duminică, 7 iunie 2015

Un steag tricolor de 300 de metri a unit România cu R. Moldova la podul peste Prut de la Sculeni


Un imens steag tricolor de 300 de metri a unit România cu Republica Moldova la podul peste Prut de la Sculeni, în amintirea podurilor de flori din anii '90 şi în avanpremiera unui pod uman ce se va forma pe 11 iulie şi la care sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii de pe ambele maluri ale râului.

Organizaţiile unioniste au desfăşurat drapelul uriaş în amintirea Podurilor de flori din anii ’90 şi au cerut autorităţilor ridicarea interdicţiei preşedintelui Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

După acţiunea de la Sculeni, participanţii din Chişinău au mers la Iaşi, unde au întins o horă în Piaţa Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, iniţiativa aparţinând Blocului Unităţii Naţionale (BUN).

"Astăzi (n. r. - sâmbătă) ne-am reîntâlnit cu drag şi dor la Prut, în memoria generaţiilor care au contribuit la promovarea românismului şi ca o promisiune: speranţele lui Grigore Vieru, Ion şi Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi şi ale tuturor celor care au fost prezenţi la Podurile de Flori vor fi în curând împlinite. Nu putem fi despărţiţi de un râu intern, de graniţe nedrepte sau de ignoranţă”, a precizat Anatol Ursu, reprezentantul Mişcării Civice Tinerii Moldovei, de la Chişinău.

Duminică, organizaţiile care formează BUN se vor alătura mitingului de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale, de la ora 12:00. Următoarea manifestaţie de amploare a BUN va fi Marea Adunare Naţională, organizată duminică, 5 iulie, în centrul Chişinăului, la eveniment fiind aşteptaţi să participe toţi cetăţenii din raioanele Republicii Moldova, se mai arată în comunicatu citat.

Liderul mişcării "Acţiunea 2012", George Simion, a fost expulzat la mijocul lunii mai, din Republica Moldova, cu interdicţie de intrare în ţară pentru cinci ani.

Simion, cetăţean român, a fost reţinut de către agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate, iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare în această ţară.

Ministerul de Interne de la Chişinău a explicat că Simion a fost expulzat de pe teritoriul Republicii Moldova în baza unei legi care permite o astfel de decizie "ca măsură asigurătorie" împotriva unui străin care ar putea pune în pericol securitatea naţională.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de asociaţii nonguvernamentale şi grupuri civice care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/un-steag-tricolor-de-300-de-metri-a-unit-romania-cu-r-moldova-la-podul-peste-prut-de-la-sculeni-14415940

4 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo celor care au participat.

Unknown spunea...

Deschide doamne mintea si inima tuturor Rominilor sa putem fi uniti si sa fim din ce in ce mai putin dependenti de jugul sclavagist cotropitor.

Anonim spunea...

http://www.rumaniamilitary.ro/hitler-si-mapnul

Anonim spunea...

Ce frumos!!!!!Poate se va realiza Dacia Mare!