luni, 4 mai 2015

Italienii ne ucid ciocârliile pentru restaurantele lor… „Oprește barbaria, salvează ciocârlia!” Depinde și de tine…



La momentul la care sunt scrise aceste randuri, mii de ciocarlii sunt doborate la pamant si oprite din cant de vanatorii straini, pentru a fi gatite sofisticat. Considerata simbolul dorului, cuvant care nu mai exista in nicio alta limba, ciocarlia e macelarita barbar, pana sa ajunga in farfuriile restaurantelor de lux: e impuscata, lasata fara limba cu un cleste special si pusa la marinat. In meniurile italienesti, retetele cu allodole (ciocarlii) sunt cele mai sofisticate: combinate cu trufe, sosuri sau servite fripte, cu oasele itite ca niste betisoare de chibrituri.


Aveţi puterea de a opri acest măcel al ciocârliei şi al celorlate păsări cântătoare din România, cerand parlamentarilor sa voteze împotriva Legii Vânătorii, care este reexaminată de Parlament în aceste zile. Această nouă lege va transforma Romania in Paradisul Vanatorii pentru straini, care nu doar ca vor putea lasa balti de sange in tara, ba chiar isi vor putea lua trofeele peste granita, ca sa se infrupte linistiti din ele, fara sa fie trasi la socoteala. Strainii vor putea vâna fara oprelisti pe proprietaţi private fara acordul proprietarilor, iar perioada de vanatoare pentru unele specii va creste pana la trei luni. Pasarile vor fi haituite si vanate cu cruzime in perioada imperecherii si cresterii puilor… Un adevarat macel, in conditiile in care Romania e si asa una dintre ultimele tari din UE care mai permite vanatoarea pasarilor cantatoare. Ciocarlia, principala specie amenintata (e permisa vanarea a peste 600.000 de ciocarlii anual!), mai e vanata  doar in 6 tari!


Din momentul in care ciocarlia l-a inspirat pe George Enescu, specia  s-a redus la jumatate. Daca vanatorile vor continua in acelasi ritm, peste cateva generatii, celebrul cantec „Lie, ciocarlie” va ramane fara obiectul de referinta, la propriu. 


Cronologia macelului de 15 ani incoace:
  • 2001: politia italiana a capturat nu mai putin de 12 tone de pasari cantatoare
  • 2009: in Balta Mare a Brailei, un braconier italian a fost prins cu peste 2.000 de ciocarlani
  • 2010: in  Braila, 15 braconieri italieni au fost prinsi cu mii de ciocarlii, ciocarlani si prepelite
  • 2011: vamesii unguri au interceptat un transport de 11.000! de ciocarlii vanate in Romania
  • 2013: un italian a fost prins in Ialomita cu 5.400 de ciocarlii braconate  
Alaturi de ciocarlii, sunt condamnate la pieire si gasca-de-vara, graurul, gugustiucul, lisita, rata mare, rata mica, rata motata, rata pestrita, rata sunatoare si altele, toate, specii impresionante, care dau oricand lectii de viata celor care vor sa le stearga de pe fata pamantului. La rata mare, perechile se formeaza pe viata. Daca impusti un partener, celalalt ramane vaduv toata viata. Cand o gasca  se imbolnaveste sau e ranita, doua gaste din stol ies din formatie si zboara in jos dupa ea pentru a o ajuta si proteja. Ele raman cu gasca bolnava pana cand isi revine sau moare.

Societatea Ornitologica Romana si Federatia Coalitia Natura 2000, alaturi de toţi iubitorii de natură din România cer oprirea acestui măcel! Noua Lege a Vânătorii trebuie op

Semnează petiția aici (rulati pagina mult in jos, pana la caseta pt semnaturi): http://www.petitieonline.com/opreste_barbaria_salveaza_ciocarlia
Descarcă aici informații despre varianta propusă a proiectului de lege.

Mai multe detalii gasiti si pe site-ul campaniei: www.salveazaciocarlia.ro.


Vizionati si spotul campaniei aici.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ar putea citi si Simona Halep, poate ar evita la turneul de la Roma sa manance ciocarlii de Romania, sau chiar mai mult - sa nu participe in semn de protest; si celelalte tenismene pot protesta in acelasi mod; dar banii si punctele wta.... ( oare cum va suna presa internationala daca afla ca Simona se retrage din acest motiv?) asa ar afla mult mai multi ce se petrece aici; se pot spune multe; valurile pot fi chiar uriase....

