luni, 11 octombrie 2010

Jocul video care combate cancerul!!!

După lansarea jocului 3D pe computer care combate cancerul, medicii au rămas uluiţi de eficienţa acestuia. Câteva zeci de copii bolnavi de cancer au reuşit să învingă boala după ce au „împuşcat“ celulele cancerigene din organism şi şi-au activat capacităţile imunitare naturale ale organismului pentru a anihila boala.


Jocul foarte simplu pentru computer „Re-Mission“, acum disponibil gratuit şi pe Internet, la adresa cancergame.org, a reuşit să facă furori în lumea ştiinţifică internaţională după ce câteva zeci de copii care au urmat tratamentul prin joc s-au vindecat în mod miraculos de cancer.

Realizat de Yuko Oda şi Dave Kristula (el însuşi suferind de la 14 ani de cancer limfatic şi fiind un supravieţuitor al unui transplant de măduvă, al unui tratament de câteva luni prin chimioterapie şi al altuia de o lună prin radiaţii), jocul îi pune pe bolnavi în postura unui micro nanobot, numit Roxxi, care intră în organism şi începe să distrugă toate celulele bolnave. Fiecare din cele 20 de misiuni îl plasează pe jucător în corpuri diferite, afectate de forme diverse de cancer. Conceput ca un joc de acţiune, „Re-Mission“ le pune la dispoziţie jucătorilor un arsenal complet de arme precum Chemio-Blasterul, Racheta Antibionică şi Puşca Radioactivă, cu ajutorul cărora pot fi curăţate organele atacate de celulele distrugătoare. Prin joc, pacienţii fac un gen de terapie proiectivă în care-şi folosesc imaginaţia creatoare, vizualizând în timp ce „împuşcă“ celulele canceroase că acest fenomen se petrece de fapt simultan şi în corpul lor şi accelerând în acest fel procesul de vindecare.

Acest lucru asumat conştient poate avea rezultate incredibile în lupta cu boala. De cele mai multe ori, organismul este slăbit în perioada tratamentului din cauza descurajării, iar jocul cât se poate de simplu „Re-Mission“ redă încrederea şi puterea de a lupta cu boala, a declarat unul din creatorii jocului. 

Dave a inclus pe site notiţa în care preciza, aşa cum cere legea, că tratamentul prin joc nu presupune renunţarea la citostatice sau la medicatia prescrisă, ci vine ca o completare la acestea. După el, rolul jocului este tocmai acela de a adăuga terapiei o armă redutabilă, starea psihică propice vindecării, cu atât mai mult cu cât pacienţii intră în contact „direct“ cu procesul vindecării, „împrietenindu-se“ cu celulele dendridice, celulele de tip T şi plateletele, esenţiale în lupta contra cancerului. 

Adevărul este însă că nu poţi vindeca un cancer supunându-te la „terapii“ care provoacă ele însele cancer (radiaţiile, chemioterapia). Recurgerea la acestea este o măsură extremă, care are pretenţia de a prelungi viaţa... scurtând-o. Este semnificativ în acest sens că pacienţii trataţi cu radiaţii şi chimioterapie sunt consideraţi vindecaţi dacă... supravieţuiesc cinci ani tratamentului! 

Vă recomandăm să urmăriţi un documentar video cu Lorraine Day, o specialistă din SUA în terapia pe cale naturală a cancerului, care s-a vindecat de cancer la sân fără a recurge la extirpare, radiaţii sau chemioterapie. Puteţi urmări filmul la adresa http://www.consciousmedianetwork.com/members/lday.htm. Puteţi, de asemenea, explora şi http://www.drday.com

Sursa: Eco Life 

Vezi şi filmul documentar Adevărul despre cancer 

Articole din aceeaşi categorie:

Niciun comentariu: