marți, 14 aprilie 2015

O clădire de 52 de etaje a fost ridicată în numai 19 zile. În ce ţară a fost posibilă "minunea". VIDEO


O clădire cu 800 de apartamente şi spaţiu de birouri în care pot încăpea 4.000 de persoane a fost ridicată în doar 19 zile. Mai multe detalii citiţi în materialul de mai jos.

Un dezvoltator imobiliar din China a construit o clădire de 57 de etaje în numai 19 zile, ridicând câte trei etaje la fiecare 24 de ore, scrie Ziarul Financiar.

Clădirea are 800 de apartamente şi destul spaţiu de birouri pentru 4.000 de persoane. A fost iniţial gândită să aibă 220 de etaje, dar dimensiunea i-a fost redusă din cauza că era prea aproape de un aeroport.

Blocul a fost construit folosind cărămizi prefabricate, iar multe dintre părţile mai mari ale clădirii au fost construite în afara şantierului, fiind aduse ulterior şi montate. Această măsură a redus semnificativ numărul de drumuri necesare pentru frunizarea materialelor de construcţie. 

Clădirea a fost construită ”bio”, având în vedere şi problema poluării din China. S-a folosit sticlă rezistentă, care opera 99.9% dintre noxele din exterior.


3 comentarii:

Unknown spunea...

Aproape tot asa de repede s-ar putea face multe lucruri si la noi daca fiecare ar pune suflet si pasiune in meseria pe care o face.

Anonim spunea...

Un înţelept spunea: trăirea totală este generatoare de destin, duce la evoluţie. Se referea şi la muncă. Privind filmarea, la vorbele sale mi-a fugit gândul. Chinezii, prin disciplină, au ajuns la trăirea totală a actului muncii, nu trebuie să ne mai mirăm de reuşitele lor în toate domeniile, inclusiv cel financiar. Avem de învăţat de la ei.

D. Pavel spunea...

Pare fabulous intr-adevar (...).

Ginditi-va la OAMENI in primul rind! NU se sulfa o vorba despre cei care si-au pierdut viata - ziua sau nopatea - ca rezultat al epuizarii, stresului si a pierderii controlului! Acesti muncitori sunt buni de trimis direct la reanimare; credeti sau nu! De ce se poate in China? Pentru ca acolo regimul communist NU da niciun ban pe "sursa umana" si NU conteaza citi mor! Ginditi-va ca intr-o forma mult mai usoara asa faceau si comunistii in "epoca de aur"!; contau "succesele" si nu decesele.