Anonim spunea...

Tot ce misca-n tara asta este macelarit in mod barbar...Inclusiv oamenii,otraviti,bombardati electro-magnetic,asasinati lent dar sigur....In cel mult cateva decenii(2-3) Romania si romanii nu vor mai exista...Traiasca khazarii,iudeo-masonii,iezuitii si Jidanii.....

Anonim spunea...

Am semnat petitia, sper sa nu fie in zadar.

Anonim spunea...

http://www.formula-as.ro/2006/725/medicina-naturista-25/leacuri-ciobanesti-din-marginimea-sibiului-7139

nicu cohen spunea...

Eu trag alarma de ani de zile ,dar in urechi surde ! Bestiile astea italiene merita impuscati pe camp !

Unknown spunea...

strainii in general ne-au distrus dea lungul istoriei pe toate caile, de vreo 20 de ani nemaiavind ce distruge s-au apucat si de bietele suflete nevinovate reusind sa faca chiar si sume insemnate de bani.aceste vietuitoare in afara frumusetii lor si a cintecului superb pe care ni-l ofera gratis ne mai si curata de tone de insecte daunatoare omului se agriculturii.
pentru multi dintre noi asta are o insemnatate mica, dar daca stam bine si ne gindim, marele se construieste din multe lucruri mai mici.

Antonio spunea...

Be.Guvernul a decis ca nu mai avem nevoie de ciocarlii.Avem manelele acum.Incepe sa nu ma mai mire nimic.
Desteaptate romane!Sunteti 20 de milioane.Semnaturi cam ioc.Cateva mii.

Antonio spunea...

Oricum strainii fac pentru ca romanii tac!

Anonim spunea...

Dragi romani Daniel Roxin e fantastic prin ceea ce semnalizeaza are o dreptate uluitoare.
BROSCARII CUM SUNT CHEMATI ITALIENI DE FAPT DE CATRE ROMANI NU MAI AU NIMIC FAUNA LE-AU RAMAS DOAR PANCARTELE SI SEMNELE STRADALE PE LANGA DRUMURI!...CU ASA ZIZA LOR FAUNA!PTR. CA NU MAI AU NIMIC!
EU TRAIESC IN TOSCANA SI STIU CA MULTI BROSCARI MERG LA VANATOARE LA NOI!NE VOR RADIA TOATA FAUNA ACESTI BROSCARI DRAGI ROMANI DANIEL ROXIN ARE DRAPTATE SUTA LA SUTA
SI EI MANANCA ACESTE PASARI SUNT CONSIDERATE DELICATESE ............MACAR SA LE VINDEM SCUMP ..........
CAND POPULATIA SE VA MICSORA CI NE VA REPOPULA PADURILE NOASTRE??????????????????????????????????????????????????
BROSCARII ???????????
Copiii nostri pe pamanturile si padurile noastre ce vor avea ? Ce bogatii avem!
Sa le pastram dragi romani! MULTUMIM DANIEL ROXIN.

Anonim spunea...

Trist, f trist... O observatie: "dorul" exista si in limba portugheza, si ei invata la fel, ca nu mai exista in alta limba

Anonim spunea...

Ei considera c reusesc a ne pacaleasca!nu ca noi suntem nepasatori dragi romani Ungurii pescuiesc si vaneaza pe teritoriul tarii noastre ,broscarii la fel!...noi unde vom merge cand nu mai avem ?

Anonim G spunea...

Dar faptul ca glia Patriei inghite sute de mii de tone de gunoi italian si din alte tari civilizate, cu aprobari in regula de la autoritatile de mediu ale statul roman, cum vi se pare?
Mergeti la Slobozia sa vedeti in plin cimp un ''depozit''care se extinde fulgerator, repet, in plin cimp, printer spicele de grine pe care le vom minca sub forma piinii cea de toate zilele.
Iar patronul afacerii, un perciunat, a cumparat tot ce se putea din conducerea judetului.
Asta e Romania; haznaua jigodiilor occidentale si vaca lor de muls pina vom disparea.
PS
Va mai amintiti ca nermtii, ultimul nostrum occupant, ne umplusera pesterile cu butoaie radioactive la inceputul anilor '90 ???
Oare de ce prostii l-au votat pe sas, sa readuca moartea pe pamintul acestei nefericite da tara ?