joi, 12 martie 2015

URIAȘA MINCIUNĂ DIN DEX: Conform acestuia, toate piesele componente ale costumului național românesc au nume… luate de la străini! Nimic de la geto-daci!!!!!!

V-ați întrebat vreodată ce fel de etimologii or fi având, conform DEX-ului, piesele componente ale costumului nostru național?

M-am gândit să desenez o pereche de români îmbrăcați în straie tradiționale, pe care să atârn, ca pe un pom de Crăciun, etimologiile instrumentului nostru ,,științific”.


Ştiţi la ce mă gândesc, când mă uit la acest desen? Dacă ar fi avut măcar un pic de imaginaţie, autorii DEX-ului s-ar fi jenat ei înşişi de absurditatea ce o impuneau.

Numele pieselor din costumul național românesc sunt toate ,,împrumutate”.

Etimologiile DEX-ului par „normale”, când sunt rupte de întreg. Dar când analizăm întregul, ele devin mai mult decât absurde: sunt antiştiinţifice. Poţi să împrumuţi de la vecini numele unui fel de mâncare (ciulama, gulaş, pizza) sau al unei băuturi (vodka, wisky, coca-cola), al unei arme (iatagan, katiuşa, kalaşnikov), al unui aparat inventat de curând (sputnic, lunohod, computer, mouse). Dar nu majoritatea pieselor de port naţional, care, la toate popoarele, vin din timpuri imemorabile.

Uitați-vă atent la ţăranca specialiştilor în răsfoit dicţionare.

costum de femeie


Bunda
[1] din piele de oaie şi catrinţa[2] de lână le-au inventat strămoaşele noastre din neolitic, când au domesticit oile. Pe spatele bundelor românii brodează și azi simboluri geto-dacice vechi cât lumea, cum ar fi Pomul Vieții și pasărea-suflet. Catrința o ţeseau la stativele alcătuite dintr-un băţ sprijinit pe două crăci înfipte în pământ, iar urzeala era întinsă de pietre legate de fire. Dar, conform DEX-ului, ele n-au fost în stare să inventeze și nume pentru hainele lor. Mii de ani le-au arătat cu degetul. Au venit legionarii, apoi slavii, dar nu știu de ce nu le-au luat de la aceștia. I-au așteptat pe maghiari, ca sa se producă alt miracol lingvistic în stil DEX: deși vedeau pentru prima dată o catrinţă, maghiarii le-au dat româncelor numele fustei lor tradiţionale. Deși e mai logic să admiți că femeile maghiare, dupa ce au învățat să țeasă, au luat de la dace catrința și, pocind niţel cuvântul dac, au ajuns la katrinca. Este absurd să afirmi că pentru piese vestimentare străvechi românii au împrumutat nume de la ultimii migratori veniți lângă noi.

            Ia[3], bluza femeiască, dacă ar putea vorbi, ar spune că nu-i luată de la romani. O purtau femeile de la Cucuteni când desenau pe oalele lor aceleaşi semne ca cele de pe mâneca sa. În fața iei, toată suflarea europeană trebuie să se închine adânc. Pe mânecile sale a păstrat, în formă de ornamente, pictogramele celei mai vechi scrieri din lume. Femeile traco-dace scriau pe altiţă[4] formule magice, care îndepărtau duhurile rele de la persoana ce o purta. Din păcate acestea n-au putut îndepărta duhurile respective și din etimologiile DEX-ului. Conform lui, când au venit legionarii, strămoaşele noastre n-au avut altă treabă decât să umble pe sub gardurile castrelor cerșind cuvinte, inclusiv pentru cămaşa lor. DEX-ul afirmă că legionarii le-au dat linea, care, printr-o minune lingvistică, s-a transformat în ie.

Când mă uit la picioarele ţărăncii îmbrăcate în etimologiile „specialiştilor” de la Academie, mă copleşeşte mila pentru biata femeie. Pentru ciorapi[5] a aşteptat turcii ca să le dea un nume. Iar pentru colţuni închipuiţi-vă că s-a dus tocmai în Grecia. La limba neogreacă. Dar când, cu ce mijloc de transport şi în ce regiune a Greciei au mers strămoaşele noastre după numele unor simple obiecte de îmbrăcat pe picioare, specialiştii în confecţionat etimologii tac mâlc.

