luni, 31 august 2015

Ultimele descoperiri de interes mondial făcute la Poiana Cireșului vor fi prezentate vineri, într-o conferință de presă


Cercetarea arheologică de pe șantierul Poiana Cireșului de lângă Piatra Neamț a luat sfârșit. Printre nenumăratele obiecte și rămășițe osoase scoase la lumină, s-au găsit și oase gravate sau obiecte de podoabă cu o vechime de peste 20.000 de ani, aparținând Omului Gravetian care avea aici, în acea vreme, o tabără de vânătoare.


Cea mai importantă descoperire a acestei campanii arheologice a avut loc în chiar ultimele zile, o descoperire unică în România și de mare interes mondial, o descoperire care a împlinit visul de o viață al profesorului Marin Cârciumaru, un arheolog cu o binemeritată reputație internațională.

Această ultimă descoperire, ca și întreaga poveste a cercetării arheologice din acest an, vor fi prezentate într-o conferință de presă, vineri, 4 septembrie, de la ora 09:00, la Muzeul Evolutiei Omului si Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște unde sunt așteptați toți jurnaliștii interesați de eveniment.
Colectivul de cercetare care a participat la săpăturile din acest an a fost format dr. Elena-Cristina Nițu (șefa șantierului), dr. Ovidiu Cîrstina – Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște, prof. univ. dr. Marin Cârciumaru – Muzeul Evolutiei Omului si Tehnologiei în Paleolitic Târgoviște, dr. Mădălin Văleanu (Muzeul Palatul Culturii Iași), dr. Jessica Lacarriere – arheozoolog (Universitatea din Toulouse-Franța), drd. Remus Dincă, drd. Adrian Nicolae (Universitatea Valahia din Târgoviște), absolventii Anca Purcaru (Universitatea Valahia din Târgoviște), Sergiu Enache (Universitatea de Vest Timișoara), studenții Florin Lupu, Alexandru Mirică, Marian Leu (Universitatea Valahia din Târgoviște), Adelina Sava (Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași), Aurelian Roșca (General manager at ITSquad Cluj-Napoca).”

Asociația Geto Dacii a asigurat jumătate din costurile activității pe șantierul arheologic, mulțumită sponsorilor și donatorilor noștri, dintre care cei mai importanți sunt:

ANCROMA PROD SRL (Piatra Neamț)
Dan Groza (Canada)
LAFOR SRL (Războieni, județul Neamț)
Doina Grecu (Canada)
Mircea Chirac (România)
Elena Simon (România)


Mulțumim tuturor celorlalți susținători!


Daniel Roxin

3 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-20385390-dacia-palmyra-avut-destine-asemanatoare-istoria-unor-legaturi-surprinzatoare.htm

O voce anti-musulmană spunea...


Este foarte probabil ca moschea va fi construita si cu banii de la secretariatul cultelor, adica din banii crestinilor!

Anonim spunea...

...sau sa intelegem ca urmasi ai nostri au ramas izolati pe continentul american...