sâmbătă, 16 mai 2015

MITING DE AMPLOARE LA CHIȘINĂU: Peste 25.000 de oameni cer UNIREA CU ROMÂNIA…


Peste 25.000 de oameni au iesit sambata in strada in centrul Chisinaului manifestand pentru unirea cu Romania, relateaza ProTv Chisinau.
Membri si sustinatori ai mai multor organizatii unioniste comemoreaza sambata, 16 mai, in Piata Marii Adunari Nationale, 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus. De asemenea, ei cer unirea cu Romania ca solutie la problemele sociale din Republica Moldova.


Evenimentul, oganizat cu prilejul implinirii a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turca din 16 mai 1812, are loc in contextul tensiunilor legate de expulzarea romanului George Simion din Moldova (George Simion este liderul unionist din România).
Manifestatia a fost organizata de Tinerii Moldovei si Actiunea 2012 si se va incheia in jurul orei 19:00. Organizatorii au anuntat ca peste 25 de mii de persoane s-au strans in jurul pranzului in Piata Marii Adunari Nationale.
Oamenii flutura steaguri si pancadre, in timp ce pe o scena improvizata se canta piese patriotice. In piata a fost adus si un tricolor imens. „Foarte multa lume continua sa vina spre noi„, au relatat organizatorii, potrivit sursei citate.
Manifestatia este autorizata de Primaria Municipiului Chisinaului, multimea mergand in directia Parlamentului si a ambasadei Federatiei Ruse.
Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/international/peste-25-000-de-oameni-s-au-strans-in-centrul-chisinaului-la-un-miting-pentru-unirea-cu-romania-imagini-live-video.html

7 comentarii:

Anonim spunea...

Si vor continua pana se va intampla !
SCRIE IN ORDINEA FIREASCA A LUCRURILOR ORICE V-A FACE PUTIN SAU ATUL
MOLDOVA SE V-A UNI CU DACIA EI CU ROMANIA EI ........ROMANIA E MOLDOVA TARA ROMANEASCA SI ARDEALUL DE UNDE SUNTBEU.

AM UN COPIL DE 17 ANI PE CARE L-AM INVATAT CA CEI DIN REPUBLICA MOLDOVA SUNT ROMANI DE-AI NOSTRI ! SI CA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU SE VOR UNI CU TARA LOR CHIAR SI CAND NU VOI MAI FI EU....COPILUL M-A ASCULTAT CU ATENTIE...............................
DRAGI ROMANI DIN REPUBLICA MOLDOVA SUNT ALATURI DE VOI SUFERINTA DE CARE A-TI AVUT PPARETE...NU E DREAPTA!......

Anonim spunea...

E DREPTUL LOR NU?

Anonim spunea...

n/aucum sa se uneasca,ce vezi tu roxine acolo sunt toate birourile de partid din localitati adunate,doar 6 % din populatie spreijina unirea cu ro,rest inginerie sociala cu sprijin de servicii nato

marco spunea...

Pe noi, romanii, nu ne intreaba nimeni daca si noi dorim acelasi lucru? referendum?

Daniel Roxin spunea...

Cum le mai stiti voi pe toate, voi, ia care nu credeti in nimic! Cu sau fara voi (e de preferat fara) unirea se va face pana la urma!

Anonim spunea...

Basarabia este o parte a Romaniei, pamantul daco-romanilor.
Dar trebuie actionat cu inteligenta.
Unirea trebuie si recunoscuta de alte tari.Bine era daca Moldova intra intai in Europa si apoi sa se fca aunirea.Dar se pare ca rusii nu mai asteapta si vor sa creeze republica Basarabia formata din transnistria , gagauzia si Odesa dupa cum vad stirile ca rusii au facut un congres in acest scop.
Si atunci ce vom face.Ii LASAM IAR SA FURE BASARABIA?

Anonim spunea...

Da UNIREAC CU TARA MAMA V-A AVEA LOC CU SAU FARA VOINTA UNORA ......
DACA VOI CEI SCEPTICI SI ATOTSTIUTORI A-TI FI IN ACEEASI SITUATIE !???
CARE AR FI ATITUDINEA VOASTRA? ? ? ???????
EU UNA ASTEPTAM DE MULT ACESTE MANIFESTATII A ACESTOR
,, NAPASTUITI DE SOARTA "
DUMNEZEU CU VOI ...CA SI ATUNCI CAND V-AU ANEXAT !
DUMNEZEU CU VOI!