vineri, 6 martie 2015

Argint Coloidal – antiseptic si antibiotic natural
Ce este argintul coloidal?1. Compoziţie
Din punct de vedere ştiinţific, argintul coloidal este o dispersie lichidă de argint elementar. Într-o dispersie coloidală, particulele au o dimensiune între 1 nanometru şi 1 micron. Particulele de argint (neutre sau cu sarcină pozitivă) din argintul coloidal au dimensiunea de aproximativ 5 nm, echivalentul a aproximativ 15 atomi.

2. Efect

Particulele de argint încărcate electric (ioni pozitivi) cu dimensiunea specifică dispersiei coloidale au un efect germicid rapid, distrugând peste 600 tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc.).

3. Cum se produce
Argintul coloidal Salutifer®/Invictus® este produs electrolitic cu surse de tensiune normate, certificate de laboratoare independente din Germania. Pentru a se împiedica formarea de compuşi nocivi ai argintului, se utilizează apă multiplu distilată, până când conductivitatea electrică acesteia ajunge la aprox. 1 microSiemens/cm. Electrozii din argint utilizaţi au puritatea de 99,999%. Puritatea apei şi a argintului din electrozi sunt condiţii absolut necesare pentru obţinerea unui argint coloidal de calitate şi fără compuşi chimici nocivi.

4. Concentraţie
Concentraţia se exprimă uzual în ppm (părţi per milion). Cu alte cuvinte, o concentraţie de 1 ppm argint coloidal înseamnă 1 gram de argint la 1.000.000 grame (1.000 litri) apă. În funcţie de aplicaţie (uz intern uman, dezinfecţie, fitoterapic, grădinărit etc.), argintul coloidal livrat de noi are concentraţii între 25 ppm şi 100 ppm. Concentraţia respectivă este indicată pe ambalaj.

5. Dozare, terapii
Pentru infecţii bacteriene sau virale, se recomandă ca terapie standard administrarea pe care orală de trei ori pe zi a unei doze de argint coloidal de 25 ppm, timp de trei zile. Terapia se continuă cu două administrări pe zi, dimineaţa şi seara, până când se constată îmbunătăţire (de regulă, o răceală dispare însă în 2-3 zile). O doză standard este de 2ml/kg corp. Exemplu: pentru o persoană de 50 kg, o doză înseamnă 100 ml. Înainte de ingerare, lichidul se plimbă prin gură timp de 30-40 secunde, deoarece absorbţia începe de la nivelul mucoaselor. Se bea cu înghiţituri mici, neapărat pe stomacul gol, nu se mănâncă şi nu se bea nimic în următoarea jumătate de oră. Se evită contactul cu plasticul sau cu metalul. Ideal este să se bea dintr-un pahar de sticlă.

Ca  tratament dermatologic:

 Distruge toate microorganismele vătămătoare. Pielea va fi împrospătată, destinsă şi protejată.
Ca deodorant eficient şi fără miros, distruge bacteriile responsabile pentru producerea mirosului specific al transpiraţiei.
În caz de tăieturi după bărbierit, prezenţa argintului coloidal împiedică infectarea.

– Spray purificator pentru pielea feţei: se pulverizează pe piele şi se acoperă timp de 8-10 minute. Alternativ, se poate pulveriza seara (deoarece argintul coloidal este sensibil la lumină).
– Deodorant: se pulverizează sub braţ, când este necesar.
– Apă de bărbierit: se pulverizează pe piele, după bărbierit.

Poate fi achizitionat de aici: http://salutifer.ro/

2 comentarii:

daniel spunea...

Va felicit pentru tot ce faceti pentru noi,

Anonim spunea...

in functie de metoda de preparare se obtin diferite particule cu diferite actiuni biologice. in exmplul descris aici http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3915094/ bionanoparticulele de ag au simultan o actiune antimicrobiana, anticancerigena, vehicul de transport al medicamentelor si substanta de contrast in imagistica cu fluorescentza.
pt curiosi situl pubmed e o adevarata comoara de informatii verificate privind metode alternative de tratament