marți, 3 februarie 2015

Ce spun ITALIENII despre războaiele DACO-ROMANE… O lecție de istorie pentru toate cozile de topor din mediul științific românesc. Merită văzut!!!


Trebuie să recunosc că am fost surprins să descopăr într-un fragment de documentar realizat de italieni o perspectivă corectă (cel puțin pe aspectele pe care le voi sublinia mai jos), cu elemente deosebit de interesante, unele inedite, despre războaiele daco-romane din vremea lui Decebal și Traian.

Dacă astăzi încă sunt istorici ageamii prin România care îi consideră pe daci doar niște înapoiați, incapabili de a produce ceva, italienii le dau acestora peste nas, din voleu! Într-un colaj video (pe care îl puteți vedea mai jos) ce combină fragmente din mai multe documentare, veți putea descoperi și perspectiva pe care o au astăzi unii istorici italieni  asupra dacilor, a lui Decebal și a războaielor daco-romane.

Ei, italienii, subliniază clar că principalele motive pe care le-a avut Traian atunci când a decis invadarea Daciei, au fost jaful (Dacia era considerată un fel de El Dorado al antichității), oprirea unui exemplu rușinos pentru imperiu – subsidiile plătite către daci (un tribut anual plătit de romani încă din vremea împăratului Domițian – anul 89 d. Chr. -, pentru a avea pace cu ei)  și admirația propriului popor, plus titlul de Imperator,  la care tânjea Traian și pe care nu le putea obține decât în urma unui război.

Peste toate, realizatorii filmului subliniază că victoria lui Traian este, poate, cea mai neagră victorie a romanilor, datorită crimelor pe care aceștia le-au făcut aici (astăzi Traian ar fi acuzat de genocid și crime împotriva umanității) .  Și când mă gândesc că avem printre istoricii noștri admiratori de-ai lui Traian!… Ba îl mai cântăm cu admirație și în imnul național!!! Dacă este să facem o paralelă, nu este nicio diferență între a-l slăvi și admira pe Traian sau pe Stalin, astăzi, în România. Cât de cretini sau nemernici sunt cei care ne mențin și acum într-o asemenea mizerabilă confuzie istorică, într-un asemenea fals?!…

Ei, italienii, recunosc că bogățiile dacilor reprezintă cel mai mare jaf din istoria Imperiului și că datorită aurului dacic s-au construit lucruri impresionante la Roma, inegalabile – Forul lui Traian, Columna lui Traian dar și altele, că s-au scutit de taxe toți cetățenii romani, pentru un an, că s-au realizat cele mai lungi și costisitoare jocuri din istorie, că Imperiul a fost scos dintr-o criză financiară prelungită! Și când mă gândesc că o armată de incompetenți români au vorbit, până nu demult, că dacii nu știau să prelucreze aurul…

Tot ei, italienii, ne vorbesc despre minele de aur și argint ale dacilor (din Munții Apuseni), în condițiile în care astăzi, cozile de topor din statul român ne ascund faptul că minele romane de la Roșia Montană sunt realizate peste minele dacice… Nu mai vorbesc de faptul că galeriile miniere antice de la Roșia Montană sunt un monument istoric unic în lume, prin complexitatea și întinderea lor.. Cu toate acestea, puterea politică ticăloasă și trădătoare este dispusă să le sacrifice pentru ca șmecherii de la Gold Corporation să facă burta mare, în loc să transforme zona într-una turistică, de interes internațional!

Vă recomand să vizionați acest colaj pentru că veți descoperi multe lucruri impresionante. Le mulțumim italienilor că, fără să își propună asta, ajută la aducerea adevărului la lumină, aici în GETO-DACIA. Desigur, pe alte aspecte decât cele discutate aici (și prezentate în montajul de mai jos), italienii păstrează o viziune tributară poziției de urmași ai “stăpânilor lumii”, unii dintre ei considerând că dacii au fost exterminați. Cu timpul, o să-i lămurim cum stă treaba, în realitate. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

. .

 Recomandare carte pentru copii. Disponibilă aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/
 
Istoria-geto-dacilor

12 comentarii:

Unknown spunea...

