miercuri, 17 aprilie 2013

Începem filmările la documentarul "PE URMELE TRACILOR". Află detalii!

Începând cu luna mai a acestui an vom începe filmările pentru filmul documentar "PE URMELE TRACILOR', unul dintre cele mai ambiţioase şi importante proiecte dintre cele pe care noi, prin Asociaţia Geto-Dacii, ni le-am propus.

Prima etapă a acestui proiect se va derula în cursul lunii viitoare, atunci când vom filma în câteva locaţii din Bulgaria, printre care Valea Regilor Traci şi Kazanlâk.

Având în vedere că ne dorim ca acest nou documentar să fie realizat la cele mai înalte standarde tehnice şi pentru că bugetul necesar este unul semnificativ, avem nevoie și de ajutorul vostru... Dacă doar 5.000 dintre voi, cei care ne apreciați activitatea și aveți încredere în bunele noastre intenții, ați face o donație de doar 20 de lei (adică mai puțin de 5 euro), s-ar aduna 22.000 de Euro, bani care ne-ar permite să realizăm două filme documentare și să finanțăm Festivalul dacic de 7 zile din toamnă. Dacă simțiți să ne fiți alături, accesați această pagină pentru a afla mai multe despre cum puteți face o donație: http://www.geto-dacii.ro/?page_id=223

Vă mulțumim anticipat tuturor celor care veți alege să ne fiți alături în realizarea acestui proiect!

Despre proiect
Tracii… cel mai numeros popor antic al Europei și cel mai vechi neam al acestui continent, după cum atestă mai toate sursele antice. Cu secole înainte ca romanii să apară în istorie, cu secole înainte ca grecii să așeze prima piatră de temelie a vreunui oraș din Ellada, tracii ocupau spatii întinse în Peninsula Italica, Grecia, Bulgaria și România de astăzi, prin neamurile înrudite care constituiau acest popor. Regii și poeții traci au rămas în amintirea legendelor vechilor greci drept constructori de orașe, soldați neînfricați și făuritori de artă. Legendele despre ei au ajuns până în zilele noastre. Însă, dincolo de legende, a venit vremea să pășim pe urmele lor, ale vechilor traci.

Vom încerca să recreem universul demult apus al unei culturi și civilizații ce a beneficiat de prea puțină atenție din partea cercetătorilor la nivel european. Vom încerca, printre altele, să reînviem povestea lui Orfeu, amintirea tracilor edoni din Grecia, a frigienilor anatolieni, pe firul istoric al poporul trac. În toamna acestui an vă vom invita să urmăriți o producție video care are ca scop reașezarea tracilor pe locul meritat în istoria Europeană.

Bugetul estimat pentru realizarea acestui documentar: 7.000-8.000 euro (buget ce include costurile deplasărilor în locaţiile de filmare, taxe locale pentru filmat în muzee, taxe de vizita si filmat în situri arheologice, taxe aferente aprobărilor sau/şi derogărilor, acolo unde este cazul, protocol, costurile pre şi post procesare şi montaj audio/video, traducere şi dublare în limba engleză, alte costuri ce pot apărea pe perioada derulării proiectului).

La finalizarea proiectului, documentele fiscale cu privire la modul în care au fost utilizate fondurile puse la dispoziţia Asociaţiei de membri ei şi/sau donatori, vor fi publicate pe site-ul acesteia.

Scenariul: Valentin Roman

Regia artistică: Daniel Roxin


Află mai multe despre proiectele Asociației Geto-Dacii accesând acest link: http://www.geto-dacii.ro/

17 comentarii:

Anonim spunea...

Succes!

Lucia spunea...

O veste buna!
Ma bucur mult si va doresc succes.
Va trimit cu drag,din putinul pe care-l castig lunar, cate ceva...
Eu si prietena mea Carmen,ne rugam bunului Dumnezeu sa va putem ajuta si mai mult,cat mai curand...avem multe de facut aici,in Dacia noastra, unde„buruienile”au invadat locul,trebuie smulse definitiv,curatat spatiul si lasat la conducere sa straluceasca Spiritele Luminoase,care iubesc aceasta tara si vor sa fie bine aici,sa traim cu totii fericiti in Plai de Rai...
Va multumesc si va iubesc,sunteti minunati in tot ceea ce faceti...

O zi cat mai plina de reusite va doresc!

Anonim spunea...

