sâmbătă, 3 august 2013

Edward Snowden părăsește aeroportul din Moscova. A primit statut de refugiat în Rusia

Fostul consultant al CIA Edward Snowden, care se află în zona de tranzit a aeroportului din Moscova din 23 iunie, părăsește astăzi aeroportul șeremetievo, potrivit avocatului său, citat de BBC.

Anatoli Kucherena a declarat că Snowden a primit actele necesare pentru a intra pe teritoriul Rusiei, din zona de tranzit a aerioportului Șeremetievo.

Rusia analizează la această oră cererea sa de azil, precizează BBC.

„Tocmai i-am înmânat nişte documente ale Serviciului Federal de Migraţie care îi vor permite să iasă din zona de tranzit”, a declarat avocatul, citat de EFE.

Kucherena a mai declarat pentru televiziunea rusă de stat: „Tocmai l-am condus. A plecat spre o reședință sigură. Securitatea este o problemă importantă pentru el”.

"Edward Snowden a primit statut de refugiat în Rusia”, a anunțat pe Twitter organizația WikiLeaks, care îi oferă asistență juridică tânărului american.

Potrivit RIA Novosti, Snowden a primit azil temporar în Rusia pentru 12 luni.
Statele Unite l-au acuzat pe Snowden (30 de ani) că a dezvăluit informații secrete legate de programele de supraveghere. Edward Snowden a sosit pe aeroportul din Moscova în 23 iunie, din Hong Kong.El a sperat să poată pleca spre America Latină, unde trei state i-au oferit azil politic, dar este îngrijorat că SUA îl vor împiedica să facă asta, după ce i-au invalidat pașaportul.

Întreaga poveste a declanșat conflicte diplomatice între diverse state ale lumii, aliați sau rivali ai Statelor Unite.

Procurorul general al SUA, Eric Holder, a dat asigurări Moscivei că nu va risca pedeapsa cu moartea, dacă este extrădat în America, dar rușii au anunțat că nu intenționează să-l extrădeze.

Conform Reuters, care citează WikiLeaks, Snowden a primit statut de refugiat în Rusia.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/NEWS-ALERT-Edward-Snowden-prsete-aeroportul-din-Moscova-1050345-1.html


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

Un comentariu:

Anonim spunea...

De urgenta rusii ar trebui sa-i scoata chipul, din cap, din mana, de oriunde ar fi fost introdus, ca sa nu poata fi localizat niciodata !
In rest ... Ii multumim lui Snowden pentru ca a contribuit, si el, la DESCHIDEREA OCHILOR nostri, daca mai era nevoie (pentru unii dintre noi) ! Go, go, Snowden !!!!!!!!!!!!!