miercuri, 28 noiembrie 2012

O descoperire făcută de români poate revoluţiona medicina. Telocitele, minunea care repară inima

O descoperire românească a fost pusă, cu succes, în practică în China. Cercetătorii chinezi au făcut primul transplant reuşit cu telocite şi au obţinut rezultate uimitoare în tratarea infarctului miocardic. Deocamdată testele sunt făcute doar pe animale de laborator. "Părintele" telocitelor e însă optimist: în câţiva ani, telocitele ar putea vindeca oameni.

Experimentul a avut loc în China, la Universitatea din Canton. Acolo, cercetătorii au preluat descoperirea academicianului Laurenţiu Popescu şi  au făcut primul experiment pe animale de laborator. Le-au injectat în inimă telocite, ca să afle dacă celulele ajută la regenerarea ţesutului cardiac, după un infarct miocardic.

Rezultatele sunt promiţătoare, iar cercetătorii spun că în curând s-ar putea trece la testele clinice, pe oameni.

Studiile arată că cele mai bune rezultate în regenerarea organelor le au telocitele folosite împreună cu celulele stem.

Sursa: antena3.ro

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

2 comentarii:

cristi spunea...

@ile?
Adauga la aceasta descoperire cele anterioare (sunt cu sutele!), precum si reusitele la olimpiade si vom avea o alta perspectiva asupra romanilor!
Cea corecta de altfel.

Anonim spunea...

Sa speram ca aceasta inventie nu va deranja prea tare marile firme producatoare de medicamente, asa cum se intampla de obicei ! Si ca nu vor incerca sa o minimalizeze, sau sa o discrediteze.

Oricum, noi stim cel mai bine ca romanii au dat si medici, si cercetatori valorosi.