duminică, 22 martie 2015

Motivul strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu - viitoarea înfrățire cu UDMR?


Președintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Este ipoteza emisă de deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită.

”Același președinte care nu-i retrage decorația ”Steaua României” lui Laszlo Tokes consideră că nu este cazul ca Avram Iancu să primească titlul de Erou al Națiunii Române!

În felul acesta, președintele României continuă politica compromisurilor grave cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, direcție consacrată o dată cu votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit din plin.”, adaugă Diaconu

”Pentru cei care au avut iluzii cu privire la politica lui Iohannis, acesta este momentul adevărului. Statul român le-a dat decorații lui Laszlo Tokes, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de Erou Național.

Până când statul român nu va învăța să-și respecte eroii, dar îi va premia, în schimb, pe cei care au interese străine României, nu ne putem aștepta să fim respectați. Președintele Iohannis a comis o eroare de neiertat pentru că a respins onorarea lui Avram Iancu în schimbul voturilor UDMR. Pe această cale, trădarea intereselor României va continua cu succes sub mandatul actualului președinte.”, încheie Bogdan Diaconu dezvăluirea motivului strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea lui Avram Iancu.

Sursa: http://www.stiripesurse.ro/motivul-strategic-pentru-care-klaus-iohannis-a-respins-legea-lui-avram-iancu_950262.html

Stire de ultima ora. Conform siteului prezidential, Klaus Iohannis, susține inițiativa de cinstire a memoriei lui Avram Iancu prin conferirea titlului de erou național și consideră ideea ca fiind foarte bună. Pentru ca legea să poată fi însă promulgată este nevoie ca textul ei să respecte anumite cerințe și criterii de natură procedurală și de tehnică legislativă.

Domnul Președinte Klaus Iohannis are convingerea că, în urma trimiterii legii spre reexaminare Parlamentului, vor fi efectuate modificările necesare pentru îndeplinirea criteriilor de promulgare.

Citeste aici: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15574&_PRID=

21 de comentarii:

un pic anonim spunea...

Cum?! Generatia facebuciștilor a greșit? Hai noo! Au fost ei manipulați?
Nuuuu...nu creeeed!
Ich nicht verstend!(cred că e corect... oricum nu contează)

Unknown spunea...

dupa parerea mea Avram Iancu este si va ramane Eroul national al Rumanilor nu atat datorita acestei legi care nu a fost promulgata cat datorita istoriei care se invata in scoli la o varsta frageda. eu de exmplu am devenit un bun patriot datorita istoriei pe care am invatat-o acum 25-30 ani. ce se mai invata acum la istorie nu stiu dar am auzit ca manualele au fost ciuntite de informatii pretioase am regresat din acest punct de vedere,aici este problema.
revenind o intrebare pentru <>care ne-au condus inaintea lui Iohanis: ce au facut 25 de ani si cine i-a impiedecat sa promulge o astfel de lege, oare nu tot UDMR? Intrebarea este valabila si pentru domnul Diaconu? daca imi aduc bine aminte s-a desprins din PSD.Este laudabila initiativa cu legea dar in conditiile de acum imi pare mai degraba un mar otravit si o spune un patriot va asigur.Daca esti patriot nu functionezi cu jumatati de masura.Cineva care nu era ruman si care a murit pentru ca vroia sa conduca drept intr-o lume putreda zicea: <>. parerea mea ,pana una alta vorbim in van,zarurile au fost aruncate de mult,si este clar ca destul de curand lumea va avea nevoie de un nou RESET.

batranu77 spunea...

n-ai inteles ceva elementar!! nu e presedintele romanilor pt ca asa merita!! ci din cauza ca el era singura alternativa la marea deziluzie numita "ponta"!!! carausul asta de iohanis nu-i altceva decat o alta marioneta a mogulilor lumii!! si se aseamana ffff bine cu un alt personaj de tot rasul numit "constantinescu"...am curaj sa pun pariu ca : daca la ermatoarele alegeri nu e si ponta atunci iohanis pierde lamentabil asa cum a facut ponta !!!

Anonim spunea...

http://www.cdep.ro/proiecte/2014/100/90/4/cerere194.pdf

Din clipa in care am citit stirea mi-a sunat gresit, stiu ce inseamna o lege. Daca cititi cererea de reexaminare veti intelege ca nu prin lege se acorda un astfel de titlu. Nu parlamentul, ci presedintele acorda titluri onorifice. De aceea a trimis inapoi proiectul, cere ca parlamentul sa reglementeze modalitatea de propunere si acordare a titlurilor.
Probabil este necesara o astfel de reglementare. Astfel, in cadul unei proceduri bine delimitate, se vor putea face si alte propuneri, nume care ar trebui sa primeasca acelasi titlu sunt, incepand cu Decebal. Cu siguranta, dupa acordarea unui titlu de erou, vor urma si alte propuneri, chiar multe.

