra sa fie lasata in negura .Toata lumea cand vorbeste despre el da cifre valoreaza atat sau atat dar de unde stiti ca ca acest tezaur nu inseamna mult mai mult pt istoria noastra ,nu aurul conteaza ci cum a fost prelucrat si cine l-a modelat,cata vechime are ,ce ascud scrierile si orice arheolog va va confirma ca comoara e inestimabila ,lingourile nu conteaza asta-i durerea noastra credem ca saracia se va termina odata cu aurul ,dar istoria ne arata ca din cauza acestui metal am avut numai de tras ponoase .Nu aurul da valoarea ci arta si scierile ,nu aurul ne va spune cine am fost ,cine suntem si cine vom fi ci doar prelucrarea lui.N-am inteles niciodata de ce a trebuit sa ducem tezaurul in Rusia ,nu era prima data cand tara noastra era amenintata si-n razboi ,a fost o mare prostie din partea politicienilor acelor vremi sa creada ca odata ce-ti trimiti oile pe teritoriul lupilor acestia n-or sa se infrupte din ele.Cat despre tradatorii acestei tari sa-mi fie cu iertare cati dintre politicienii Romaniei credeti ca sunt oameni cu coloana vertebrala si iubitori de tara .Si cei mai dureros cati romani credeti ca stiu despre acest tezaur ,pe cati ii intereseaza istoria neamului ?.Cati romani au studiat macar istoria care se preda in scoli?Cati dascali de istorie au harul sa puna in sufletul copiilor dragostea de trecut sa le trezeasca interesul pt aceasta disciplina ? Poate cand vom putea sa trecem acest hop si cand noi romanii vom dorii cu adevarat tezaurul se va intoarce acasa.

Anonim spunea...

Sunt si altii , exemplele pot continua cu astfel de activitati, cum ar fi cu padurile tarii noastre.

Unknown spunea...

Din cate vad nu este decat o insiruire de presupuse actiuni si interventii fara nici o dovada palpabila,o copie dupa documente originale,o inregistrare ceva! Nu poti sa crezi in ori ce articol scris asa de dragul reclamei aduceti dovezi palpabile si atunci vom putea sa acuzam toate aceste presupuse fapte!Nu avem nevoie de senzational avem nevoie de adevar!

Anonim spunea...

Dragilor...... pe vremuri Regele ..... Imparatul ...Conducatorul tarii se suia pe cal si conducea armate in lupta in fruntea ostilor..... acum sunt la putere numai Lasi si Hoti ce dreaku nu vedeti? daca absolut nici un romin nu iesea la votare ce se intimpla fratilor .? stie cineva? cunoaste careva legea? ce se intimpla cind tara nu vine la votare? dar sistemul este de asa natura facut ca poti sa ai munti de dreptate in mina ... te fac astia in singe ....mai un kil de faina la babe .... mai un tricou cu insemne electorale mai un litru de lapte .... mai un popa var cu arsenie bocitu... si gata rominii furati iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar si iar..... lipsa coloana vertebrala .... ca de au furato si pe aia hotii.

Unknown spunea...

Atitudinea, asta-i cea mai importanta, ca nu-l putem lua cu forta inapoi. Atitudinea de a cere la nesfarsit inapoi tezaurul, atitudina care mai devreme sau mai tarziu, daca e mentinuta mereu, va da roade! Problema e ca de cand au disparut Domnitorii nostri pamanteni, Draculestii,Musatinii, Basarabii etc...pe noi ca natie ne-au mai aparat din cand in cand intamplarile si capriciile vremilor. Ce vedeti azi in fruntea tarii sunt numai cozi de topor, nu va amagiti, nici unul nu-i de-al nostru, altfel n-ar fi acolo!

D. Pavel spunea...

Fara discutie acest fost MARE utecist - trimis de secu in zilele fierbinti de 15,...18 decembrie in caminile studentesti din Iasi pentru a lua numele si "pulsul" acestora - este urmasul khazarilor bolsevici ("evreu" ungur) care NU are niciun sentiment pentru tara noastra! El a fost PLANTA de Lacustele Mondiale pentru distrugerea tarii!
Desigur e curios ca pina acum inca NU a fost saltat! Dar NICI PUEMONTA nu a fost inca saltat...
Cred ca pina la urma MULTIMEA va trebui sa-i salte pe toti acesti mothers f....ers!

