duminică, 22 februarie 2015

Un controversat istoric american spune că Statele Unite au creat grupul terorist Stat Islamic și că SUA au interesul să existe grupări teroriste...Webster Tarpley, un critic al administraţiilor americane care a enunţat ipoteze conspiraţioniste şi în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001, susţine că terorismul internaţional este permis de Statele Unite.

"Dacă ar vrea, Statele Unite ar putea opri orice conxiune la Internet a grupului terorist Stat Islamic. ..", adaugă istoricul american, afirmând că oraşul libian Derna, bombardat recent de Egipt după executarea de către terorişti a 21 de creştini, este "capitala mondială a terorismului". "Deşi este un oraş mic, din Derna au fost trimişi numeroşi terorişti spre Irak şi Siria", argumentează Tarpley.

Fondurile folosite de grupul terorist Stat Islamic provin din Arabia Saudită, un aliat strategic al Statelor Unite în Orientul Mijlociu, continuă Tarpley. "Dacă Statele Unite ar vrea într-adevăr să distrugă organizaţia teroristă SIIS, ar soma Arabia Saudită să nu mai alimenteze cu armament teroriştii din Irak şi Siria. În plus, Turcia ar putea distruge teroriştii din Siria vecină în doar câteva săptămâni dacă s-ar dori acest lucru", adaugă istoricul american.

Teroristul Zacarias Moussaoui, condamnat la închisoare pe viaţă în Statele Unite pentru implicarea în atentatele din 11 septembrie 2001, a dezvăluit într-o instanţă din SUA, pe 3 februarie, că membri ai familiei regale din Arabia Saudită au oferit susţinere organizaţiei teroriste Al-Qaida. Ambasada Arabiei Saudite la Washington a replicat considerând că Moussaoui este un "criminal deranjat psihic".

"Grupul terorist Stat Islamic este o armată secretă a Statelor Unite, iar liderul organizaţiei, Abu Bakr al-Baghdadi, este un prieten apropiat al senatorului republican american John McCain", afirmă Webster Tarpley, potrivit agenţiei IRNA.

Istoricul şi jurnalistul american Webster Tarpley, în vârstă de 68 de ani, s-a remarcat de-a lungul timpului prin critici la adresa administraţiilor Statelor Unite şi prin enunţarea unor ipoteze conspiraţioniste. El este autorul cărţii "9/11 Synthetic Terror: Made in USA" ("11 septembrie, Sinteza terorismului: fabricat în SUA").

Sursa:  http://www.gandul.info/international/un-controversat-istoric-american-spune-ca-statele-unite-au-creat-grupul-terorist-stat-islamic-13870946

7 comentarii:

Anonim spunea...

Putin o să îi pună la punct pe Americosi...cind o să le facă praf Economia și o să Distrugă Marea lor Arma...Lodarul lor...
Foarte curând veți auzi la Știri. Barack a plecat. ..Americosii au divizat Țara.
Atentatele din 11 Septembrie tot Au fost provocate de Cineva din interiorul Tarii. Cu Explozii puternice...Tot are un Apogeu și un Declin.Pai unte că Declinul American e pe aici...

STAHANOV spunea...

Senatorului republican american John McCain l-a vizitat şi s-a fotografiat cu Abu Bakr al-Baghdadi, cu alţi lideri ISIS prin mai 2013 chiar în Siria. Deşi atunci executau cam aceleaşi orori ca şi astăzi, mii de crime abominabile, McCain îi numea „bravi luptători din Siria care îşi riscă vieţile pt. libertate”. Astăzi, pt aceleaşi fapte oribile dar cu alt tip de subiecţi, aceiaşi indivizi au devenit brusc terorişti....

Anonim spunea...

omul e cunoscut pentru tampeniile pe care le indruga, de altfel se si contrazice, face pe prostul sau e, parca USA ordona la orice ora din zi si din noapte emirilor din Golf sau Turciei, mai ales cu actualul presedinte. Usa poate opri orice conexiune la internet a isis!! USA e Dumnezeu, de parca nenorocitii aia nu muta, parca ar fi toti in unul singur, prostii. Pai daca erau asa buni isi prindeau mai intai miile alea de criminali pe care nu pot sa-i prinda, si asta la ei.Parca americanii nu si-au luat-o de la vietnamezi, coreeni, cubanezi.

Unknown spunea...

Vezi ce-nseamna gandirea critica? Te uiti la comentarii si-ti dai seama ca unii sunt rupti de lume, lobotomizati? Sau ce? Mai oameni buni, la ditamai complexul industrial militar pe care-l au americanii au nevoie de razboaie si deci de inamici si pentru ca la nivel planetar nu mai au adversari, dusmani sau cum vrei sa le zici, atunci ii inventeaza, ii sponsorizeaza si-i reduc la tacere cand le vine bine. Pai voi credeti ca se duc pentru altceva decat resurse? Nu! Asemenea masinarie cere cantitati imense de materii prime pe care americanii nu le mai au pe teritoriul national si de aceea jefuiesc pe oricine le are cu conditia sa nu fie chiar o tara suficient de puternica si care sa le faca costurile prea mari. America este detinuta, este proprietatea unui grup criminal care a pus mana pe institutiile statului si printre acestea pe cea mai eficienta si dotata armata a planetei si fac ce-i taie capul, adica jefuiesc! Raul absolut al vremurilor noastre este America si corporatiile si asta pentru ca si-au dat mana peste capetele noastre. Si totusi, paradoxal, puterea lor vine tot de la noi, de la acceptul nostru care se manifesta incepand de la privitul ca niste zombi, ore intregi la televizor, inghitind tot felul de bazaconii impreuna cu mici gustari luate de la supermarchet si care ne otravesc putin cate putin si terminand cu acceptarea unui sistem financiar corupt pana-n maduva oaselor si a unui sistem de taxare si impozitare care in esenta este mafiot.
Daca un sfert, dar ce zic eu un sfert, cinsprezece la suta din populatie s-ar trezi subit si ar inchide televizoarele, telefoanele, n-ar mai cumpara de la supermarchet si si-ar scoate banii din banci, toata sandramaua ar pica in 48 ore. Puterea este la noi dar noi am ales sa o cedam, din prostie, din comoditate, din frica, Dumnezeu stie, dar o putem lua oricand inapoi, numai sa vrem!

canberra spunea...

