joi, 5 februarie 2015

“Sunteți singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german:


Piticii culturii românești de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul că îi consideră pe români un popor insignifiant în istoria și cultura europeană, fără drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanații pseudointelectuale de genul “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu…” sau “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”…, așadar, piticii culturii românești vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu conținutul lor filozofic, ca urmare a declarațiilor fabuloase făcute de un reputat om de știință german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.


Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. ” (Marius Fincă – “Cine sunt strămoșii noștri?”)

Ce ironie! Să vină un străin să lupte pentru daci în timp ce autoritățile științifice românești îi îngroapă, lăsând în paragină cetățile dacilor, eliminându-i din manuale…

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune și alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:

“Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.” 

“Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”

(Dacă ești din Cluj îți recomand să vizitezi Muzeul de Artă Cluj-Napoca care găzduieşte în perioada 4 februarie-22 martie 2015 expoziţia-eveniment itinerantă „Aurul şi argintul antic al României”. VEI FI UIMIT!)


Oare nu le este rușine tuturor celor care au scuipat pe istoria și cultura geto-dacilor și a poporului român în ansamblul său? Oare nu se simt vinovați pentru manipulările la care sunt parte, pentru complicitatea la menținerea falsului istoric? Câți străini ar trebui să mai vină și să declare public că nu ne cunoaștem istoria adevărată și să sesizăm că principalii dușmani sunt chiar în interior?!…

Oameni buni, să fim mândri de originea noastră și să ne comportăm în așa fel încât să fim demni de această moștenire, precum ne îndeamnă, încă din anul 1859, istoricul francez Jules Michelet: “Nu invidiați vechile popoare, ci priviți-l pe al vostru. Cu cât veți săpa mai adânc, cu atât veți vedea țâșnind viața!” (Elie Dulcu – ȚRomânii, o antichitate arhaicăț, c. I.)

E cel mai bun îndemn. Să strângem rândurile și să ne redescoperim istoria. Așa va afla și Europa unde îi sunt o parte din rădăcini!

Daniel Roxin

Vă recomand să vizionați filmul FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI, un film documentar pe care l-am realizat în colaborare cu istorici și arheologi importanți din România. Veți afla lucruri uimitoare! Vizionare cu folos!


9 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca legea asta a Detectoristilor de metale a fost foarte bine venita, deoarece au descoperit multe ,ceea ce arheologii nu au facut pana acum.
Dar eu zic sa li se platesca 100% valoarea pentru ca nu aurul conteaza ci valoarea istorica a descoperirii.

Anonim spunea...

Aur, pe care din pacater, nu l-am vazut-ca neam, nici la propriu, nici la figurat...
La noi a mers zicala !dai un deget, iti ia toata mana!!!!
Sanatosi sa fim ca ne-am invatat asa smeriti, cuminti, cinstiti si cu fruntea plecata... cei adevarati din neamul romanesc!
Claudia

Anonim spunea...

Romanii s-au declarat din totdeauna romani, indiferent ca au locuit in Moldova, Transilvania, Muntenia, Oltenia etc. Numai strainii i-au numit altfel. Nu vem sa ne numim "daci". Vrem sa ramanem romani.

Anonim spunea...