Anonim spunea...

DA. Este intr-adevar o problema nationala stringenta si uluitoare. Daca scoatem din vocabularul primului om al tarii expresiile de tipul ,,securitate regionala, parteneriat strategic'' si altele, nu prea mai ramane nimic. Limba de lemn de odinioara pălește in comparatie cu ce se intampla acum. Pacat de diasporisti, iar au gresit.

anonim spunea...

...acest presedinte , asa cum bine spune batranul77 nu este presedintele romanilor...este mai degraba egalul lui basescu...vom vedea...
P.S uitati-va la privirea lui cata "iubire" exprima...

Anonim spunea...

BUNA ZIUA DLE ROXIN!

CE VA MIRA "MINUNATUL" PRESEDINTE AL ......? CUI OARE????????AL MEU IN NICI UN CAZ,NU L-AM VOTAT SI NICI NU VOI AVEA VREODATA VREUN GAND SA-L VOTEZ!ESTE UN VANDUT CA SI CEILALTI!!!!!NIMIC MAI MULT!
IN PLUS MIE PERSONAL NU-MI SPUNE NIMIC.NU ARE O OPINIE,NU ESTE CAPABIL SA FACA CEVA PALPABIL,NU ESTE UN PATRIOT!!!!
DACA AM AVEA NEVOIE DE PRESEDINTE AR TREBUI SA NE INTOARCEM IN TIMP PENTRU ASTA : CRED CA NUMAI UN ADEVARAT IUBITOR DE NEAM NE MAI POATE SALVA - VLAD TEPES,MIHAI VITEAZUL SAU IANCU......CU ASTA MURIM SIGUR......!!!!!!!!!!

TRAIASCA DACIA MARE!

Anonim spunea...

carpa germn, cliseul care prinde la sclvii imbecili de romani.......by dragos scortanu

sim spunea...

Mda, de parca Ponta era mai bun. Hai sa nu incepem ca n-are rost. Si oricum, poate ca n-a stiut in ce se baga. Faza aia cu plecatul in SUA imediat dupa ce a castigat alegerile nu mi-a mirosit a buna. E clar ca oricine ar fi iesit presedinte urma sa fie controlat dinafara. Este doar o marioneta care face jocul altora. Si tara asta de mult e vanduta (am vandut strainilor padurile de care acum isi bat joc, am vandut terenurile agricole..) si ne-om trezi primind un sut in fund sa plecam din tara ca nu mai e a noastra.
Daca noi, locuitorii acestei tari, nu vom fi uniti atunci cine? Se duce totul de rapa! Deci gata fratilor, gata cu reprosurile ca a iesit Iohannis si nu Ponta. Noi trebuie sa ne tinem pe pozitii si cand simtim ca presedintele nostru ne vinde..... Puterea e in mainile poporului si de aceea trebuie sa fie unit pentru adevar, pace si dreptate!
Acu si cu faptul ca trec trenuri pline cu tancuri pentru razboiul impotriva Ucrainei.. Offf, Doamne!!! America-i o ciuma! Pe unde a trecut a lasat doar dezastru si moarte in urma. Haideti sa fim uniti si prezenti la tot ce se intampla si nu va lasati manipulati de televiziuni, care intentionat va distrag atentia de la lucrurile importante care au loc.

Anonim spunea...

Doamne , ajuta-i pe romani !ce au facut romanii cu libertatea lor ,dupa anii 90 ?
isi mai amintesc,oare ?? "noi muncim ,noi nu gandim...!"moarte intelectualilor..."reiterez primele cuvinte !

Unknown spunea...

Foarte dureros,nu l-am votat nici pe el si nici pe ceilalti vinzatori ai neamului nostru, sintem condusi de mii de ani de altii, numai de romani de buna credinta nu!
Stim de unde ne vine tot raul si pe zi ce trece secretele istorice,energetice,alimentare,medicale,bancare si industriale vor fi demascate indiferent de cita presuine vor face asupra noastra.
Pentru nevertebtrate ar fi ideal sa-si cumpere inca de pe acum un bilet numai de dus pe o alta planeta ori in intunericul de unde sint veniti...

Anonim spunea...

