miercuri, 17 aprilie 2013

Mircea Dumitrescu, VIOLONISTUL care la 15 ani şi-a întrecut MAEȘTRII

Geniul care i-a impresionat până și pe cei mai severi jurați ai concursurilor de muzică clasică, este unica șansă a familiei pentru o viață fără lipsuri.
Mircea Dumitrescu (15 ani) a trăit toată viaţa lui într-un apartament de 50 de metri pătraţi din Bucureşti, împreună cu părinţii, bunicii şi frăţiorul mai mic.

Dar spaţiul a devenit parcă şi mai îngust acum, când a adunat aproape 50 de premii la concursurile naţionale şi internaţionale de muzică. „Visul meu este să mă retrag la ţară şi să-mi tapetez pereţii casei cu premiile lui”, spune Elena Dumitrescu, bunica băiatului.

 
Într-o familie în care doar mama aduce banii în casă, pentru că bunicii sunt bolnavi, iar tatăl şi-a pierdut auzul la naştere, Mircea reprezintă, la propriu, un dar de la Dumnezeu. Pentru ceilalţi, el rămâne „micul Paganini”. „Poate este exagerată comparaţia asta, dar cei care l-au auzit au spus că s-a născut cu un har pe care nu-l au nici violoniştii cu 30-40 de ani experienţă”, arată bunica, principala sa susţinătoare.

Oamenii cu suflet nu s-au mulţumit doar să-l aplaude la sfârşitul unui recital, ci i-au întins o mână de ajutor. Un astfel de exemplu îl reprezintă bursa de circa 2.000 de euro acordată de Fundaţia Principesa Margareta a României şi BRD în cadrul Galei Tinere Talente 2013. „Am participat pentru a treia oară şi chiar ne-am gândit să lăsăm loc şi altora, însă cei de aici ne-au spus să încercăm şi juriul va decide”, explică bunica Elena.

Mircea, alături de alţi 27 de tineri artişti proveniţi din familii sărace va putea folosi aceşti bani pentru a lua lecţii de la maeştri, pentru a-şi cumpăra instrumente sau pentru participări la concursurile din străinătate. În plus, tinerele genii vor participa la o tabără culturală la Tescani.

Sursa: evz


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. http://radiovoceasufletului.ro

Un comentariu:

Mariana spunea...

Dumnezeu poarta de grija tuturor ,multumitii neincetat pentru acest dar minunat si EL, Dumnezeu va va binecuvanta neincetat.