Către cititoriŭ
Începutul ţărâlor acestora şi neamului moldovenescŭ şi muntenescŭ şi câţi sunt şi în Ţările Ungureşti cu acest nume, români şi până astăzi, de unde suntŭ şi de ce seminţie, de când şi cum au dăscălecat, acéste părţi de pământŭ, a scrie, multă vréme la cumpănă au stătut sufletul nostru. Să înceapă osteneala aceasta, după atâta véci de la discălecatul ţărâlor cel dintăi de Traian împăratul Râmului, cu câteva sute de ani peste mie trecute, să sparie gândul. A lăsa iarăş nescris, cu mare ocară înfundat neamul acesta de o seamă de scriitori, ieste inimii durére. Biruit-au gândul să mă apucu de această trudă, să scoţ lumii la védére felul neamului, din ce izvor şi seminţie suntŭ lăcuitorii ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti şi românii din Ţările Ungureşti, cum s-au pomenit mai sus, că toţi un neam şi o dată discălecaţi suntŭ, de unde suntŭ veniţi strămoşii lorŭ pre acéste locuri, supt ce nume au fostŭ întăi la discălecatul lor şi de cândŭ s-au osebit şi au luat numele cest de acum, moldovan şi muntean, în ce parte de lume ieste Moldova, hotarăle ei păn unde au fostŭ întâi, ce limbă ţin şi păn-acum, cine au lăcuit mai nainte de noi pe acestŭ pământŭ şi supt ce nume, scot la ştirea tuturorŭ, carii vorŭ vrea să ştie neamul ţărilor acestora.
Desi suntem DACI sunem si romani, pentru ca romanii se trag din daci.

Anonim spunea...

Tot despre daci
http://www.formula-as.ro/2015/1150/societate-37/o-zi-printre-daci-18717

Anonim spunea...

Intrebati-l pe Isarescu,guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei de peste 20 de ani, cat aur mai este in rezerva BNR?Vreti sa stiti adevarul?Nu mai este nici-un gram de aur...Cica tot aurul aflat in rezerva BNR l-au trimis in SUA,chipurile pentru a fi in siguranta...Ha,ha,ha,ha,ha.....

Mapster spunea...

Jocul periculos al falsificarii istoriei.

Complexitatea subiectului in dezbatere va ridica mereu aceleasi intrebari: au pierit dacii in urma dezastroasei lupte 105-106 e n? Imperiul roman cucereste inima regatului dac, iar Traian invingatorul dacilor apare pozand in erou troian, cu sabia in mana si la picioarele lui stand un dac umilit, simbol al biruintei totale a lui Traian asupra dacilor. Acum putea el sa isi vada de Orient, unde chaldii inca ii mai dadeau dureri de cap. Au pierit dacii, cum spunea Eutropius? Parca si timpul a fost crud cu ei (dacii)? Toate dovezile despre ei au intrat in mormant odata cu ei, scrise si materiale? Si ca un fiu cautandu-si tatal cauta fara incetare, la straini, la apropiati si oriunde, dar nu gaseste niciun raspuns concret. Grecia traieste din comert si cultura. Romanii ridica episcopi urmasi ai lui Petru, si scapa de nemurile barbare prin "diplomatie". Slavii in valuri se extind in toata Europa de Est, muncitori ei i-au in primire pamanturile parasite, unde tracii obisnuiau sa lucreze. Mileniul intunecat nu ia ostateci si romanii intarzie la apelul istoriei in mod misterios si de neinteles de nimeni, dupa ce Taratul Bulgar ia fiinta, si Romelia are si mai mult de treaba cu armatele ei tot mai pestrite si mercenare.Rusia Kieveana respira aerul feudal si in treacat amainteste de niste targuri pe aici. Lumea toata e in miscare si in continua transformare politico-economica. Romanii inca se lasa asteptati ...Episcopii bulgari apar si propovaduiesc religia crestina la un popor devenit fara voie barbar, asa cum in "Tristele" Ovidiu spune. Copiii daci continua sa duca amintirea stramosilor lor drepti si viteji, si ies parca la un semnal din somnul lor milenar se trezesc la viata si prinde contur statul dac , care pierea definitiv pierdut, ridicandu- se la lupta, intruchipat prin Mircea cel Mare , razbuna un mileniu de umilinte, la Rovine, in campii...

Anonim spunea...

Te rog sa faci un timeline al aurului dacic descoperit. Care e cel mai vechi tezaur? Nu exista niciun site care sa prezinte cronologic aurul descoperit.

Daniel Roxin spunea...

La Muzeul National de istorie din Bucuresti exista un catalog al aurului in care sunt prezentate cronologic descoperririle