De ce nu abordati si problema tezaurului de la Izverna furat de francezi?

nan spunea...

Pe langa incurajarile trimise lui Daniel ,haideti sa incurajam si financiar acest proiect,fiind vorba de 20 de lei trebuie sa fim 5000:doamne ajuta!

Anonim spunea...

O sa facem si asta.O sa vezi, Daniel.Sunt multi oameni care vor, si poate chiar asteptau sa se simta utili in ceva deosebit de important, asa cum este ceea ce faci tu de atata timp.

Anonim spunea...

Sub apa rea a fost sfintit paharul,
Pe vreme grea ni s-a nascut si darul.
Urzit zbarcit, pe coji de nuci
Scris el intors fara folos, s-apuci

Sa mergi pe-un drum, batut de mosi.
Traii cu drag, de-al tau cant de cocosi,
Ce am cantat in gand si poate rasufland.
Ce este scris la toti sa faci plangand

Si noua nentrerupt, la nuca coaja am rupt
Sa aibe altii miez si locul nost la supt.
Sa poata agonisii mai multe vieti pe-o zi.
Sa nu poti tu al tau trecut sa-ti lauzi,

Cu mainile pe piept si nici ca un fir de par
Sa poti sa-l scri pe-al tau strajer,
La cap, daca ai tai ti-au pus, mormant.
Pe limba ce-ai vorbit, pan sa te faci pamant.

Iustina Bacosca spunea...

Va rog sa includeti in acest documentar si Cetatea dacica de la Batca Doamnei din Piatra Neamt. Mult succes!

Anonim spunea...

http://www.george-damian.ro/armata-romana-la-budapesta; albumul e impresionant; si site-ul are in partea stanga sus un dac cu lupul in mana...; probabil omu - george damian e un bun colaborator si pentru ceea ce intreprindeti cu proiectele dvs.....

rico spunea...

am donat 5 euro eper ca toti visitatori care cred in acest proect sa faca la fel, petru mine este foarte important sa cunoastem adevarata istoria a stromosilor nostri, nu minciunile cu care sintem bombardati la scoala, va urez mult succes in lupta petru adevar sa va azute domnu

Anonim spunea...

Sper sa faceti si o emisiune despre furtul tezaurului de la Izverna sau despre furtul dosarelor tezaurului de la Tismana.

Anonim spunea...

Poate va ajuta in demersurile dumneavoastra urmatoare carte despre civilizatia preistorica de pe teritoriul Romaniei: The Lost World of Old Europe: The Danube Valley, 5000-3500 BC .
Link Amazon: http://www.amazon.com/Lost-World-Old-Europe-5000-3500/dp/0691143889

Link download:http://ul.to/hmowgfku

Daniel Roxin spunea...

Va multumim tuturor pentru sustinere! Scuze pt intarzuierea cu care va raspund dar am fost plecat din Bucuresti cateva zile...

Anonim spunea...

Salut Daniel,

Uite un link la un studiu recent facut de cei in Copenhaga care mi se pare foarte legat de subiectele tale.

http://truththeory.com/2013/04/18/blue-eyes-originated-10000-years-ago-in-the-black-sea-region/

Cristian Pompei spunea...

Sunt Cristian Pompei si astept de la tine o colaborare.

Anonim spunea...

Echipa Cousteau se muta in delta dupa ce au furat tezaurul de la Izverna fara control la vama si cu echipe de paza din afara-baietii din serviciile franceze. ce mai e de furat? Ce cauta spionii astia in delta Dunarii?

Flaviu spunea...

Buna, va semnalez cartea "Regii Daciei si razboaiele cu romanii", autor Dan Oltean. Este absolut fabuloasa, extrem de bine documentata si credeti-ma, singura lucrare de gen interdisciplinara. Autorul foloseste inclusiv planetraium digital pentru a determina diverse date, sau a strabatut la pas mii de km in Muntii Sureanu, descoperind, in timp, castre romane si cetati dacice noi...
Va fac aceasta calduroasa recomandare, pentru ca sunteti avizi de adevar, prieteni ai istoriei. Sincer, nu am nimic de castigat in urma aceste "reclame", insa eu mi-am achizitionat cartea si...sunt uluit. Este o lucrare de inalta tinuta stiintifica, nimic aberant. Mult succes in tot ceea ce v-ati propus. Fiecare dintre voi.

Daniel Roxin spunea...

Multumim!