Sa fi gresit cei ce au scris In Noul Testament despre momentul in care Mantuitorul cere apa si I se da otet, iar aceasta din urma era o bautura racoritoare ce ere facuta din otet , apa si miere, pe care soldatii romani o beau in campanile lor militare din zonele geografice calduroase ale pamantului…


Lumea afla despre cruzimea soldatilor romani, atunci cand in loc de apa ii da Mantuitorului sa bea otet, ceea ce consemna neomenia lor, in acele cumplite momente. Dar bautura era un amestec de otet cu apa si cu miere, pe care soldatii romani o beau , mai ales in zonele geografice ale pamantului unde caldura era foarte mare. De unde ar fi luat ei asa de repede in acele momente otet, atunci cand Mantuitorul le-a cerut apa?

Daca soldatii romani au gresit atunci cand pe Mantuitorul nostru l-au batjocorit si batut asa de crunt, nestiind cine era el, nu se putea alege un moment mai groaznic pentru acestia din urma, pentru ca lumea sa-i urasca si mai mult in istoria crestinismului decat acel tablou descris in citatul de mai jos din apostolul Matei , adica servirea otetului in loc de apa, atunci cand Lui ii se facuse sete, rezultand de aici, faptul ca , soldatii romani nu au avut nici un fel de mila pentru cineva care era pe punctual de a pleca dintre cei vii. Dezumanizarea lor era totala in astfel de momente; dar daca era vorba despre o bautura racoritoare pe care ei obisnuiau sa o bea in mod frecvent? Atunci gestul lor nu mai poate fi catalogat drept inuman, ci un gest normal de mila fata de un condamnat la moarte. Acestea schimba total impresia proasta lasata de ei in Scripturi. Sa fi gresit oare apostolii, stiind faptul ca ei au scris sub revelatia harului Duhului Sfant? Rolul nostru nu este de a ne indoi de sfintii apostoli?
Bautura pe care soldatii romani o beau se nume”pusca” sau "posca", termen ce s-a pastrat numai la aromani, si se pare ca contemporanii soldatilor romani nu o cunosteau , ci simtind mirosul de otet au scris acestia ca , un gest mai inuman nici ca puteau sa il faca cineva fata de cineva condamnat la moarte; dar iata ca tanarul cercetatorul Nichita Vancea , lingvist , a descoperit toate acestea si aduce o pictura de adevar, intr-un text biblic pe care, de altminteri, am consemna rautatea soldatilor roamani fata de cererea Mantuitorului de a bea apa, deshidratat fiind in acele momente. Lasand viitorimii impresia rautatii lor, cand de altfel lucrurile au stat cu totul altfel. Pata pe care inaintasii nostri romani nu era a lor, ci interpretarea strainilor, in privinta unei bauturi racoritoare, si astfel ca mila soldatilor romani se tranforma in cruzime. Toate aceasta arata ca unele lucruri le luam drept adevarate cand de fapt situatia adevarata e cu totul opusa gandirii formate de noi in timp,

canberra spunea...

si ca trebuie cercetat cu foarte mare atentie ceea ce invatam? Adevarul e numai unul si este eliberator. Istoria lumii ocoleste multe teme ale originii sale, nu numai stiinta ignora unele date dar si religia se arata la fel de intransigenta la noile descopeiri, menite sa revolutioneze tot ceea ce am invatat pana acuma. Hronograful ortodox, nu intra in detalii in ceea ce priveste perioada lui Noe, loc in care si noi astazi ne vom lovi si nu vom stii cum sa reactionam, doar prin perplexitatea evenimentului infaptuit . Suntem oare pregatiti pentru Adevar? Omul nu e pregatit, se observa in istoria sa, pentru a se intalni cu Creatorul tuturor lucrurilor, Care vesnic ne va privi ca pe niste copii; lumea aceasta nu e pregatita pentru adevar. Bogatii petrec si acumuleaza averi, iar saracul ramane neinteles si nedreptatit, ridicand mainile catre Domnul intru ajutor, dar in schimb vede cum altii acumuleaza capital si chiar si locul lui in Biserica i-a fost luat de catre cei mari si puternici ai zilei. Ranit si plangand, omul sarac, cu sfiala priveste catre Domnul Dumnezeu si in rugaciune se retrage din multime, care se imbulzea la darurile Domnului, insistenti peste masura in a cere mai mult si mai mult Domnului, impingand-l pe sarman de o parte , dar privirea Domnului catre el cauta si dintre toti cei prezenti , doar pe el il iubea, caci nu gasea ceva rau in inima sa...

https://www.youtube.com/watch?v=JjI7VeIA7ZI
“Și unul dintre ei, alergând îndată și luând un burete, umplându-l cu oțet și punânându-l într-un vîrf de trestie, îi da să bea. Iar ceilalți ziceau: Lasă, să vedem dacă vine Ilie să-l scape!… Iar Iisus, strigând iarăși c u glas mare, Și-a dat duhul. “(Matei)
Dorian D. spunea...

Foarte bine punctat Nicolae