joi, 18 iunie 2015

Porţile europene s-au închis pentru autonomia maghiară a Ţinutului Secuiesc


La Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei s-a întâmplat un moment istoric. Pentru prima oară, după 25 de ani, în care românii au fost umiliţi şi batjocoriţi de forurile europene s-a făcut în sfârşit dreptate.

Ţineţi minte cum ani de zile oficialii europeni ne arătau cu degetul ca paria Europei, iar Ungaria şi minoritatea maghiară erau reprezentate ca vedetele democraţiei şi libertăţii multiculturale. O etapă în care România era percepută ca oaia neagră a Europei în problema drepturilor minorităţilor s-a încheiat. Europa recunoşte modelul românesc de respectare a minorităţilor ca cel mai avansat de pe continent şi chiar din lume.




Cererea de arbitraj pentru autonomia „ţinutului secuiesc”, solicitată de mai multe consilii locale din judeţele Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă în această lună, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.

Președinta delegaţiei României la acest congres, Ludmila Sfîrloagă, a declarat că cererea a fost respinsă pentru că ‘nu este de competenţa Congresului și a Consiliului Europei’. Potrivit acesteia, tema în cauză face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbătută în ţară și nu la instanţele europene. Ludmila Sfârloagă, această urmaşă social-democrată a „revoluţionarilor paşoptişti” din Ploieşti este vicepreşedinta Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, şi a reuşit să convingă membrii Comisiei de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale din Consiliul Europei că cererea delegaţiei maghiare şi a CNS nu are fundament juridic.


Cele 47 de consilii locale din judeţele Covasna, Harghita și Mureș care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obţinerii autonomiei ‘ţinutului Secuiesc’ au fost reprezentate la Strasbourg, printre alţii, de către președintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, și
primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franţa, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova. Chiar dacă prezenţa unui grup de aproximativ 20 de persoane de naţionalitate maghiară, condus de șefa delegaţiei Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegaţiei naţionale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenţia sa argumentată și hotărâtă, să obţină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanţii „ţinutului Secuiesc” cât și a posibilităţii ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalţi membri ai delegaţiei României.

Consiliul Naţional Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din judeţele Covasna, Harghita și Mureș să adopte câte o hotărâre în care să solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea ‘ţinutul secuiesc’, care să fie ulterior înaintate Guvernului și Parlamentului
României, forurilor europene și internaţionale. La solicitarea acestuia 47 de consilii locale din cele trei judeţe au adoptat proiectul de hotărâre privind autonomia, însă hotărârile au fost atacate în instanţă de către Prefecturi pe temei de nelegalitate, concret, pe motiv că crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constituţiei României.

Este o victorie morală şi juridică pentru România, care arată lumii că unitatea ţării noastre nu poate fi pusă la îndoială de instituţiile europene, iar vremea petiţiilor maghiare autonomiste şi destabilizatoare în U.E. a trecut. România dovedeşte că mai are politicieni patrioţi care reuşesc să impună punctul de vedere românesc în forurile europene.

Pe de altă parte, Europa s-a lămurit că prietenia dintre Viktor Orban şi Vladimir Putin este un cocktail exploziv pentru democraţia şi existenţa suverană a ţărilor europene şi a Uniunii Europene. Felicitări Ludmila Sfîrloagă!

Ionuț Țene

Sursa:  http://www.napocanews.ro/2015/03/portile-europene-s-au-inchis-pentru-autonomia-maghiara-a-tinutului-secuiesc.html

19 comentarii:

Anonim spunea...

APEL LA SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ. Ajutați-i pe românii din Ianculești și Marna Nouă să ajungă la Festivalul Tinereţii de la Mangalia

"
APEL LA SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ. Ajutați-i pe românii din Ianculești și Marna Nouă să ajungă la Festivalul Tinereţii de la Mangalia
Asociaţia Colonia Moţilor Ianculeşti

June 18, 2015 • Carei • Views: 50
Dă mai departe...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Despărţământul Astra Carei, Asociaţia Colonia Moţilor Ianculeşti şi Nepoţii Iancului din Marna Nouă au fost invitati la cea de-a XI-a editie a Festivalului Tinereţii de la Mangalia, sectiunea folclor, in perioada 24 – 27 iunie 2015. Invitația e cu atât mai valoroasă cu cât șezătoarea tradițională va avea loc în deschiderea Festivalului (detalii aici).

