miercuri, 28 noiembrie 2012

Donează o carte pentru românii din afară granițelor țării

Frații noștri de peste graniță au nevoie de noi. Mulți dintre ei trăiesc în zone unde identitatea le este amenințată de politicile lipsite de toleranță practicate de autoritățile locale. Este cazul comunităților românești din Serbia, Ungaria, Bulgaria sau Ucraina. Limbă română, acel liant care, sute de ani, ne-a fost tuturor cel mai bun “avocat’ al identității, a devenit, pentru unii dintre frații noștri, o comoară pe cale să fie pierdută. Fără școli, fără instituții de cultură care să promoveze limbă strămoșilor, românii din afară granițelor au nevoie de ajutor, ajutor care nu poate veni decât de la noi. Este Obligația noastră de FRAȚI!
România, ca stat, a acordat, în ultimii ani, libertăți și drepturi semnificative minorităților ce viețuiesc între granițele sale, depășind cu mult practică europeană. Unora poate mult prea multe... De românii din afară granițelor ei s-a interesat prea puțin, în ciudă semnalelor tot mai alarmante și accentuate că romanitatea acestora este în pericol.
Fiecare dintre noi trebuie să devină conștient că redeșteptarea identității naționale și a unității de neam, a moștenirii milenare și a apartenenței la acest pământ nu se poate face prin demersuri solitare, ci prin acțiuni comune și clare.
Alătura-te noua în campania de susținere a comunităților românești din afară granițelor țării! Donează cărți în limbă română pentru frații noștri care au nevoie de ele. Contactează-ne și fi parte într-un demers ce are ca scop salvarea identității naționale a comunităților românești ce viețuiesc în afară României!

Dacă vrei să ajuți, contactează-ne pe siteul www.adevaruldespredaci.ro

Un articol de Valentin Roman

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

5 comentarii:

Softulescu spunea...

Felicitari pentru blog!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Anonim spunea...

Buna ziua, imi cer scuze daca va deranjez, ma gandesc ca m-ati putea ajuta in legatura cu donarea de carti, situatia fiind urmatoarea: dupa un prim contact prin e-mail cu dl. Valentin Roman, am incercat sa reiau legatura cu dumnealui si sa stabilim o intalnire ca sa-i pot da cartile, dar n-am primit inca niciun raspuns la cele 2 mail-uri trimise. Poate nu ar fi asa mare graba, mai ales ca se apropie sarbatorile si toti avem mai multe de facut, dar am dus de vreo saptamana cartile in portbagaj si-mi pare rau de ele din cauza umezelii si a frigului.
Ma puteti ajuta in vreun fel?
Multumesc!

Daniel Roxin spunea...

Ii mai trimit si eu mesajul dumneavoastra. O zi buna!

Anonim spunea...

Multumesc, asemenea si mult succes la Brasov! :)