miercuri, 17 octombrie 2012

Călătoria cu o viteză mai mare decât cea a luminii este posibilă, spun matematicienii

Chiar este posibil să călătoreşti mai repede decât lumina?, se întreabă Messagetoeagle.com. Potrivit lui Einstein, viteza luminii este limita de viteză supremă din Univers, dar o echipă de matematicieni de la Universitatea Adelaide au extins teoria relativităţii a lui Einstein pentru a putea lucra dincolo de această barieră.

Albert Einstein a propus faimoasa teorie în 1905 şi a explicat modul în care mişcarea şi viteza este întotdeauna relativă pentru cadrul de referinţă al observatorului.

Profesorul Jim Hill şi doctorul Barry Cox de la Şcoala de Ştiinţe Matematice ale universităţii spun că putem călători mai repede decât lumina.


“Aproximativ cu un an de zile în urmă, experimentele CERN, Centrul European pentru Fizica Particulelor din Elveţia, au sugerat că neutrinii ar putea fi acceleraţi mai rapid decât viteza luminii. În acest moment am început să ne gândim la cum să abordăm problema atât dintr-o perspectivă matematică, cât şi dintr-un punct de vedere fizic”, a declarat profesorul Hill.

“Au fost ridicate numeroase întrebări în ceea ce priveşte rezultatele experimentale, dar ne aflam deja pe un drum spre formularea cu succes a unei teorii privind relativitatea specială, aplicabilă la viteze relative care depăşesc viteza luminii”.

“Abordarea noastră este o extensie naturală şi logică a Teoriei Relativităţii Speciale a lui Einstein şi produce formule anticipate fără a fi necesare numere imaginare sau teorii fizice complicate”, adaugă profesorul.

Formulele matematicienilor extind relativitatea specială până la o situaţie în care viteza relativă poate fi infinită şi poate fi utilizată pentru a descrie deplasarea la viteze mai mari decât cea a luminii.

Doctorul Cox a spus: “Suntem matematicieni, nu fizicieni, aşa că am abordat această problemă dintr-o perspectivă matematică teoretică. Totuşi, aceasta dovedeşte că mişcarea mai rapidă decât lumina este posibilă, iar acest lucru poate schimba regulile jocului”.

Sursa: Finaciarul

2 comentarii:

Rosa spunea...

...,,miscarea mai rapida decat lumina este posibila ,iar acest lucru schimba regulile jocului ,,...Simt ca aceasta descoperire este purul ADEVAR...UNIVERSUL este in continua TRANSFORMARE...este LEGEA LUI...si cred ca este SINGURUL...care merge pe DRUMUL CEL BUN ....CRED ...cu toata fiinta mea...acest lucru...si mai CRED ca IUBIREA va face parte din INFINITATEA LUI...FOCUL IUBIRII va ajuta la aceasta TRANSFORMARE...IUBITI_VA MULT ...

Anonim spunea...

Daca este posibil sa calatorim mai repede decat lumina?... eu zic ca DA.
Potrivit cercetărilor fizicienilor, corpul nostru este alcătuit din molecule, protoni, electroni si coborând în profunzime, ajungem pana la quarci si neutrino (neutrinii acestia care “ar putea fi acceleraţi mai rapid decât viteza luminii”), dar de la acest nivel, microscopul nu mai arată nimic si asa cum spuneam si la “Fiecare fir de nisip este o adevarata opera de arta” despre expresia „Atât de mare că n-are exterior, atât de mic, că n-are interior” (cu toate ca acolo era vorba despre un graunte de nisip, dar expresia este valabila si pentru corpul uman care este un mic univers), ceea ce inseamna atât de mare încât nu se pot vedea limitele universului si atât de mic încât nu se pot vedea elementele cele mai mici ale materiei originare, atât de mic încât nu se vede particula cea mai infimă a materiei, fiindca daca ne gandim la care este totusi cea mai mica dintre toate particulele, adica daca ar fi sa putem merge mai departe, sa trecem de punctul acela de unde déjà nu mai putem vedea nimic la microscop, care vor fi particulele cele mai microscopice?... ne vom da seama ca suntem inca foarte departe de originea materiei.

Tot in cartea aceasta pe care o (re)citesc acum (Zhuan Falun, autor Li Hongzhi, Maestru fondator al Scolii Falun Dafa) am aflat ca “Fără televiziune, oamenii ar fi avut un televizor în frunte şi ar fi putut să vadă tot ce voiau să vadă, ar fi avut de asemenea şi capacităţi supranaturale. Fără trenuri şi maşini, oamenii ar fi putut să se ridice în aer din locul în care erau aşezaţi, fără a folosi un ascensor.“