Am vazut! Parca am mai zis eu odata aici pe blog la tine ca "Nu ne apartine si nu-i romaneasca(poate doar cu numele, uneori si asta falsificat) nici clasa conducatoare, nici administratia si nici multe din asa zisele varfuri de ici de colo. Cineva de buna credinta, chiar de n-ar fi roman si tot s-ar apleca cu curiozitate corecta de toate astea, daramite un Roman, un Dac mai bine zis.
Inchipuiesteti ce ochi beliti ar fi prin europa daca ne-am scimba numele in Dacia si Daci si ne-am reinventa, A? Ce zici?

Anonim spunea...

Adevarul incepe sa iasa la iveala.Nu va mai putea fi oprit. Nu peste mult timp vor fi nevoiti sa-l accepte si la nivel oficial.

Anonim spunea...

Citez"Vă recomand să vizionați acest colaj."
Recomand=recomande (sfatui franceza)
Vizionati=vizione (vedea,franceza)
Colaj=Cole (a lipi )
toate din franceza .
Care este limba dacilor?
Cred ca ar trebui sa nu mai folosim neologisme si dupa aceea sa vorbim despre daci.
Trebuia zis: Va sfatuiesc sa folositi aceste lipituri de ....
Ca filme nu aveau dacii

Anonim spunea...

Ori ce început are un început şi cã dacã acel început ar înceta sã mai existe ca un început al începutului Evoluţia ar înceta sã mai existe

Anonim spunea...

Ma intereseaza adevarul, doar adevarul!
Apreciez munca depusa de domnul Roxin, urmaresc cu mare interes documentarele domniei sale si cred ca orice popor are dreptul sa-si cunoasca istoria proprie, nefalsificata. Din pacate este regretabil faptul ca domnul Roxin are unele apucaturi rasiste privind vecinii nostri din vest.
Cred ca putem fi daci si fara sa jignim alte popoare, mai ales in conditiile in care o mare parte din populatia actuala a Romaniei, traieste peste hotare, si se confrunta adesea cu prejudecati si comportamente cu caracter rasist.
In trecut am fost daci, azi suntem europeni, si sper sa ramanem si in viitor.
O sa va urmaresc in continuare cu mare atentie, si va doresc mult succes in lupta pe care o duceti pentru aflarea adevarului istoric.
Concentrati-va fortele pe ceea ce stiti sa faceti mai bine, domnule Roxin, si lasati ura si rasismul caci nu va fac cinste.
Astept mai mult de la dumneavoastra, pe toate planurile.
Cu multa stima!

Anonim spunea...

Din pacate, aceia pe care ii numiti "istorici ageamii" nu sunt de loc asa...sunt chiar...
"bine intentionati"!...Dar e bine ca nu citim doar cartile lor si nu ascultam doar comentariile lor, reusind astfel sa ne cunoastem originea si istoria asa cum trebuie...Iar ei ne pun etichete,numindu-ne, de exemplu, "dacomani",etc. ...

Anonim spunea...

Sa vedeti cum este cu istoricii profesionisti sau lingvistii profesionisti.
In DEX avem , cuvantul :"TOLBA" are ca origine limba sarba, adica e luat de la slavi ca de obicei.
Dar turcii au TORBA, Azerbaigian si Kazastan tot popoare turcice au TORBA si ucrainienii TURBINCA.
Adevarul ca noi avem cuvantul de la TURCI si nu de la sarbi.
Cam asa si cu istoricii profesionisti.
Intrati pe DEX, pentru lamurire si apoi pe translate.DD

un pic anonim spunea...

Unde dai si unde crapa ! Mare e gradina Domnului ! Unii din ei isi dau cu parerea pe aici, pe blog. Eu chiar nu am vazut nimic rasist sau mai stiu eu ce la ROxin. Chemati pluta la mal!

Anonim spunea...

Nici eu nu am vazut nimic rasist, mai ales ca dacii erau de aceeasi rasa ca europenii si chiar apropiati de latini cumva.

Anonim spunea...

Nu am inteles cine este tanti asta cu gura mare, dar un lucru este sigur: rusii stau bine cu propaganda si agentura in multe tari inclusiv in Germania. Rusii erau demult stapani peste Romania daca nu eram in NATO. Ar fi fost corect sa vedem in continuare si replica doamnei Merkel.

Anonim spunea...

Cititi va rog si testamentul dacilor

Anonim spunea...

Ar fi bine daca istoricii ar fi doar ageamii, dar eu cred ca sunt rău intenționați sa nu spun alfel.
SV