Anonim spunea...

bine-nteles ca nu mai discutam de tezaur, pt ca cu tezaurul romaniei si-au platit bolsevicii catre sponsorii occidentali recte finantza occidentala filiala germania+frantza -vezi linku:

http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/

acuma vretzi sa recunoasca toti nostri vestici ca comunismul a fost doar un experiment social planuit din vest? ei asi - urmasii kagebistilor iudo-khazari din romania au grija de asta si se fac ca ploua.

ia aici planul din 1942 premergator yaltei - tovarasii deja ne vindusera deja de la jumatea razboiului- cauta post-war new world map sau linku

vezi linku: http://www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2Fd%2Fd1%2FGomberg_map.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FOutline_of_the_Post-War_New_World_Map&h=2832&w=3972&tbnid=WmSQfPhVF-okpM%3A&zoom=1&docid=4_VZ1eNjeeAhoM&ei=hc-yVIzeCYz2O7yjgcAB&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=0&page=1&start=0&ndsp=18&ved=0CDEQrQMwAw


Anonim spunea...

Roxin nu ne dezamagi.Blogul tau nu cred ca e citit de baba de la tara si nici de betivul cartierului.Cred ca cei care te citesc au un IQ mai rasarit.Ai facut campanie pentru Johanis care este in alianta cu cozile astea de topor.
Lasa politica si senzatiile ''tari'' la jurnalistii analfabeti de care este plina Romania.
Te citim pentru a sti mai multe despre istoria tarii noastre.Mai ales noi care suntem departe de tara de decenii.
Vrem sa avem argumente pentru a demonstra ''civilizatilor'' ca o dau in bara cand ne injura si ne umilesc.
E trist sa vezi ca mai devreme sau mai tarziu in tara aia pana si cei care incep bine ca domnia ta termina in a se pangari cu mizeria aia din tara chemata in mod eronat politica.
Te rugam.Sunt multe de scris de stramosii nosti de la daci si pana la perioada interbelica.
In ceea ce priveste tezaurul ,tinand cont ca mari oameni care au condus tara aia in perioada interbelica nu au mai deschis subiectul,cred ca am platit (ca de obicei )unirea cea mare cu el.
De fapt exista studii destul de convingatoare care demonstreaza ca de fapt tezaurul a facut strada
Moscova,Berlin,Paris.
Am platit mereu pentru libertatea noastra ba la Poarta,ba la rus,ba la austriac,ba la american,ba la CEE.Noroc ca am avut cu ce plati pentru ca Dumnezeu ne-a binecuvantat cu aur,sare,petrol,paduri,pamant bun etc.
Daca nu aveam cu ce plati nu cred ca am fi mai existat pe harta Europei vazand ura cu care suntem tratati si de vecini si de ceilalti.
Nu cred ca vei avea mai multe vizualizari cu politica.Nu e nimic senzational aici.Romanii sunt deja satui de toate astea.
Toate cele bune.

Unknown spunea...

Eu am solutia ca tara Romanesca sa fie condusa de oameni de valoare.
Trebuie data legea partidelor care sa prevada ca oamenii politici care candideaza sa fie sponsorizati numai din cotizatia de partid a membrilor .
Atunci mafia si infractorii nu vor mai putea sponsoriza oamenii lor sustinuti special sa dea legi in favoarea mafiei sau a altor tari straine.

Anonim spunea...

Fratilor, lasati tezaurul deocamdata - o vorba din batrani zice ca ce-i al tau ,e pus deoparte . Si da ,adevarul iese intotdeauna la suprafata .

Problema actuala e alta .Ce pastila alegeti ? Cea de frica sau cea de iubire ? Daca iti este frica ,ramai fara libertate .

Apropo , ce-a fost spectacolul ala de la Paris de azi ? Carnaval ? Lupi imbracati in cojoace de oaie .He ,He ... .

Cati oameni Nevinovati (copii,femei ,barbati ) au murit in toate catastrofele naturale ,nucleare ,bombardamente etc. dupa 2010 si nimeni nu s-a mai solidarizat cu nimeni .


Sanatate !

nicu cohen spunea...

