vineri, 22 iunie 2012

Adevăruri tulburătoare - Cetatea lui Burebista sub gunoaie (video)

În timp ce Burebista, cel mai mare rege dac și unul dintre marii regi ai antichității, este lăsat în uitare iar cetatea lui este înconjurată de gunoaie, statuia invadatorului Traian, cel care a jefuit Dacia, cel care a distrus sanctuarele dacilor și i-a dus pe mulți în sclavie, tronează în mijlocul Bucureștiului.

Cum e posibilă o asemenea răsturanare a valorilor în anul 2012? Aflati detalii uimitoare in emisiunea de  mai jos!




În această seară, de la ora 22:00, o nouă emisiune din ciclul "Adevăruri tulburătoare" - Dacii în conștiința intelectualilor din secolele XVIII - XIX, invitat fiind dl. prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militara Națională.

Cum poți să recepționezi Nașul Tv:

Pe internet, la adresa:

Pe cablu – următoarele platforme:
-          Dolce – poziția 260
-          UPC digital – poziția 407
-          INES
-          AKTA
-          NEXTGEN
-          HELAS – satelit
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

12 comentarii:

Anonim spunea...

Daniel, multumesc, mie personal mi-ai indeplinit dorinta de a vedea filmul aici, pentru ca din retea mi s-a blocat accesul exact la ora la care rula filmul tau online.

Anonim spunea...

Interesant! Cred ca ar trebui sa mergeti pana la capat cu o ancheta jurnalistica in legatura cu acel scris descoperit la Argedava. E necesar sa se faca public acest lucru.

Altceva vreau sa spun de fapt, nu mai putin important: in emisiune tot faceti afirmatia ca Argedava e locul de nastere al lui Burebista. De fapt nu exista nici o dovada materiala in acest sens, inscrisuri sau altceva, ci doar prezumtii, ca sa nu spun mai rau. In acelasi timp, tot faceti apel in emisiune la placutele de la Sinaia. Daca acceptam ca informatiile de pe ele sunt autentice, atunci ar trebui sa acceptam si ce spun despre Burebista, extrem de clar: este numit, in apozitie, cetatean ratiarian si bastarn ratiarian. De asemenea este numit si get. Cu alte cuvinte, placutele ne spun ca Burebista era un geto-bastarn nascut in Ratiaria, adica in satul bulgaresc de azi, Arcar, de pe malul Dunarii. Probabil unul din parintii lui era bastarn si celalalt get. Iar simplul fapt ca tatal lui a avut la un moment dat capitala in Argedava, ramane doar ceea ce este si atat, oricum si fara placute, nu are rost sa ducem imaginatia prea departe, in lipsa oricaror elemente de sustinere.

ile spunea...

In viitorul concediu, promit ca merg la cetatea aia a lui Burebista si poate aflu ce parere are si ea despre ce i se intimpla. Nu e bataie de joc. Poate nu voi afla nimc. Am reusit pina acum sa intreb niste copaci s chiar o fintina. Culmea ca apoi am verificat si chiar spusesera lucruri adevarate pe care nu aveam cum sa le stiu. Nici nu trebuie cine stie cit timp,trebuie numai un moment scurt de rezonanta. De ce nu se duc oamenii sa spuna in gind locurilor cetatii lui Burebista si chiar lui ca au venit acolo...Ar ajuta cu ceva romanilor si tarii, creierele noastre sint scurtcircuitate nu numai de ceea ce vedem si auzim in mod constient pe toate drumurile, poate sint si frecvente daunatoare elaborate special sau sint citiva mentalisti printre noi,de care marea majoritate nu avem cum sa ne aparam.E ca un cloroform pe care nici nu stim cind si cit il inhalam, apoi visam ca traim pe pamint romanesc. De aceea e posibil ca unele locuri incarcate de istorie chiar daca sint ruinate si pline de gunoaie sa fie mai de ajutor.Daca ar veni specialistii prosti si rau intentionat, sa le slefuiasca,sa le mutileze ar anihila bruma de incarcatura energetica pe care o au. Si de restaurat e greu,daca nu sint in stare sa nu se apuce,sau sa nu apara arheologi straini sa mai bage si aia nasul...

Anonim spunea...

Am fost la Argedava, si imi este sila cea ce am vazut!
Iti proun sa faci un anunt, cu o initiativa voluntara, prin care sa facem curat acolo cumva, sa ne strangem vreo 20-30 de oameni, sa "dam o palma peste fata autoritatilor", ar fi o idee grozava, dar oare s-ar deranja multi compatrioti?
Multumesc ca deschizi subiecte parca "interzise" noua de asa zisii "arheologi"!
Am vazut acolo la Argedava vreo 2 capace de beton, chiar nu stiu de cauta acolo, erau pe la mijlocul cetatii.
DOAMNE AJUTA DE UN MIC VOLUNTARIAT!!!

