joi, 28 mai 2015

România pierde și aurul de la Rovina, la 20 de km de Roșia Montană. Canadienii au primit licența de exploatare pentru 20 de ani




Agenția Națională pentru Resurse Minerale a acceptat să-i ofere licență de exploatare canadienilor de la Carpathian Gold în zona Vaii Rovina, a anunțat compania într-un comunicat.

Canadienii de la Carphatian Gold au primit licența pentru o perioadă de 20 de ani, timp în care compania va săpa pentru aur și cupru. Perimetrul în cauză se află la doar 20 de kilometri de Roșia Montană. Vestea a făcut ca acțiunile companiei să sară în aer la bursă, acestea crescând cu 200%, într-o zi.

Este pentru prima oară când România oferă o astfel de licență fără nicio implicare a unei companii de stat în proiect.
Subsidiarul din România al Carpathian Gold, Samax România SRL va începe aducerea la zi a Evaluării Economice Preliminare din 2010, pentru a revizui costurile și opțiunile firmei canandiene.


Valea Rovinei face parte dintr-o zonă cunoscută drept „Patrulaterul de Aur”, una din cele mai prolifice areale din Europa în ceea ce privește metalele prețioase.
Carphatian Gold mai acționează și într-un perimetru din Brazilia, pe care îl are în proprietate. Șeful SAMAX România SRL, subsidiarul român al Carpathian Gold, este Alexandru Nicolici, fostul șef al companiei de stat Cuarț SA.
În anul 1989, Cuarț SA avea peste 5.000 angajati, având lucrari raspândite pe teritoriul judetelor Maramures, Satu Mare si Salaj si executa anual peste 40.000 m galerii, 250 m puturi, 1.400 m suitori si 70.000 m foraje cu sondeze, cu o cifra de afaceri anuala de cca. 24mil. USD.


Între timp, compania a fost închisă, titrează activenews.ro

18 comentarii:

GHEORGHE spunea...

Nenorocitii!

Oare pana cand Doamne????

Doina spunea...

Eu dacă mai citesc ceva de genul acesta , mă îmbolnăvesc ; nu mai pot, simt că mă apucă nebuneala și-mi vine să-i trag în țeapă pe acești netrebnici și ticăloși români care au dat verde străinilor să ne facă praf și pulbere ceea ce-a mai rămas neatins de „ lăcuste ”.
Trebuie văzut cine a dat autorizația și reziliat urgent acest contract, vinovații acuzați de subminarea economiei naționale și închiși pe viață .
Aceste bunuri sunt ale poporului și nu le-au adus de la mă-sa de acasă ca să facă ce vor ei și să ia comisioane de zeci de milioane de euro ;încă n-au înțeles că ce fac e trădare și nici că trebuie să dea socoteală pentru asta .
PS Trebuie făcută o petiție și semnată de noi toți, iar dacă suntem ignorați ,să ieșim în stradă și să le dăm cu pancartele în cap.
Gata , văd că de vorbă bună nu înțeleg , atunci trebuie pus ciomagul pe spinarea lor.

Unknown spunea...

De srigat la cer! Capusarii si papusarii au pus mina pe univers.
Pentru realizarea visurilor noastre ar trebui sa ne trezim!
Intrebarea este cum?
Sintem sclavii elitelor din 1302 d.c atunci cind papa BONIFACCIO VIII a semnat bola papala chemata :UNAM SANCTUM ECCELSIAM"
Toate drumurile dupa parerea mea duc la ROMA!

Unknown spunea...

Sa ne fie rusine ne vindem tara fara nici o retinere copii nostri ce vor mai avea de la noi, nimic doar robie la straini .se potriveste zicala :Munti nostri aur poarta , Noi cersim din poarta-n poarta . tuturor le trbuie aurul Rmanilor numai noua nu ,noi nu avem nevoi Sa le fie rusine alsilor : eu ias pune la zid ca pe Ceausesti

Anonim spunea...

