luni, 24 august 2015

A fost descoperită cea mai veche floare din lume. Are 125 de milioane de ani…


Rămășițele unei plante subacvatice, ce a fost denumită „Montsechia Vidalii” și care datează de la începutul perioadei Cretacice (adică  acum peste 100 de milioane de ani), a fost descoperită de cercetători, în Spania. Aceasta a fost găsită în urmă cu 100 de ani, însă de abia acum oamenii de știință și-au dat seama, la o studiere mai amănunțită, de importanța florii.


„Prima floare din lume este un un pic cam poetic, dar noi credem că aceasta este cea mai veche floare pe care am descoperit-o până acum”, a declarat David Dilcher, profesor la Universitatea Indiana din Statele Unite și autor al studiului, citat de cotidianul The Guardian.

Planta a fost datată cu o vechime cuprinsă între 125 de milioane și 130 de milioane de ani; creștea în lacurile de mică adâncime sau în apropirea plajelor, nu avea rădăcini sau petale, iar frunzele erau dispuse fie sub formă de spirale, fie unele în față celorlalte și făcea flori de mici dimensiuni, cu câte o singură sămânță.

Montsechia Vidalii seamăna cu o plantă a zilelor noastre, cunoscută sub numele de Ceratophyllum Demersum, care crește tot în lacuri, are culoarea verde închis și se mai utilizează în amenajarea acvariilor sau a iazurilor.

Montsechia Vidalii ne arată unde a început totul. Dacă vom ști mai multe despre evoluția acestor plante, s-ar putea să descoperim polenizatori alternativi, pe care nu-i cunoașțem, dar care au jucat un rol important în trecut şi pe care am putea să-i folosim din nou”, susține Dilcher.

3 comentarii:

un pic anonim spunea...

Încet, dar sigur, ne apropiem de adevărul suprem, acela că omul este pe pământ de circa 200 milioane de ani! Va mai pica una din vrăjelile ocultei transfizice.
Dovezi sunt destule, inclusiv arheologice, dar educația noastră, total tâmpită, ne blochează.

Unknown spunea...

Corect

Anonim spunea...

vezi si cartea << Michael A. Cremo Richard l. Thompson - The Hidden History of the Human Race 1998.pdf >> + clipul youtube cu <> + clipurile de la thunderbolts project, ce ne arata un sistem solar in plina dinamica, cu sori ce genereaza planete, care apoi cresc si interactioneaza intre ele.

poate ca planta de atunci e exact cea de azi. evolutie nu exista, doar design inteligent. daca ne uitam in istoria terrei, exista cel putin vreo 5 cataclisme majore care au ucis mai toate speciile. atunci de unde au aparut dup-aia peste noapte specii complet noi de plante si animale, presarate cu urme umane, cum arata Cremo. Ai senzatia ca pamintul a fost un poligon de incercare continuu pt oameni/ rase humanoide, care si-au modificat mediul inconjurator in functie de nevoi, au ras tot cind nu le-a mai convenit si-au dat restart ca la computer.