Cu opincile şi nojiţele le-a fost mai uşor. Au tras o fugă la bulgari.

Pentru brâu[6] au făcut o drumeţie lingvistică în Albania. Conform răsfoitorilor de dicţionare, alte popoare importau mirodenii, mătase, cafea. Noi importam cuvinte.

Să nu uităm de traistă[7]. Geanta tradiţională de lână ţesută la stative. Strămoaşele noastre o purtau pe umăr din străvechime. Dar numele ei, aţi ghicit, l-au împrumutat. De la cine? Tot de la albanezi. Când, cum, în ce împrejurări? Ce întrebări dacomanice? Răsfoitorii de dicţionare trebuie crezuţi pe cuvânt. Altfel se supără şi te fac dacoman, dacopat, promotor de teorii nocive.

Acum uitați-vă la țăranul român. N-are în costumul tradițional niciun cuvânt de la geto-daci.

costum de barbat

NOTA MEA (Daniel Roxin): Este incredibil! Până și OPINCA ROMÂNEASCĂ, aia pe care o puteți vedea pe Columna lui Traian, purtată de strămoșii noștri încă de acum 2.000 de ani, cică e împrumut din BULGARĂ, de la migratorii care au venit după veacuri de la războaiele dintre Decebal și Traian. Ce mizerie! Ce mistificatori!!!

Sumanul[8], paltonul dacic din lână bătută la piuă, gluga[9], opincile, nojițele au nume bulgărești. Cojocul[10] l-a luat de la slavi. Dar dacă ar putea vorbi, această haină dacică ar spune că originea numelui său vine dintr-o rădăcină proto-indo-europeană -koug’, care însemna ,,coajă”, ,,înveliș”. O piele uscată, ca o coajă, ce învelea trupurile dacilor când bătea crivățul de nord. Dovada: acest radical există în mai multe limbi indo-europene. Știu că lingviștilor oficiali le tremură barba, când un Mihai Vinereanu sau alți cercetători de bună credință fac paralele între limba română și limbile indo-europene. Dar altfel nu se poate face etimologie științifică. N-au demonstrat chiar autorii DEX-ului că, răsfoind dicționarele vecinilor, obții acest tablou monstruos: costum național românesc cu numele pieselor exclusiv de împrumut?!


            Pălăria, fiindcă nu au găsit-o nicăieri, au dat-o cu ,,et. nec.”

            Dar culmea cinismului e că autorii DEX-ului nu se sinchisesc să spună despre cioareci, pantalonii dacici strânși pe picior, că au ,,etimologie necunoscută”. Am observat că susținătorii romanizării au frică de lucrurile clare. Metoda comparativa, principiile ferme, găsirea unor echivalente în limbile indoeuropene vechi nu sunt în favoarea romanizării. De aceea în DEX nu veți găsi nici principii ferme, nici metodă, nici criterii științifice. Totul este arbitrar. De aici și masa compactă de etimologii bizare. Asta se vede foarte bine când ne uităm la feluritele etimologii prin care a fost purtat cuvântul ,,cioareci”. Cihac îl considera împrumutat din maghiarul szövelèk ,,țesătură”. Șăineanu îl lua din turcă, čarek ,,cisme orientale”. Capidan din aromână, cioară ,,șireturi pentru picioare”. Observați intenționata încâlceală. Dacă ar fi mers, ca domnul Mihai Vinereanu, pe linia unui radical proto-indo-european, cum fac și alți etimologi serioși de pe alte meridiane, ar fi dat de (s)keu- ,,a acoperi”. Acestui radical i s-a adăugat, în limba veche traco-dacă, sufixul -iko-s, obținându-se keuriko-s. În traco-dacă se zicea k’uriko-s. În străromână ciorecu. Iar în română cioarec(i). Prin geto-daci, cuvântul a ajuns la noi. Metoda urmată de Vinereanu se cheamă comparativ istorică. Și ea chiar îl duce pe cercetător la originea cuvintelor. Spre deosebire de răsfoitorii de dicționare, care vor să ne convingă că cuvintele nu evoluează în decursul a mii de ani, ci sar pârleazul, ca niște găini, de la un vecin la altul. Dar mai ales că au sărit pârleazul de la toți vecinii în limba noastră. Asta te face să pui la îndoială corectitudinea celor de la DEX.

