vineri, 10 aprilie 2015

Fortăreața misterioasă din Siberia...


Descoperita in urma cu un secol, fortareata Por-Bajin reprezinta inca un mister pentru istorici si experti, conform Daily Mail.

Situata in Siberia, undeva in apropierea granitei cu Mongolia, insula cu aspect de fortareata a facut obiectul mai multor studii in ultimii ani.


Expertii nu s-au pus insa de acord, parerile fiind impartite. Desi arata ca o inchisoare, cercetatorii tind sa creada ca locatia a gazduit, mai degraba, un palat de vara, o manastire sau un observator astronomic.

Cetatea situata la 3.800 de kilometri distanta de Moscova a fost descoperita in 1891 si se crede ca a fost construita intre anii 744-840 dupa Hristos.


In 2007, cand au inceput un nou demers pentru a afla istoricul fortaretei, arheologii au descoperit bucati de lut in care erau impregnate urme de picioare, desene decolorate pe pereti, porti uriase si bucati de lemn ars.

Totodata, arheologii au observat ca din arhitectura asezamantului reiese ca ar fi existat si influente chinezesti.


In jurul fortaretei misterioase exista in continuare numeroase semne de intrebare. Pe langa destinatia ei, expertii se mai intreaba de ce a fost abandonata.


In plus, si lipsa unui sistem de incalzire, in conditiile in care este situata in Siberia, la o altitudine de 2.300 de metri fata de nivelul marii, este un alt mister neelucidat

sursa: ziare.com

3 comentarii:

Unknown spunea...

D.le Roxin daca mai multa lume ar iubi adevarul toate misterele ar iesi la lumina in scurt timp, insa dovada celor intimplate zilelor trecute,ma inclin sa cred ca acei care iubesc cinstea si adevarul nu au loc in aceasta lume.

Anonim spunea...

Sau poate templu....al unei religii abandonate... ?

Anonim spunea...

Pare că nu ar fi fost apă în jur înainte. Poate formarea lacului să îi fi alungat de acolo pe locuitori. Se vede un drum de legătură cu uscatul, spre nord-est, drum acoperit acum de ape.
Înţeleg că a fost destul de puţin cercetată, de ce spun că nu sunt urme de încălzire? poate nu le-au găsit. Poate era vreun izvor cu apă termală. Oricum, e impresionată construcţia.