duminică, 9 august 2015

1989 si încercarea de rupere a Transilvaniei de România. Ce rol a avut Ungaria?



De mii de ani, la pământurile acestei țări au poftit multe imperii și multe populații migratoare. Din păcate și astăzi sunt destui care ne-ar lua totul, dacă ar putea.

Pe aici au trecut și au jefuit, în decursul miilor de ani, romanii, hunii, turcii, rușii, austriecii, ungurii și alții, pe care nici nu-i mai amintesc. Pământul acestei țări a fost loc de tocmeală, de împărțire între șacalii diverselor epoci.


Cel mai recent moment în care România a fost aproape de sfâșierea trupului său este momentul 1989, un moment de mare vulnerabilitate pentru noi, în care s-a încercat aplicarea scenariului ruperii Transilvaniei de la România. Desigur, principalul rol negativ în această dramă programată, dar nereușită, l-a avut Ungaria.

Care au fost marile jocuri geopolitice ale acelor vremuri vom căuta să aflăm împreună cu invitatul acestei emisiuni, dl. dr. Constantin Corneanu, cercetător al Institului Revoluției Române.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,

Poporul roman are la origini gene bune cum ar fi inteligenta,talentul,suntem inventivi si daca am fi si uniti am fi o forta de neinvins.Stapanii acestei tari si ai lumii stiu acest lucru si lucreaza intens pt a dezvolta in jurul nostru ura,rasismul,frica,caci toate la un loc ne-ar tine suficient de preocupati si indiferenti la ce se intampla cu adevarat in jurul nostru.Ne arunca ,,jucarii,,cum ar fi un scandal de doi lei,un meci,cateva crime si violuri toate sa ne tina mintea ocupata,nu cumva sa avem un pic de ragaz ca cine stie,ni se ,,aprinde,, vreun beculet.Dezbina si conduce este deviza lor si functioneaza din nenorocire in toate aspectele societatii si vietii noastre,este suficient putina atentie si vom recunoate simptomele.Daca am fi uniti am proceda asa cum a procedat Irlanda am pune pe fuga ticalosii ce au indatorat tara ,au vandut-o si care ne-au saracti;am solicita justificari intemeiate pt care politicienii considera ca merita pensii decente in conditiile in care un om cu 40 de ani de munca are o pensie mizerabila sau nu mai apuca sa o ia,am cere socoteala pt ce platim servicii sociale si medicale in conditiile in care nu suntem sustinuti in acest sens;am forta capii biserici sa se implice in susutinerea caselor de batrani si orfelinatelor caci biserica la ora actuala este cea mai bogata institutie si principala arma politica de manipulare a oamenilor.Nu sunt o persoana ateista
nu am nimic impotriva bisericii ci a celor ce o conduc si sunt lipsiti de etica ,moralitate, spiritualitate desi misiunea lor este de ghizi in relationarea sufletelor cu divinitatea.Bisericile se inmultesc precum ciupercile si nu pt ca sunt mai multi credinciosi ci pt ca sunt popi fara loc de munca,nu- iasa?Ne vorbesc despre iad,draci,furci si zmoala pt a mai stoarce niste bani de la naivi care inca mai cred ca daca dau bani isi cumpara un loc in rai.Oameni buni treziti-va ,toti banii din lume nu va vor ajuta caci singura cale prin care ne putem salva sufletul de la chinuri sunt faptele bune,trebuie sa incetam sa mai dam vina pe d-zeu pt ceea ce ni se intampla noua caci ceea ce vine in viata noastra este de fapt ceea ce dam ,daca aruncam cu o minge de tenis in perete ,nu va veni la noi o minge de fotbal ci tot una de tenis dar cu o mai mare forta ,viteza,intelegeti?
Citeam zilele trecute un articol postat aici de medicii naturopati care sunt eliminati pt ca incearca sa ajute omenirea de suferinte.Am sa va dau si eu un exemplu:DR Dwight Lundell medic chirurg cardiolog care a renuntat la cariera de o viata si pe care a iubit-o pt a putea spune lumii despre falsa problema a colesterolului si mai presus de orice despre medicametele recomandate de medici inconsienti si corupti, medicamente care contin statine care duc clar la infarctul cardiac sau cerebral.El vorbeste despre inchizitia care exista in acest sistem,medical,farma si iata ca ceea ce se intampla este adevarat.Solutia si salvarea noastra este sa ne indreptam atentia spre natura caci ea ne da toate raspunsurile la nevoile noastre,sa ne dschidem mintea inainte de orice sa nu mai fim atat de obtuzi si sa asteptam ca altii sa faca ceva pt noi.Cei care ne conduc nu vor face altceva decat sa incurajeze fenomenele de coruptie si violenta pt a pute elabora legi in care nu vom mai avea nici drepturi si nici libertati,sa cautam sa ne informam tot mai mult,informatia inseamna putere si ne ajuta sa facem alegerile benefice noua.Am sa va dau un link cititi cu atentie caci o astfel de informatie nu o veti auzi niciodata la stiri sau in ziare desi cei ce ne conduc stiu acest lucru de mult timp:
http://www.vopus.org/ro/gnoza-gnosticism/mari-personalitati/omagiu-memoriei-si-operei-marelui---astronom-chilian-carlos-munoz-ferrada.html
Stima si respect dl Ddaniel pt tot ceea ce faceti!

un pic anonim spunea...

Și crezi că s-a schimbat ceva? Așteaptă conjunctura favorabilă! De care suntem atât de aproape...Sentimentul național este amorțit cu o mulțime de droguri vizuale, culturale, iar atacul la nivel spiritual este din ce în ce mai dur. Românii amețiți cad în capcana întinsă, atacă inconștienți și sub manipularea unor trădători, tot ce ne ține la un loc, valorile noastre tradiționale, istoria, școala, familia,etc. Unitatea noastră în cuget și simțiri (cum frumos scriau unioniștii de la 1918) este în mare pericol, un murmur destructurant auzindu-se la unii din românii de prin centrul țării (adepții amețiți ai transilvanismului).
Orban, primministrul ungur vine anual la Tușnad, județul Harghita și alături de internaționaliști de aici și de aiurea (aceeași care au adus comunismul!) perorează despre autonomia Transilvaniei. Și tot așa...
Și asta nu are nici o legătură cu comunitatea maghiarilor, care și ea ar trebui să se opună diversiunilor.

Anonim spunea...

Adevarul este altul.
Omu s-a nascut liber.
Si atunci nimeni nu mai voia ca Ceausescu sa-i dicteze ce sa vada la TV sau ce sa manance si cum sa se imbrace.
Singurul vinovat de revolutie este Ceausescu si comitetul central inclusiv unii din marea adunare.

Anonim spunea...

@ Anonim ora 20:06
Nu este adevarat,omul nu s-a nascut liber ci robul(sclavul)jidanilor si iudeo-khazaro-masonilor.Si-asa se vor naste toti, mult timp de-acum inainte,pana la sfarsitul lumii.Punct.Si fara "de la capat"....

Anonim spunea...

Doar in 1989? Ha! Ha! Ha! Multimea nu stie si nu va sti niciodata de cate ori au incercat ungurii si ceilalti sa dezintegreze Romania. Multimea nu are voie sa stie pentru ca ar fi mai greu de mnipulat.
PS In momentul de fata pana si fazele de comando sunt cenzurate pentru ca daca se stia la inchiderea si taierea fabricilor de armament se lasa cu revolte.