miercuri, 26 septembrie 2012

Dezvăluire: Depozite secrete uriaşe de diamante extraterestre

A fost un secret de stat ştiut doar de câţiva oameni de încredere. Acum, Rusia a dezvăluit că deţine un depozit uriaş de “diamante de impact” care au trăsături neobişnuite, prezintă Messagetoeagle.com.
Formate în urmă cu câteva milioane de ani de către un asteroid care a căzut pe Pământ, aceste diamante extraterestre ar putea întoarce “cu susul în jos” pieţele mondiale.


În urmă cu câteva zile, Rusia a declarat că are în posesie trilioane de pietre preţioase care se află sub un crater de asteorid cu un diametru de 100 de kilometri, vechi de 35 de milioane de ani, în estul Siberiei, cunoscut sub numele de Astroproblema Popigai. Ruşii au ştiut despre această locaţie încă din anii ’70.
Vălul secretului a fost în sfârşit ridicat, iar Moscova a permis oamenilor de ştiinţă de la Institutul de Geologie şi Mineralogie Novosibirsk să vorbească despre acest aspect cu presa.

Depozitul este localizat la graniţa dintre regiunea Krasnoyarsk şi Yakutia în structura cripto-exploziei Popigai. Este atât de mare încât poate aproviziona pieţele globale pentru următorii 3.000 de ani.
Potrivit agenţiei de presă ITAR-Tass, diamantele de la Popigai sunt “de două ori mai dure” decât pietrele obişnuite, ceea ce le face ideale pentru utilizări industriale şi ştiinţifice.

Directorul Institutului, Nikolai Pokhilenko, a declarat că ceea ce se află în acest loc este suficient pentru a “răsturna” pieţele de diamante mondiale.

Diamantele de impact se formează atunci când un asteroid se loveşte de o zonă bogată în depozite de grafit. Mineralele super-dense rezultate sunt de două ori mai dure decât diamantele obişnuite şi prezintă o granulaţie mare. Diamantele ca acestea sunt extrem de valoroase, nu doar pentru calităţile estetice, dar şi pentru folosirea lor în procesele industriale şi ştiinţifice de o precizie înaltă.

Domnul Pkhilenko a declarat că “resursele diamantelor super-dure conţinute de rocile din structura cripto-exploziei de la Popigai, sunt de zece ori mai mari decât toate rezervele mondiale cunoscute”. “Vorbim despre trilioane de carate. Prin comparaţie, rezervele actuale cunoscute în Yakutia sunt estimate la un miliard de carate”.

Acest lucru crează posibilitatea ca Rusia să subcoteze preţul materialului sintetic produs acum în China şi furnizarea unei noi tehnologii, mai ieftine, pentru fabricarea părţilor de maşini şi de avioane, precum şi de prelucrare a bijuteriilor.

“Diamantele din craterul Popigai ar putea întoarce totul cu “susul în jos”. Iar ceea ce se va întâmpla atunci cu preţurile de pe această piaţă nu este sigur”, spune directorul Institutului Diamantelor Industrial Yakutnipromalmaz, Gennady Nikitin.

Însă, există probleme legate de accesabilitatea şi izolarea extremă a locaţiei faţă de orice cale ferată sau drum rutier.

Cercetătorul Sobolev, Nikolai Tuchkov, a declarat că există într-adevăr “probleme cost-eficienţă, deoarece locaţia este izolată de orice centru populat”.
Totuşi, cercetătorii siberieni nu vor renunţa. O expediţie în acest crater de diamante steril este planificată deja. Depozitul este atât de mare încât, dacă aceste diamante Popigai erau bijuterii, fiecare cetăţean rus putea purta pe fiecare deget o mie de carate de diamante.

Sursa: Financiarul

3 comentarii:

Rocsalana spunea...

Intrebarea este: de ce tocmai acum au dezvaluit aceste fapte si nu au mai asteptat ? Cu siguranta urmeaza schimabri economice si politice globale.

ile spunea...

Pentru ca Putin e ambitios. La noi, de exemplu nici nu stim de ce nu a fost lasat Gazpromul lui Putin sa ia Oltchimul,Nici polonezii nu avura parte,tot pe rusi ii aveau in spate,iar nea Giga lucra tare la cacealma sub supravegherea americanilor. Acum poate DD a fost bine intentionat si nu se stie cine de cine s-a folosit,Oltchimul mai poate ramine romanesc inca ceva timp. Pricepem ca rusii au materia prima sa fabrice aparatura de razboi performanta,in timp ce americanii nu prea,pina si la telefoanele mobile pierd teren in fata Asiei,unde din fata unei pseudoaliante China Rusia va ramine la sfirsitul luptei unul singur(posibil Putin)

horatiu spunea...

Este un joc de fatada care are un singur rol , sa ne tina pe toti in aceasta transa in care ne aflam de mii de ani (nici rusia , nici asia , nici sua nici europa )nu au nici un cuvant de spus , raspund doar la niste comenzi si atat , toata aceasta piramida incepand cu scoli, corporatii , tari , societati , religii nu sunt decat niste nivele de control , scopul final este controlul nostru , control nu pentru bani (caci ei ii i-au inventat) nici pentru resurse (nici macar pentru cele cunoscute de noi , sunt destule) ci controlul pentru felul in care gandim , simtim si traim aceasta realitate ... totul este atat de simplu de inteles cand iti pui intrebarea "care este scopul ? "