miercuri, 18 februarie 2015

Statele Unite pot SPIONA orice computer din lume. Chiar NECONECTAT la Internet! DEZVĂLUIRI


Agenția de informații americană NSA ar fi găsit mijlocul de a disimula un soft-spion în hard-discurile fabricate de diferite societăți informatice.

Potrivit unor foști agenți ai NSA, citați de Reuters, orice computer din lume poate fi teoretic controlat de agenția de spionaj americană. Aceasta grație unei tehnici care permite NSA să ascundă în hardurile fabricate de societăți precum Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM sau Samsung.

Așadar, nu mai este nevoie de nici un act de piraterie cibernetică, din moment ce virusul este preinstalat. El nu are nevoie de conectare la internet pentru a transmite datele culese din calculatorul spionat. Potrivit New York Times, transmisia datelor se face de către dispozitivul plasat direct pe hard-disc, care se comportă ca un emițător ce poate transmite informațiile la distanță, fără fir. Tehnologia ar fi operabilă din 2008.

Dezvăluirile foștilor angajați NSA vin după ce laboratoarele Kaspersky, o firmă moscovită care fabrică soft-uri de securitate informatică, a descoperit programe de spionaj în computere din mai multe țări.
Potrivit Kaspersky, țara cea mai afectată de spionajul cibernetic ar fi Iranul, urmată de Rusia, Pakistan, Afganistan, China, Mali, Siria, Yemen, Algeria.

Spionajul ar avea drept ținte instituții militare și guvernamentale, societăți de telecomunicații, bănci, întreprinderi din sectorul energetic, centre de cercetate nucleare, presă sau islamiști, a precizat Kaspersky.
Firma moscovită nu a dezvăluit numele țării care se află în spatele acestei campanii de spionaj, dar a precizat că ea este strâns legată de virusul Stuxnet, armă cibernetică folosită pentru a ataca istalațiile nucleare iraniene.

Doi foști angajați ai NSA au confirmat pentru Reuters că agenția de de informații americană se află într-adevăr în spatele acestui program de spionaj cibernetic mondial. Ei afirmă că NSA reușește să intorducă virusul în hardurile firmelor fie prezentându-se ca o firmă producătoare de soft-uri, fie, cel mai frecvent, cerând să facă un audit de securitate înainte ca guvernul american să facă o comandă.

Vincent Liu, consultant de securitate la Bishop Fox, și fost analist la NSA declară:
„Ei spun: ‘Vom face o evaluare, avem nevoie de codul-sursă’. Adeseori se întâmplă ca NSA să fie însărcinată să facă evaluarea, așa că este ușor să păstreze codul-sursă.”

Sursa: http://www.evz.ro/statele-unite-pot-spiona-orice-computer-din-lume-chiar-neconectat-la-internet.html


9 comentarii:

Anonim spunea...

da da, NSA era tampita sa recunoasca asa ceva, si noi cretini sa credem. manipulati? :)

un pic anonim spunea...

Cum....cei mai democrati din Calea Lactee?! Sa faca ei asa ceva? Asta au invatat ei in mileniile de istorie pe care o are natiunea asta? Tztztztz....

Anonim spunea...

Un emitator de asemenea dimentiuni nu poate transmite la mai mult de 100 de metri in jur.

Anonim spunea...

se pare ca softul spoin este al unei grupari numite Miscarea de Rezistenta (RM) si va fii folist in ziua Z pentru controlul si blocajul total al cabalei si firmelor care o sustin. Toti banii vor fi blocati in conturi pentru 7-12 zile pana se vor indentifica sursa reala a acestora. De asemenea, vor fi blocate porturi,aeroporturi, trenuri pentru ca esalonul I (grupul Chmera) si II (grupul Cabalei) sa nu poata sa fuga nicaiericand vor urmaa arestarile. In acesel momente sistemul SWIFT si GPS american vor fii si ele blocate. Vor functiona sisteme paralele (SWIFT-ul BRICS si GPS-ul ruso-chinezo-brazilian). .Deci nu este ceea ce pare. Cautati articolelestraine in care mai acum ceva timp spuneau ca toate sistemele industriei (pana la centrale nucleare si statii de epurare a apei) si armatei americane sunt vulnerabile la un virus necunoscut. De asemenea, cautati articolul in care se dezvaluie cum au fost "furati=blocati aproape 1 miliard de dolari din conturi fara ca americanii sa poata face ceva (a fost un test al RM).

Anonim spunea...

si asta e o vrajala scoasa pe piatza ca sa justifice introducerea oficiala a legii big brother in usa. a 2a stire in acest sens e asa zisul furt de bani eletronici din lumea-ntreaga detectat saptamina trecuta, circa 1mrd dolari.
1mrd $ e nimic comparat cu sutele de mrd care se fura si se speculeaza zilnic pe wallstreet & co, si aia facutzi din nimic sau furati prin taxe de la populatie.
baietii astia vor sa ne bage pe toti intr-o puscarie globala pe baza unei fictiuni=banii.
in al 2lea rind cine are vreme sa analizeze asa masa de informatii zilnice.
in al3lea rind fiecare companie de top are un soft adaptat si hardul securizat, in nici un caz bazat pe windows sau mac - deci cine poate crede asemenea gogoritze americane

Anonim spunea...

regula generala de interpretare a stirilor senzationale : orice iese pe presa sustinuta de multinationale nu e niciodata o 'dezvaluire a adevarului' sau o 'scurgere de informatii vitale' gen snowden si wikileaks, ci doar o minciuna menita sa distraga atentia de la realitate.
astia fac ca sovieticii la care le cresteau pere si mere pe cercu polar de nord in anii 50.
mai bine sa ne uitam la ce fac dinsii si la calitatea informatiei transmise.

D. Pavel spunea...

"Statele Unite pot SPIONA orice computer din lume. Chiar NECONECTAT la Internet!" ...mai bine mai incetu cu pianul pe scari! O sa ajungeti sa spuneti ca si o carcasa de computer - evident nealimentata la reteaua electric - transmite CONTINUU date!; la CIA, FBI....NU e prea mult totusi/ "tontusi"?
SI de cind a inceput? de la 286, 386, 486, Pentium I,II,III, IV? sau "multiple layers"?

Anonim spunea...

da ce vă este de mirare ...normal că dacă are cipuri introduse în hard ..poate trimite informaţii prin satelit..sîntem avansaţi

un pic anonim spunea...

Este posibil. De ce nu? Emisie, ce e greu de inteles? nu are nevoie de internet.