sâmbătă, 27 iunie 2015

Descoperire arheologică EXCEPȚIONALĂ, acoperită la scurt timp cu pământ! Cine NU vrea ca noi să ne cunoaștem istoria?




În investigațiile pe care le-am făcut acum două săptămâni prin Transilvania, am ajuns și în Alba Iulia, locul Unirii de la 1600… Aici, dar și în alte părți din Transilvania, se duce o luptă teribilă, mai mult din umbră, între cei care doresc să aducă la lumină istoria noastră și cei care o vor îngropată, pentru că nu le slujește interesul. Bătălia pentru primordialitatea locuirii în Ardeal este terminată doar în varianta oficială a indivizilor așa-ziși corecți politic, care nu vor să-și supere stăpânii.


Ei bine, dacă în urmă cu câteva secole, atât sașii, cât și ungurii se pretindeau urmași ai… dacilor (scriind și cărți pe astfel de teme fanteziste), scopul acestor pretenții fiind acela de a-și justifica „drepturile istorice” în Transilvania, astăzi, când este evident că doar românii pot vorbi despre o astfel de continuitate, se fac eforturi pentru a-i îngropa pe DACI cât mai mult, pretinzând, printre altele, că românii de astăzi nu prea mai au nicio treabă cu geto-dacii, din punct de vedere al continuității istorice.
Desigur, îngroparea istoriei noastre nu se rezumă doar la geto-daci. Pe lângă continuitatea geto-dacică, sunt și alte momente ale istoriei care s-ar dori trecute sub tăcere, scoase din conștiința omului de rând. Astfel, probele existenței valahilor (românilor medievali) în Transilvania, la venirea ungurilor, sunt o altă problemă pentru nucleele antinaționale din Cluj Napoca, Alba Iulia sau alte orașe din țară, care ne-ar vrea ajunși aici după venirea ungurilor.
Vă reamintesc că cetățile lui Glad (județul Timiș), Gelu (județul Cluj) și Menumorut (județul Bihor), conducătorii valahilor din Transilvania secolului IX, care s-au confruntat cu ungurii,la sosirea acestora, sunt aproape abandonate – nu numai că nu sunt indicatoare spre ele sau panouri explicative lângă acestea, dar mai mult decât atât, în cetatea lui Menumorut este amenajat un teren de fotbal și vestiare, iar în cetatea lui Gelu se cultivă porumb. De necrezut, nu-i așa? Oare cei responsabili de aceste obiective, fie ei din mediul științific, fie ei politicieni, nu știu, nu-i duce capul sau sunt rău intenționați?
În acest context, parcă putem înțelege situația incredibilă și impardonabilă pe care o prezint mai jos…
Citește continuarea aici: http://www.cunoastelumea.ro/descoperire-arheologica-exceptionala-acoperita-la-scurt-timp-cu-pamant-cine-nu-vrea-ca-noi-sa-ne-cunoastem-istoria/

4 comentarii:

un pic anonim spunea...

Să încercăm un răspuns: aceeași care în data de 07.07.1997 erau la masa de sus a parlamentului și votau tratatul cu Ucraina (60 de voturi pentru !!!!!!), prin care se renunța la teritorii românești, Ștefan cel Mare și Sfânt învârtindu-se în mormânt! Ia să ne aducem aminte, aceștia au fost...Peter Roman și Adrian Severin, la care s-au adăugat voturile...cui? Aveți trei încercări.
Bineînțeles, ăștia doi nu-s de capul lor. Țin să fie, țin să fie?

un pic anonim spunea...

Cum funcționează sincronicitățile ! Vreo doi sau două de la Antena 3 se bucurau în ziua de duminică că (sic!) garda de la cetatea din Alba Iulia au prezentat onorul, ăla habsburgic. Și așa fă-le nene reclamă! Sunt curios dacă careva (sic!) suflă o vorbă despre descoperire!

D. Pavel spunea...

Ce rusine nationala!

Anonim spunea...

Nea Roxine poate faci un drum pe ruta Valea Argovei Danesti.
La jumatea drumului pe camp se afla un tumul care il vezi si pe google maps la fotografii.Pe malul celalalt la Sultana se afla descoperiri neolitice cum am vazut de curand in ziare.Valea Argovei este o zona foarte veche locuita. Motivul apa pentru turmele de animale, apoi lutul alb care se gaseste in apa.Este caolinul din care se face si portelanul.