Daniel Roxin spunea...

Acele borne de beton sunt turnate de arheologi pentru a marca anumite locuri...
In ceea ce priveste curatenia, nu e o solutie pt ca localnicii vor aduce alt gunoi saptamana urmatoare celei in care s-ar face curatenie. E o problema care tine de autoritati!

ile spunea...

Am urmarit un documentar despre sumerieni si Anunnaki in care Zecharia Sitchin povesteste lucruri interesante iscodite cu minte evreiasca. Acum devine povestea interesanta cum au venit locuitorii plantetei Nibiru pe pamint sa caute aur, ce au mai facut ei,rampe de lansare,Gilgames calatoria lui,Ierusalimul o posibila statie de lansare rachete in antichitate...Cam in urma cu 6000 ani au inceput sumerienii sa se dezvolte. De ce nu s-ar fi intimplat si in zona noastra niste cautari si prelucari ale aurului mult mai importante decit se crede. Acum orice porci care vor sa manipuleze la nivel mondial chiar daca ar sti ceva despre trecutul Romaniei si-ar tine gura si ar urmari sa ajunga sa stapineasca cit mai repede aceste paminturi. Arheologii Romaniei sint saraci material,multi si cu duhul,aserviti intereselor unor oameni politici sau unor interese economice. Nu poti gasiarheologic vorbind, o gradina a Edenului in arealul romanesc. Desi dupa umila mea parere paminturile acestea romanesti chiar nu au nici-un cusur pentru o viata frumoasa si sanatoasa aici. Poate voi nu va dati seama ca ele nu sint programate sa nu fie ale romanilor pentru mult timp. De aceea eu cred ca sint lucruri care trebuie pastrate neatinse nedezvaluite nici macar poporului roman chiar daca le veti afla mai adinc,pentru a mai putea sa ne apere cit de cit. V-ati gindit ce veti face daca vine armata noastra preferata si decide sa interzica accesul exact in locurile acelea pentru a studia ei si a distruge orice urma de nationalism?Nimic.Nu ati putea,,,

Anonim spunea...

La mine nu exista canalul 407 si sunt pe UPC digital (in Ploiesti)

Daniel Roxin spunea...

Se pare ca doar in Bucuresti se prinde pe UPC. Am inteles ca se poarta discutii pentru preluarea in toata tara.

costin spunea...

Mă bucur foarte mult să văd că există oameni care luptă cu atât de mult entuziasm pentru redarea identității naționale a romanilor și restabilirea adevărului.
Păcat că documentarul dumneavoastră "Dacii, adevăruri tulburătoare" nu este preluat și de posturile noastre de televiziune, acestea preferând să "spele" creierele românilor cu politică, telenovele și manele.
Încă o dată, mă bucur că existați și de-abia aștept să văd continuarea acestui documentar.
Totodată vă propun să urmăriți și un "scurt-metraj" (probabil că e mult prea pretențioasă această formulare, dar nu prea știu cum să-i spun altfel)pe care l-am realizat acum ceva vreme și având ca tema spiritul național:
http://www.youtube.com/watch?v=mGolpoUuvjk

Daniel Roxin spunea...

Multumim, Costin!

Valentin Roman spunea...

Anonim...
In decretul lui Acornion,sapat in piatra in anul 48 i.e.n, se specifica destul de clar ca Argedava era resedinta tatalui lui Burebista.Prin urmare,logic vorbind,Burebista s-a nascut acolo sau cel putin a copilarit acolo si acolo a domnit,din moment ce Acornion gaseste palatul sau regal,curtea domneasca si-si prezinta solia sa in fata acestuia la Argedava.Cat despre Ratiaria...sursele antice ne spun ca acest oras a fost fondat de daci in sec 4 i.e.n,ca a ajuns,ulterior, sub stapanirea scordiscilor si ca a fost recucerit de...Burebista.Asadar,e cam greu de crezut ca Burebista s-ar fi nascut intr-un oras pe care el l-a cucerit abia la vreo 45 de ani dupa...nasterea sa.
Cu respect,
Valentin Roman

Anonim spunea...

VR, asta e exact ce spuneam mai sus: prezumtii peste prezumtii. Stiu si eu de acel decret dionysopolitan, si la el ma refeream cand ziceam ca nu spune absolut nimic despre locul nasterii. Cu siguranta trebuie sa isi fi petrecut o buna parte din copilarie in Argedava, si poate a fost si conducator acolo pentru o scurta perioada, la inceput, de acord, dar ce spune asta despre locul unde s-a nascut??? Zero barat.

Cat despre Ratiaria, as putea sa dau destule exemple de conducatori care au fost nevoiti sa cucereasca la un moment dat tocmai locurile unde s-au nascut. Nici asta nu inseamna nimic.