Iohannis a promis ca nu da aurul ,nu vorbea serios in campania electorala?

Anonim spunea...


Absolut de acord cu Constanza Tereza si cat mai repede ,daca s-ar putea,ieri

Anonim spunea...

Ne tin conectati in toate retelele,maresc alocatia,reduc TVA pentru ca sa nu facem nimic.Cred ca nu o sa stim niciodata ce se ascunde in spatele acestor manevre.

Anonim spunea...

Imaginile apar din ce in ce mai clar ... HOTII Asta e jocul . Ar trebui sa ne mutam acolo sa vedem si noi ce o sa iasa la suprafata...

Anonim spunea...

Ce putem face ? Cine este responsabil pentru inceperea acestor activitatii.... macar sa-i stim !

Petitie ?! Localnicii sunt principalii vinovati (sper sa le iasa cianura pe nas dupa ce raman fara job uri)!

Anonim spunea...

Pai mai "anonimule", tu ai pus botul la ce spunea Iohanis? Adica, totusi, presa a mai transpirat niste informatii despre el cum ca masa cu tasu au o casa in Germania pe banii furati de la statul roman, cum ca Iohanis a fost implicat in traficul cu copiii institutionalizati, cum ca a recuperat ilegal niste multe proprietati in numele urmasilor organizatiilor nazite ale etnicilor germani din Romania. Plus ca el nici bine nu iesise presedinte si deja s-a dus sa se inchine le "Inalta Poarta". Nu "la Stambul", ma! Acum "Inalta Poarta" este in sensul opus, adica la Washinton. Pai de ce crezi ca s-a dus acolo unde se inchina si Merkel? Ca sa jure credinta si sa-i dea aia mapa cu indatoriri. Si ca o paranteza si Ponta se duce sa se inchine. Cum care Ponta? Naum. Naum Ponta. Ce albanez, ma? Pai tu te iei dupa el ca este albanez? Naum este nume de jidan. D'aia se si duce la Tel Aviv cand pe fata cand prin dos, ca el acolo se inchina si tot acolo primeste instructiuni cum sa faca redeventele, cum sa...mai multe, nu mai stau acum sa le insir ca mai am si eu treba si trebuie sa plec. Semnat: D.Liviu

Anonim spunea...

Propun sa strângem bani pt o p cu luneta si sa ii executam pe toți, așa cum au făcut cu Ceaușescu!

Matache VOICU spunea...

• ► ”Concesionările din care Statul n-ar recupera valoarea netă extrasă din zăcământ sunt nule de drept și ANULABILE ORICÂND - căci încalcă Art.136 din Constituție care în alin.4 dispune: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile».

mihai viteazul spunea...

singura solutie este teapa lui TEPES pentru hotii care ne conduc

Anonim spunea...

eu ma bag

Anonim spunea...

Si cine trage?

Anonim spunea...

Sant Fane .sincer ma doare pt romania dar din pacate nu mai putem face nimic. Romania este terminata. Eu san't din Oradea.Din. cauza hotomanilor a trebuit sa plec in occident ,ca si clandestin , nu mi am vazut familia 2,ani jumate, LA trei ani am plecat in tara.Eu am studii ,dar LA inceput am facut cele mai umilitoare si grele munci.dar m a ajutat bunul D zeu si nu mam las at .Acum e bine, cat despre Romania este ca o oaie in gura lupilor.oricum aici e o politica lunga

D. Pavel spunea...

....s-o creada MUTUL ca astia sunt "canadieni"!; astia sunt parte din Lacustele Mondiale sionisto-khazare care controleaza si USA si Canada!

Pina cind DOAMNE! Ne-au ingenunchiat si acum ne umilesc oferindu-ne "libertatea" si furindu-ne tot ce ne-a mai ramas!

De ce NU ies romanii in strada?

Anonim spunea...

Ursul a ieșit din hibernare, lupul e încă buimac... Cine are urechi, sa audă.