            Până și unealta principală de muncă a țăranului român are denumiri numai de la migratori: de la legionari securea[11], de la slavi toporul[12], de la maghiari barda[13], de la turci baltagul[14].

            Nici pleata[15] nici chica[16] nu-i a lui. Și pe acestea le-a împrumutat de la slavi.

            Da poate nici trupul[17] nu-i al lui? parcă-l aud întrebând pe un cititor inimos.

            Firește că nu. Conform DEX-ului, l-a luat din vechea slavă.

            Dar măcar sufletul[18] îi al lui?

            Ce întrebare dacomanică! Firește, că nu. Conform DEX-ului l-a luat din latină. De la un suflitus cu asterisc, adică el nu există în limba latină, dar răsfoitorii de dicționare presupun că ar fi existat. De ce? Ca să provină din el românescul suflet, pe care ei nu l-au găsit nicăieri.

            Dar măcar capul, creierul, mintea, a munci, a gândi sunt ale lui?

            Nu, nici vorbă. Capul, mintea și creierul i le-au dat legionarii. Iar a munci și a gândi l-au învățat maghiarii.

            Citind etimologiile DEX-ului, ai senzația că te afli în lumea acelor ,,trolls” de pe internet care neagă totul. Cu un cinism și o lipsă de logică demnă de un balamuc, românului i se neagă adevărata identitate. Are în vocabular cuvinte de la toți vecinii și străinii. Numai de la strămoșii săi reali, geto-dacii, nici unul. Îți vine greu să crezi în profesionismul celor ce au alcătuit un asemenea ,,instrument științific”.

            Întrebarea este: ,,Cui folosește el?”

Nota mea: Bulversant acest articol al Iuliei Brânză Mihăileanu! Simplul bun simț este suficient pentru a ne da seama că DEX-ul este o catastrofă științifică, un instrument de menținere a falsului istoric. Cum e posibil ca un popor cu vechimea noastră, cu rădăcini clare în spațiul geto-dac (costumul popular românesc seamănă bine cu cel al dacilor de pe Columna lui Traian), cu tradiții care se pierd în negura timpului, să nu poată păstra nici măcar o denumire geto-dacă din costumul pe care îl poartă de peste 2.000 de ani? Cine ar putea crede așa ceva? În concluzie, putem spune că dicționarul Explicativ al Limbii Române este o mizerie iar faptul că Academia Română îl girează este foarte grav. Ar fi interesant să se facă o cercetare pentru a vedea câți dintre autorii DEX-ului, în ultimul secol și jumătate, au fost români. Din informațiile mele, majoritatea au fost de altă etnie…
Oameni buni, acest articol trebuie să circule, trebuie răspândit pentru ca toți românii să înțeleagă minciuna în care trăiesc. Dați-i Share, trimiteți-l pe e-mail, publicați-l pe blogurile voastre. Măcar atât!!!

Daniel Roxin


                [1] Din fondul pre-latin. Cf. MihaiVinereanu, Dicționar Etimologic al Limbii Române pe baza cercetărilor de indo-europenistică, București, Alcor Edimpex, 2009, p. 166.
                [2] Din fondul indo-european. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 188-189.
                [3] Din radicalul proto-indo-european lino, care definește inul. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 431; p. 434.
                [4] Din radicalul proto-indo-european al- ,,a crește”. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 74; p. 445.
                [5] Origine traco-dacă. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 230.
                [6] Origine traco-ilirică. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 155.
                [7] Origine dacică. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 843.
                [8] Din fondul prelatin. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 798.
                [9] Origine traco-ilirică. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 398-399.
                [10] Din radicalul proto-indo-european keug’-, koug’- ,,coajă”, înveliș”. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 253.
                [11] Din fondul pre-latin. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 754.
                [12] Din fondul indo-european. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 842.
                [13] Din fondul pre-latin. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 116.
                [14] Din fondul pre-latin. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 113.
                [15] Din fondul pre-latin. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 647.
                [16] Origine traco-ilirică. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 217.
                [17] Din fondul pre-latin. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 850.
                [18] Din radicalul proto-indo-european bhel-, bhle- ,,a (se) umfla, sufla”. Cf. Mihai Vinereanu, op. cit., p. 796.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Pălăria, fiindcă nu au găsit-o nicăieri, au dat-o cu ,,et. nec.”
Desi era cel mai simplu de gasit.
Palariile erau de PAIE facute vara la cosit graul sa apere de soare.
Deci palarie de la palea din limba latina si pala din sanscrita si probabil pali adica paie din limba dacilor.
Dacu dd.