Din păcate, activităţile culturale ale acestor asociaţii nu sunt sprijinite financiar de nicio instituţie din judeţul Satu Mare, fapt ce împiedica deplasarea și cazarea acestora la acest eveniment.

Apelam la bunăvoința dumneavoastră pentru a face posibilă această deplasare. Orice sprijin, oricât de modic, este mai mult decât binevenit, făcând posibilă promovarea culturii căreiene și a tradițiilor românești locale la nivel național.

Donațiile se pot face prin intermediul redacţiei Buletin de Carei, unde conducerile Asociaţiilor au lăsat contracte de sponsorizare sau în contul Asociației Colonia Moților , deschis la Banca Transilvania, cont RO85BTRLRONCRT0217194901.

Suma necesară este de 19.800 de lei (organizatorii au strâns până acum suma de 4.500 de lei).

FOTO: buletindecarei.ro

Nota mea: Condamn public atitudinea rușinoasă a prefectului județului Satu Mare, Eugeniu Avram, a președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și a primarului din Carei, groful UDMR Kovacs Jeno, care refuză să se implice în sprijinirea acestor asociații de români."

http://www.dantanasa.ro/apel-la-solidaritate-romaneasca-ajutati-i-pe-romanii-din-ianculesti-si-marna-noua-sa-ajunga-la-festivalul-tineretii-de-la-mangalia/

Anonim spunea...

DACA VOR AUTONOMIE POT PLECA IN UNGARIA NICIDECUM IN ROMANIA

Unknown spunea...

+felicitari tuturor parlamentarilor si europarlamentarilor care au gestionat foarte bine aceasta situatie. Pacat doar ca sunt putini. Putem si noi participa in srijinul lor cumva ? Eu sunt GATA DE ACTIUNE !

Anonim spunea...

Recomand ungurilor sã plece la ei în ţarã-Ungaria,Mongolia,Ural- şi sã cearã acolo ce vor ei.

Anonim spunea...

Felicitari parlamentarilor care inca sunt romani cu adevarat si l-e pasa de tara. Sper c-a numaru acestora sa creasca cat de curand in numar foarte mare. Toate cele bune, Romania.

Anonim spunea...

Cum poti sa spui un popor migrator,,,ca tu ai pamint in romania,,,,mai bine sar documenta,mai profund in istorie sa vada cine erau stramosii nostri....si oricum europenii cel putin nu vor razboaie in noua granita,,,,vor o europa puternica si unita ca daca nu ne maninca toti...

un pic anonim spunea...

Oameni buni, rămâneți vigilenți. Gândiți-vă unde erau acum 25 de ani și unde sunt acum! Vă dau eu un punct de reflexie: retrocedări ilegale. E plină presa, citiți vă rog frumos. ATENȚIE mărită!

un pic anonim spunea...

Apropo, dacă vreți să vedeți ce se întâmplă cu adevărat în zona aceea citiți site-ul Forumului Românilor din județele Harghita, Covasna și Mureș!

Anonim spunea...

poate ca 2015 e un an potrivit sa incetati cu impunsaturile astea. ca ce fac ca ce desfac.
atata va frige de unguri de parca alta treaba n-aveti.
unu destept scrie aici ca daca vor autonomie, sa plece in ungaria. de ce mah sa plece ? ca aici s-au nascut ei si parintii lor si bunicii lor si asa mai departe. de ce sa plece ? oamenii pot sa vrea orice. daca pot obtine e altceva. oricine incearca sa gaseasca o solutie in care sa-i fie mai bine. ei cred ca asa le-ar fi mai bine. n-au decat sa incerce, doar ca se bat cap in cap cu constitutia tarii si deci e imposibil sa obtina ce vor.
dar voi alta treaba n-aveti decat sa intretineti ura asta imbecila...

