duminică, 12 aprilie 2015

Actorul Florin Zamfirescu despre Geto-Daci și Patriotism…


Astăzi se poartă o luptă perversă atât împotriva identității noastre cât și împotriva ideii de patriotism, pe care unii promotori ai așa-numitei “politici corecte”, caută să o asimileze cu noțiunea de naționalism-extremism.


Într-o lume a globalizării nivelatoare în care nevoia de control global se împiedică de identitățile naționale și de patriotism, putem înțelege motivațiile pe care le au cozile de topor și proștii de serviciu.



Din fericire, țara noastră opune rezistență, ba chiar este într-un proces accelerat de trezire a conștiinței naționale.


Într-un astfel de proces de trezire, implicarea unor personalități din lumea artistică este extrem de benefică, cu atât mai mult cu cât acestea sunt și foarte bine informate.


În emisiunea de astăzi vă invit să îl urmăriți pe actorul Florin Zamfirescu, profesor la Universitatea de Teatru și Cinematografie din București, vorbind despre geto-daci și patriotism. MERITĂ!


Vizionre cu folos!


Daniel Roxin

6 comentarii:

ciobanul spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=ldvYNSL59qc

Anonim spunea...

Domnul Florin Zamfirescu este dac prin cuvânt.
Cumsecădenia sa, frazarea, vorbele sale sunt ca un descântec, ca un balsam. Sunt vorbe de suflet, vindecătoare după lunile de spectacol cinic oferit de clasa conducătoare coruptă. Iată un patriot adevărat. Cu câtă smerenie mărturiseşte „eu am nevoie de ţară”. Parcă s-a oprit timpul când l-am auzit.

Motivul neamului ca o apă curgătoare care purifică îmi pare mai mult decât o metaforă, e o inspiraţie. A funcţionat de-a lungul vremurilor, funcţionează şi acum. O fi încărcătura magică a locurilor cea care ne permite să cunoaştem cultura celor care s-au perindat pe aici dar ne readuce apoi tot la valorile care ne reprezintă.
Multe nu s-au păstrat dar ceva ni s-a transmis prin sânge de la cei care au trecut pe aici. Ascult muzică celtică. De ce o simt aproape? Sunt amintiri? Dar eu tot de aici mă ştiu prin nume, rădăcini, chemare. Şi repet, ca un ecou, ce spune actorul: am nevoie de ţară.

Unknown spunea...

Am urmarit cu mult interes emisiunea dv-stra,ma bucur nespus de mult ca sint oameni de o talie atit de mare care gindesc in asa maniera,asta ne da de inteles ca prin munca d-lor vor contribui la schimbarile ce vor urma.
Mii de multumiri!

Col (r) dr. ing. Andriciuc Radu spunea...

Inainte de toate, din perspectiva pregatirii si rezultatelor practice obtinute ca inginer militar in 37 ani de activitate, consider ca domnul professor Zamfirescu are o viziune corecta asupra lucrilor dezbatute in emisiune. Asa gandesc, chiar mai dur, si eu. Marx si Engels spuneau: "Romanii sunt un popor fara istorie, destinat sa piara in furtuna revolutiei mondiale...Disparitia lor de pe pamant va fi un pas inaite." Nu A REUSIT ASTA NICI COMUNISMUL, NU VA REUSI NICI LIBERALISMUL GLOBALIZATOR. Am fost si vom fi.
Paste fericit toturor romanilor
Col (r) dr. ing. Andriciuc Radu

D. Pavel spunea...

Exceptional interviul ca si emisiunea de altfel!

Iaca ca domnul Zamfirescu este oltean - facind parte dintr-o zona cotropita de romani - iar eu moldovean din trburile carpilor si ale costobocilor (zona necotropita de romani!). Oare de ce si eu si dumnealui gindim aproape fara nicio exceptie LA FEL?
Daca veti participa la vreo nunta in nordul Moldovei / Bucuvina si veti ramane mai spre dimineata cind se incing si spiritele si discutiile veti auzi cam asa:

"....cum Dumnezeule Doamne sa credem ca noi vorbim limba lui Traian cind nici macar o sandal legionara n-a ajuns prin partile noastre?"....si nu numai!
Tot in acele zone veti mai auzi:
"...sa nu faci dragul mamei copii la betie sau pe la spate ci numai cu socoteala si din dragoste!; altefel vei avea parte de lichele si tradatori (cozi de topor)!"

D. Pavel spunea...

.....ciobanu spunea:

https://www.youtube.com/watch?v=ldvYNSL59qc

Mi se pare extraordinary acest filmulet! Kazastanul e mare! Unde pot fi localizati acesti frati ai nostril?