Unknown spunea...

Buna ziua,
Ma numesc Galatanu Marinica si va deranjez pentru doua minute cu rugamintea sa postati cateva randuri pe blogul d-voastra, despre copilasul meu, Nicolas Galatanu care sufera de ATROFIE MUSCULARA SPINALA TIP 2 si avem nevoie de suma de 33.000 de dolari pana la data de 20 aprilie 2015.Operatia de celule stem are loc in Thailanda la clinica BETTER BEING din Bangkok.Sigura speranta sunteti d-voastra si va multumesc pentru acordarea citiri mesajului meu.
Mai multe detalii le gasiti pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/nicolas-galatanu/
Astept un raspuns de la d-voastra pe adresa de e-mail: cleopatra_m1@yahoo.com sau la nr de telefon 0754.764.595
» Nicolas Galatanu » Salveaza o inima
salveazaoinima.ro

Anonim spunea...

Si totusi romanii au imprumutat unele cuvinte.Pe timpu dacilor vara nu aveau ciorapi si umblau desculti ca si alte popoare, iar iarna aveau niste fasii de panza, bandaje.Deci e normal unele cuvinte sa le imprumute.
Nojitele sunt sigur de la slavi pentru ca noga inseamna picior in limba slava.Dar dacii aveau, SHIR,transformat apaoi in SIRET de la pantofi, BETE,Feshe, etc.
Ciudat dar multe cuvinte se imprumuta Avem corab =ciorap si la azeri, etc

Gheorghe spunea...

Buna dimineata domnule Roxin!

Va admir foarte mult pentru munca pe care o depuneti si pentru efortul intens ce il faceti in vederea ridicarii capului romanului de jos!!!!!!!!!!!!!!!!!
In ceea ce priveste articolul in cauza,nu ma mira nimic deoarece nu mai avem nici umbra de omenie in noi si nici nu ne mai pasa de nimic si de nimeni.Asa ca, cei ce studiaza limba romana si etimologia cuvintelor nu au de ce sa se teama,doar ROMANILOR NU LE MAI PASA!!!!!!!!!!,decat de BANI,BANI si BANI!!!- pe care oricum nu ii au si nici nu ii vor avea vreodata.
Am devenit parte componenta UE,adica sclavi in tarile lor ,sclavi in propria tara!!!!!!!
O imbecilitate!Nu ne pasa de nimic ,doar de imbogatire.Problema este ca nu vom SCIMBA si nici IMBOGATI NICIODATA pentru ca tot cine trebuie va benficia.
Dar,oare pana cand?
Poate la infinit..................
Sau poate ca asa ne trebuie!!!!!

Anonim spunea...

Domnule Roxin,
"Verba volant, scripta manent"!
Problema unora este ca tot mai apar (sau mai exista) niste "scripte" care spun adevarul despre noi si istoria noastra. Iar "unii" sunt disperati si nu stiu cum sa le acopere mai repede cu alte "scripte" mincinoase, tiparite... "glossy" :)) daca se poate...

Anonim spunea...

Domnule Roxin va dau ceva de studiu privind autorii kurganelor si cine ar fi ei.Se pare stramosii latinilor moderni si ai grecilor
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zpHHK9yskJC8.kCy35ePKM1Uc&ie=UTF8&t=k&s=AARTsJoMkH6seVjjMRR8dad6a7eRPHhkHg&oe=UTF8&msa=0

Anonim spunea...