Hitler era evreu ! Il chema Adolph Jacob Hitler .
http://www.alterinfo.net/Le-secret-d-Adolf-Jacob-Hitler_a45347.html

Cristian spunea...

Un articol politic venit din malaxoarele urat mirositoare ale celor mai nemernici dintre romani, au creat o noua caracteristica a acestei modeste natii, URA! Titlul popmpos, argumente zero, o informatie la inceput ca a sabotat fara argumente dupa care poze la misto si prezentarea unei situatii cunoscute cu atentie deoasebita a situatiei de dupa 2004.....pana atunci totul a fost excelent chiar nu erau argumente sa punem la indoiala dorinta unor Ion Iliescu sovietizat la Moscova sau un Nastase de exemplu dorit sa faca loby pt. Rusia de un scelerat rus! Articol pt. oameni cu creierele sterse, in cel mai bun caz, sau pt. cei care neuronii sunt de mult tumefiati! Miau, miau!

Anonim spunea...

Nu abandonati acest subiec mediatizatil mai bine

Anonim spunea...

Rabdare.EL se apropie incet si pas cu pas...

Anonim spunea...

Am o idee pentru o forma de protest cam neortodoxa cu zeci de comentarii pe blogurile politicienilor in care sa se vada clar cum e distrusa si uitata istoria noastra. Ideea e ca in fiecare zi o coalitie de comentatori sa posteze pe blogul unui subiect sute de comentarii cu linkuri utile pentru sensibilizarea rinocerilor de partid.

nicu cohen spunea...

Nimic nou sub soare .Aplicarea Protocolului 24 ale Iteleptilor Sionului spune "in fiecare tara trebuie sa fie la putere evrei ".
Faptul ca tezaurul a ramas la rusi e bine .Macar se afla in tara ortodoxa decit sa ajunga pe mainile UE-lui sau al Federal Reserve pentru Romania nu mai exista .
Informatiile sunt clare :caracatita sionista a pus stapinire pe Romania !
Iohanis si MRU sunt doi crypto evrei nerusinati ,formati si instruiti sa aduca poporul roman in sclavie . Acum dusmanul tarii devine clar :evreimea sionista virful de lance al bancherilor evrei mondiali si al corporatiilor satanice ,care pot fi si industriale si financiare si mass media si religioase etc .

Anonim spunea...

Cei care sunt atat de incantati de regele Mihai, oare nu isi pun intrebarea de ce minunatii regi ai Romaniei au dat tezaurul pe mana rusilor si nu l-au luat, oficial, niciodata inapoi?! De fraieri ce au fost sau de fraieri ce ne-au crezut pe noi? Este ca i-a durut fix in cot de tot neamul romanesc si ca tot ce i-a interesat a fost sa se imbogateasca?

Cat despre R. Ungureanu, jos palaria, e un om cum putini sunt, doar ca e cu adevarat ghinionist!

Anonim spunea...

Adevarul despre regii Romaniei ...

http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/12/07/adevarul-despre-regii-romaniei-asa-zis-germani-singurele-4-perioade-din-istoria-romaniei-cand-s-a-lucrat-in-interes-national/

Anonim spunea...

Absolut corecte afirmatiile...ce nenorociti

Anonim spunea...

am citit pe wikipedia despre Tezaur, despre BNR. Am mai citit si altele. Concluzia? Tezaurul este format din aurul unor cetateni. Nicidecum nu apartine poporului.., daca avem respect pt dreptul la proprietate.La data cand BNR a strans aurul sa-l trimita la MOscova, STATUL ROMAN nu avea nici o actiune la banca. Altceva ma iingrijoreaza : este posibil ca BNR de astazi sa fi despagubit pagubitii de la 1915? Ca doar, era garantul ! Dar actiunarii pagubiti in '48? Au fost si ei despagubiti (pe buna dreptate), dar pe banii mei ? Pe roman il alarmezi cu cateva teme : Aurul, Transilvania,... Beyonce a lu' Guta. Bun,, Dar in folosul cui ?

Petronius spunea...

Oricum,tezaurul este mai bine ca nu a fost recuperat,pentru ca mai exista sperante de a intra in posesia lui.Daca ar fi fost recuperat inca din timpul maimutei ilicescu,tezaurul ar fi disparut in colectiile lichelelor care detin puterea (in mod samavolnic),s-ar fi ales praful si de tezaur...