Anonim spunea...

90 LA SUTA DIN HUNGURIMEA DIN ROMANIA SUNT ROMANI MAGHIARIZATI.
Hunii adevarati erau mongoloizi iar turcii Oguri erau tot asiatici.E vre-un unhur cu ochii mici in Transilvania? Eu am vazut cativa da unu la mie.

un pic anonim spunea...

ROxin, cineva trebuie să le explice la unii din deștepții de pe forum că nu e vorba de comunitate aici ci de unii din capii lor, care sug la două țâțe și cu ajutorul unor cozi de topor rezolvă agenda revizioniștilor. Tocmai că nu de ură e vorba, ci de atenția care trebuie să ne însoțească pentru a dezamorsa o asemenea ură ce s-ar naște din acțiuni antiromânești! Așa cum din păcate s-a mai întâmplat în istoria noastră comună.
Greu la deal cu boii mici.
Și dacă tot vorbim de atenție, anonimule fără somn, ia de aici: Profesorul John Schellnhuber, noua portavoce a Vaticanului, zice ceva de depopularea globală, pe pământ fiind mai mulți oameni decât suportă cu circa 6 miliarde.
Nasol. Deștepții or fi din cei 1 miliard ce vor ăștia să rămână sau din cei ce trebuie să dispară? Am și răspunsul, vor rămâne pentru că au nevoie de idioți adormiți și nu de cei care gândesc.

Anonim spunea...

Pai daca s-au nascut in Romania sa se comporte ca atare..au buletin emis de autoritatile romane..iar daca ii intrebi de unde sunt spun ca sunt din Transilvania iar aceasta nu e in Romania decat din cauza ca am furat-o noi de la unguri...nu le convine sa plece..dar daca raman sa se comporte ca niste cetateni ai Romaniei..alte etnii nu se comporta asa.ei de ce au dreptul??

gabi spunea...

Stati ca vin turcii cu cea mai mare moschee din Europa in Bucuresti si va potolesc pe toti! Erdogan=noul sultan, noul calif! Ne uitam la unguri si ai nostri lideri ne injunghie pe la spate:

http://lonews.ro/arhitectura-imobiliare/19636-musulmanii-cer-ca-bisericile-crestine-nefolosite-din-occident-sa-fie-puse-la-dispozitia-lor.html
http://shoebat.com/2015/03/13/erdogan-wants-to-expand-islam-through-a-massive-mosque-building-project-into-the-far-reaches-of-the-north-the-region-of-gog-and-magog/

Anonim spunea...

E ca si pe vremea lui Ceau...,politicienii intorc capul "necititilor" de la sute de probleme ale romanilor inspre problemele "ungurilor". Este trist sa citesc aceste comentarii inutile si pline de ura si asi avea un raspuns la tema ochilor de mongoloizi :anonimule...nu uita ca snoi toti am fost candva maimute si...multi asa au si ramas.

un "ungur" care nu a mai suportat "prostia" si a parasit Romania

un pic anonim spunea...

Pentru acel ungur care a plecat din cauza prostiei: e adevărat că este prostie dar și trădare și hoție. Și știi de ce? Pentru că din așa numita mare ură (ce aiureală!), unii din românii nemernici au retrocedat mii de hectare unor urmași ai familiilor nobiliare maghiare care au primit mulți bani, în aur, după procesul optanților, la căderea mizerabilului imperiu (Trianon!). Iar unii din pretinii tăi doar asta strigă în loc să se ocupe de marile probleme ale românilor (așa cum scrii), ba mai sunt și sus la guvernare unde nu mai au probleme etnice, fură în tandem.
Aici nu este vorba de ură ci de atenția noastră (deci și a ta) la acțiuni continue a unora împotriva statului independent și a integrității lui! Greu de înțeles dacă nu recunoști aceste valori!
Eminescu a scris o doină (varianta necenzurată!) despre situația noastră, care se menține de atunci...din păcate!
Și da, ai dreptate...împreună putem face România modernă, frumoasă și cinstită, fără șovini, revizioniști, hoți,trădători. De proști nu prea poți scăpa așa că ăștia trebuie doar împiedicați să ajungă în funcții de conducere! Acum avem experiență mare...

un pic anonim spunea...