Problema este ca Academia sau institutul de cercetari lingvistice ar trebui sa modifice DEX.
Un exemplu de cuvant gresit este BONDAR care in realitate este BUMB-AR din BUMB ,bombat, etc un cuvant dacic probabil existent si la gali francezi.La englezi avem BUMB- LE- BEEN adica albina bombata, cuvant luat de la francezi sau chiar dacii care faceau armata in fosta Anglie.
Da cine sa ne spuna sa nu folosim decat BUMBAR ca asa e corect de la daci.Dacu dd.

D. Pavel spunea...

De cine este condusa Romania se intreaba Radu Moraru; ii raspund eu!
ROMANIA CA SI USA CA SI MAI NOU UE ESTE CONDUSA DE JIDANI!
Dar cine sunt ei, jidanii!

JIDANII sunt de fapt khazari askenazi care isi spun si "semiti" (v. tismaneanu, roman, brucan, brates, etc) si "evrei" si "alesii Domnului" iar noi restul GOIMI, adicatelea ANIMALE! Acest khazari au devenit "evrei/ askenazi" in secolul 9 cind au ales religia mozaica a evreilor adevarati SEFARZI (urmasi ai lui Cristos).

Ei ii numesc Lacustele Mondiale (SIONISTII)!; iar aceasta grupare etnica de crima organizata - cea mai mare de la Cristos incoace - CONDUCE LUMEA "la lumina intunericului"!
In USA si CA peste 90% din media, din pornografie si multe altele sunt controlate de mafia sionista! Acestia de fapt au inceput palestinizarea USA odata cu asasinarea - de catre ei - a ultimului presedinte patriot american Kennedy! Dupa palestinizarea USA si CANADEI urmeaza "globalizarea" - PALESTINIZAREA UE! In Romnia deja - ca si in USA - peste 90% dintre televiziuni si ziare sunt controlate de SIONISTII MONDIALI! De aceia NU mai auziti NIMIC despre patriotism si NIMIC macar din istoria romanilor din timpul lui ceasca.
Va intrebati de ce nu se mai vorbeste in tara despre patriotism!? de ce nu ne mai scriem istoria noi insine? de ce spitalele sunt mai rele decit puscariile?! si mai ales de ce AU FOST ALUNGATI peste 4 milioane de romani din tara?! Adicatelea MINA DE LUCRU CEA MAI BUNA?! Va mai intrebati? Credeti ca acest plan DIABOLIC PUS LA CALE DE ACESTI ZABAUCI SIONISTI putea fi adus la indeplinire de guverne romanesti patriotice si nationaliste? Au incurajat prostii si hahalerele sa puna tara pe butuci si acum - NU rideti - tot ei ii baga la puscarie, pentru ca trebuie ca ROMANIA SA FIE SUPTA DE RESURSE PINA LA CAPAT!; macar pentru returnarea datorii - care se va apropia de PIB/ 150 miliarde de euro - trebuie DEMOCRATIE! Adica FURT controlat de bancile jidanesti: FMI, BI, etc. Hotii si-au facut deja rolul! NU mai au nevoie de ei si vor intra asa cum merita la inchisoare (eu i-as tine numai in spitalele dezafectate din provincie!)....
Ei bine, LUMEA/PLANETA miroase acest scenariu HALUCINANT si foarte curind va apare MASA CRITICA planetara care ar putea sa-I lichideze deoarece reprezinta cam 1 la 400 din populatia pamintului! Pai daca e asa, chiar le trebuie Legea Big Brother, adica Internetul sa fie 100% controlat de Lacustele Mondiale ca sa nu se mai afle toti GOIMII cine sunt ei si ce vor acesti habauci!
Va sugerez sa copiati acest scurt text, pentru ca deja pe FACEBOOK comentariile mele SUNT STERSE de indivizi ca remus cernea, ciutacu, etc. pentru ca in citiva ani CEVA ASEMANATOR NU VA MAI APAREA IN SPATIUL PUBLIC! NICI PE INTERNET!

Anonim spunea...

Dragilor, Un exemplu: pentru cuvantul opinca exista si sinonimul topanca pe care nu l-am gasit in DEX, dar pe net e la dex-online.ro. Pentru etimologia anumitor cuvinte ar trebui confruntate mai multe izvoare- spre exemplu pentru cuvantul opinca se spune la noi ca ar veni din bulgara, dar la bulgari de unde vine? Nu cumva dela niste stramosi comuni? Acum depinde care e mai sincer...

un pic anonim spunea...