Aceasta privire ma duce cu gandul la un selfie, fiind deja asezat pe scaunul de toaleta.

sim spunea...

https://2blackjack1.wordpress.com/2015/03/18/noii-fanarioti-conduc-tara-romania-nu-mai-apartine-romanilor

Anonim spunea...

Asta este ne am facut-o cu mana noasstra!

Anonim spunea...

Marioneta actuala a Romaniei va face mai mult rau decat toate celelate la un loc. Nu ne-am impus destul in revolutia din 1989 iar lovitura de stat ce a urmat ne-a orbit cu adevarat. Dovada este ca nici acum cand comunicarea e atat de simpla nu putem starpi aceasta infectie ba chiar suntem manipulati prin intermediul care se auto aleg acesti talhari.

Anonim spunea...

Stati linistiti. Johanis nu e de capu lui desi asa crede el.Cum greseste o patzeste, cu legea nu te joci.Da nici pe tanti Fonta nu puteam sa o alegem, ce sa facem cu ea ....

Anonim spunea...

sim spunea...

Mda, de parca Ponta era mai bun. Hai sa nu incepem ca n-are rost. Si oricum, poate ca n-a stiut in ce se baga. Faza aia cu plecatul in SUA imediat dupa ce a castigat alegerile nu mi-a mirosit a buna. E clar ca oricine ar fi iesit presedinte urma sa fie controlat dinafara. Este doar o marioneta care face jocul altora. Si tara asta de mult e vanduta (am vandut strainilor padurile de care acum isi bat joc, am vandut terenurile agricole..) si ne-om trezi primind un sut in fund sa plecam din tara ca nu mai e a noastra.
Daca noi, locuitorii acestei tari, nu vom fi uniti atunci cine? Se duce totul de rapa! Deci gata fratilor, gata cu reprosurile ca a iesit Iohannis si nu Ponta. Noi trebuie sa ne tinem pe pozitii si cand simtim ca presedintele nostru ne vinde..... Puterea e in mainile poporului si de aceea trebuie sa fie unit pentru adevar, pace si dreptate!
Acu si cu faptul ca trec trenuri pline cu tancuri pentru razboiul impotriva Ucrainei.. Offf, Doamne!!! America-i o ciuma! Pe unde a trecut a lasat doar dezastru si moarte in urma. Haideti sa fim uniti si prezenti la tot ce se intampla si nu va lasati manipulati de televiziuni, care intentionat va distrag atentia de la lucrurile importante care au loc.

Stefan alexandru spunea...

Locuiesc in Polonia de 38deani,dar asta nu înseamnă ca nu ma interesează ce se întîmpla in tara mea si ma întristează si totodată neliniștește indiferenta cu care sint tratați romanii in propria lor tara de cei care conduc aceasta tara.Duminica trecuta am urmărit o emisiune a domnului Adrian Urdu de pe antena3,in care se vorbea despre romanii dintrun sat de undeva din Covasna,sau Harghita,nu am reținut,care romani abia știau doua vorbe in limba romana.Acest lucru mi-a trezit o mare indignare si totodată niste intrebari, cine este vinovt ca s-a ajuns in situația aceasta.Problema e cu atît mai grava cu cit acest sat nu este singurul din Romania unde românii sint deznaționalizați de către unguri in tara lor proprie.Ce fac acești parlamentari,senatori,miniștri,președintele României?sint toți niste ignoranți.In constituție ar trebui sa fie implementat un articol care sa arate obligativitatea folosirii limbii romane in toate instituțiile din romania.E trist ca ei guvernanții acestei tari nu fac asta.

Stefan alexandru spunea...

Totodată ma uit pe diferite poștari si vad cit de dezbinați si plini de ura suntem uni împotriva altora noi romanii.ii vad pe polonezi cit sint de uniti si de patrioți si demni de limba si istoria lor,care nu este atît de veche cum este istoria si limba noastră,dar nu ar permite niciodată sa fie deznaționalizați in propria lor tara de alte națiuni.

Stefan alexandru spunea...

Iar ceea ce privește atitudinea domnului Președinte Johanis,părerea mea este ca acest domn nu este si nu va fi un bun președinte pentru romani. Alegerea dinsului ca președinte a fost o mare greșeală,romanii s-au lăsat inca odată induși in eroare de propaganda care s-a făcut pentru alegerea lui ca președinte.

Anonim spunea...

Stefan Alexandru Romanii au ca stramosi dacii si romanii, dar polonezii pe cine au?
Ar fi interesant de stiut.