Și pentru o deplină clarificare, pentru români dar și pentru maghiari: „Românii sunt un popor fără istorie, destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice. Dispariţia lor de pe faţa pământului va fi un pas înainte.” Karl Marx și Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229.
Ce și cine au fost cei doi?
Ce este unul din statele vecine și ce interese servesc șovinii revizioniști?
De ce ne merge așa bine?
De ce nu se studiază nimic privind istoria reală a neamului?
De ce nu se cercetează nimic legat de daci?
De ce ne mor/omoară valorile/patrioții?
Ufff!

Anonim spunea...

"Ziua de 3 iulie 1940 este decretata zi de doliu national. Pentru teritoriile rapite (Basarabia, nordul Bucovinei) se pastreaza un moment de reculegere. Guvernul roman renunta formal la garantiile anglo-franceze acordate unilateral cu mai putin de un an in urma; garantii fara nici o acoperire. Regele Carol al-II- lea solicita sa vina in Romania o misiune militara germana; prevede strangerea legaturilor cu Reich-ul in beneficiul ambelor tari."
Mai tarziu, pe 25 iulie ,undeva in Romania, intr-o unitate militara de aviatie , " tot persona
lul e consemnat. " Aproape de miezul noptii, doua avioane He 111 decoleaza de pe aerodromul din Brasov pentru a intercepta avioane ale maghiarilor ce violasera spatiul aerian al Romaniei in zona Cluj Turda. Pilotii au ordin sa deschida focul asupra ungurilor fara avertizare. La 29 august, elevii sunt adunati in careu. Se da citire ordinului Marelui Stat Major prin care pilotul Polizu Nicolae este remarcat pentru ca doborase un avion maghiar dupa ce acesta lansase 6 bombe asupra aerodromului Satu Mare. Avionul aterizase fortat la nord de Carei, in apropierea comunei Berveni. Echipajul a fost luat prizonier.
Ziarele anunta in chenar negru al doilea arbritaj de la Viena" nord-estul Transilvaniei trece la Ungaria. La biserici se trag clopotele ca, odinioara, cand tara era in primejdie. Pentru tanarul pilot roman totul pare nefiresc. " De ce nu ne aparam? De ce mai existam noi militarii, daca, acum, nu luptam pentru tara!? Sunt intrebari ce raman fara raspuns. Se zvoneste ca, o delegatie de aviatori s-ar fi dus la subsecretarul de stat al Aerului, general Diculescu Ahile, pentru a-icere sa lupte. "Pentru ce!?" - ar fi venit intrebarea acestuia. "Pentru istorie!"- ar fi raspuns aviatorii. Sunt refuzati.""" ( vezi Colectiv, Aviatia romana pe frontul de Est si in apararea teritoriului si Profilul unui erou Capitanul aviator Tudor Andrei)

Unknown spunea...

Omul nu are ca origine maimuta,omul are ceva divin in el insa rautatea,egoismul si stiinta modificata genetic a facut ca omul sa fie mai prejos decit se crede de a fi.
Nu inteleg de unde vine atita rautate din partea la ambele tabere,oare chiar nu vedem ca noi toti cei mici avem un inamic comun si am uitat ca sintem doar oaspeti pe acest pamint,
La ora actuala ar fi cel mai util sa lasam rautatea deoparte si sa gasim impreuna solutii pentru resetarea climatica,si eliminarea la tot ce este artificial si daunator vietii pe pamint.Bogatia se afla in gindirea si inimile noastre, haideti sa o folosim in scopuri utile umanitatii!

Un documentar cutremurator spunea...


Uitati-va la ce

A fost odata in Transilvania :

https://www.youtube.com/watch?v=8CdKq8U3wuI

Un documentar cutremurator -A fost odata in Transilvania