Numa un pic...le dam si cu Dex-ul in cap!

Gabriel Maris spunea...

Daniel ,

Atacurile impotriva noastra , a urmasilor getilor , s-au inmultit si amplificat exponential in ultima perioada. De asemenea , sistemul de invatamint a deraiat total de pe calea de educatie si formare a tinerilor in spiritul adevarului istoric , cinstei , curajului , corectitudinii , mindriei patriotice si a respectului pentru realizarile si valorilor promovate si respectate de inaintasii nostri . Agresiunile impotriva limbii credintei si istoriei noastre trebuie sa primeasca un raspuns ferm si hotarit. Vazind ineptiile DEX-ului in legatura cu originea denumirilor portului popular al familiei noastre taranesti m-am gindit ca sintem obligati la o reactie pe masura.
Cred ca tu , cu hotarirea de care ai dat dovada in tot ce ai facut pina acum , ai putea sa coordonezi un colectiv care sa faca un DICTIONAR EXPLICATIV IN ADEVAR AL LIMBII NOASTRE . Financiar , il vom sprijini noi , romanii care ne-am trezit si ne vrem reinviate : Tara , Limba , Istoria si Credinta . Sint convins ca vei putea atrage , in aceasta activitate de onoare , multi lingvisti Romani , si vei putea convinge un spectru larg de paturi ale societatii noastre sa fie un sprijin financiar. De asemenea trebuie sa scoatem din circulatie falsele DEX-uri actuale , adunindu-le gramezi si predindu-le la deseuri de hirtie .
Hai sa facem ADEX : Adevaratul Dictionar Explicativ al Limbii Noastre !

Anonim spunea...

Opinca vine de la OPINTIRE si opinti vine de la Pinten si pinten este doar in sarba si lithuaniana si nu in alte limbi slave. Muntii PINTULUI adica PINDULUI .Asta arata ca aceste cuvinte sunt din vechea limba daca inrudita cu limba latina, ilira si lithuaniana dar nu si cu limba slava.
De asemenea muntii RODOPI in realitate ROTOPFEI un alt cuvant daco-get. care inseamna ROTUND.
DACU DD

Anonim spunea...

Am o teorie despre numele lui DECEBAL.
si anume DE sau DI cum a fost atestat si cuvantul
CHEBAL sau CHEVAL si toata lumea stie ce inseamna CHEVAL in franceza adica CAL .
De aici DE-CHEBAL ar insemna DE-CHEVAL adica CAVALER ,CALARETZ.
Dacul dd

Anonim spunea...

Pentru D.Paval - aveti dreptate :
http://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia
Masa critica ,DA ! Apele deja s-au tulburat , urmeaza furtuna ...S-au prins americanii (in sfarsit) cine le-a facut-o in 11.09.,
SUA s-a suparat pe UK etc...numa' bine !
Sanatate si Doamne ajuta !


Referitor la articol

Daniel Roxin ,spunand adevarul habar nu ai cat ii poti enerva pe aia care traiesc in minciuna .Bravo ! Asa trebuie sa facem toti ! Sa spunem adevarul .Iar eu , asa ma enervez pe mine cand am dreptate !

Zob Gheorghe spunea...

Eu voi copia articolul și îl voi reproduce cu indicarea sursei dar să nu am scandal cu voi sau cu alții că sunt sătul.

Primul sait unde voi posta fragment va fi al romanistului Coja cu riscul că îmi dă interdicție la comentarii.

Anonim spunea...

Multă sănătate și putere de muncă în efortul dumneavoastră depus pentru descoperirea adevarului! Vă dau o legatură (link), unde veți citi ceva cel puțin la fel de interesant ca acest articol:http://rahoveanu.wordpress.com/%E2%99%A6-gilceava-inteleptului-cu-academia-romana-pentru-%E2%80%9Ea%E2%80%9D-din-%E2%80%9Ea%E2%80%9D-si-argumente-impotriva-hotaririi-acesteia-din-17-feb-1993/
Oameni aflați în același spirit: descoperirea adevărului!