marți, 6 august 2013

Limba română este mai veche decât latina (VIDEO)

Chiar dacă mulți ar dori să cenzureze această idee, tot mai multe probe arată că exact așa stau lucrurile, că latinitatea limbii române nu vine de la Roma, că limba română este mai veche decât latina...

Pornind de la ultima confirmare a acestui lucru, confirmare făcută de Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, am realizat o emisiune la Nașul Tv unde am dezbătut acest lucru împreună cu prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională. Între timp am postat emisiunea pe Youtube, așa că poate fi vizionată de oricine, oricând.

Să vă remintesc ce spunea și Miceal Ledwith (declarație pe care o puteți vedea în emisiunea dedicată subiectului): “Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).”

Daniel Roxin



Ascultă Radio Frecvența Sufletului!
Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.

http://frecventa-sufletului.ro/  

18 comentarii:

Unknown spunea...

Bravo..Daniel Roxin.... am fost luat de mute emotii... Felicitari... si nu abandonati niciodata! Sunt mandru de originile mele... Dacicie!

Unknown spunea...

Ma duce ideea la .. limba "aromanilor"... cum se explica prezenta limbi in teritorile Grecesti si Bulgaresti????
Iar ceea ce ma surpinde si interpeleaza in link-ul ce vi-l postez... este prezenta cvastici... nu este o apropriere cu cvastica dacilor?

Unknown spunea...

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Etruscan_pendant_with_swastika_symbols_Bolsena_Italy_700_BCE_to_650_BCE.jpg

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru link. Cea mai veche existenta a svasticii este in cuyltura Cucuteni, acum 7.000 de ani...

Anonim spunea...

Sigur ca cei de la Vatican stiu mai multe despre cine suntem noi cu adevarat si le este teama de aflarea adevarului...stiu ca puterea Bisericii se clatina,ca nu mai au ce sa faca acum,cand toate ies la lumina...dar se impotrivesc folosind diverse strategii.De aceea trebuie sa ajungeti acolo,cu o echipa de specialisti pentru a scoate multe informatii interesante la suprafata...si sa le aduceti aici.Avem nevoie de ele...
P.S.va sta foarte bine domnule Roxin cu tricolorul la rever...purtati-l in continuare ca este de bun augur pentru Dacia noastra...sunteti un DAC ADEVARAT.
Numai bine!

Anonim spunea...

Salut pe toata lumea! Foarte interesanta emisiunea! Felicitari, domnule Roxin! Doar un detaliu: Marija Gimbutas este, de origine, din Lituania, nu din Estonia. Numai bine!

Anonim spunea...

In ultimul volum scris de Radu Cinamar, Pergamentul Secret apare exact aceeasi idee.

cristi spunea...

exact!

Anonim spunea...

Fireste ca este mai veche, de altfel lucrul asta il stiau toti la acea vreme, o spun Horatiu, Rufus, Ovidiu,... de asta se si mira poetul nostru ca nu intelege nimic, fiindca se astepta. Nu e nevoie sa mai spun ca emisiunile lui Daniel sunt ca picaturile de roua in desert, o stim toti.

Daca fratii nostri doresc sa se alature Demersului prezent pe Ziaristi Online, pe victorroncea.ro sustinut de "Civic Media", "Basarabia Literara" si de alti prieteni ai nostri care se vor alatura ori s-au alaturat deja.


Anonim spunea...

Astazi am descoperit ca cuvantul romanesc "caintza" are o origine foarte veche, desiDEX nu o precizeaza.

Provine de la "Cain" din Biblie care a avut regrete f mari dupa ce il ucisese pe Abel.

Deci o origine f f veche a cuvantului "caintza" sau "cain-tza" , aproape dacica s-ar putea spune.

Maria spunea...

D-le Daniel Roxin, apreciez în mod deosebit tot ceea ce faceţi şi de aceea,doresc să vă fac o sugestie: luaţi în discuţie şi lucrerea prof.Tudor Diaconu "Scrierea secreta"-este interesantă şi aduce argumente noi în sprijinul susţinerilor Dvs.Vă urez succes în continuare !

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru sugestie!

Anonim spunea...

Traduceti aceste documentare si in franceza si engleza ca sa poata fi acesibile mai multor tari, bravo tineti-o tot asa miar placea sa aud mai multe noutati.

Gerula spunea...

Bomba zilei ar fii daca Asociatiei Geto-Dacii i s-ar permite accesul liber la arhivele Vaticanului . Speranta moare ultima , eu am incredere in voi , iar Adevarul cel Adevarat va iesii la suprafata . Succes in continuare

Adelin S. spunea...

Felician, in ceea ce priveste limba aromanilor, putini dintre noi stim ca Aromanii au avut o tara, in 1940/1941 a fost fondat Principatul Autonom al Pindului, chiar daca acesta a fost realizat cu sprijinul lui Benito Mussolini, cu siguranta nu ar fi putut fi fondat daca pe acele meleaguri nu erau vorbitori de Aromana (probabil cateva sute de mii de frati de-ai nostri) ...mai multe detalii le gasesti in acest articol

http://www.napocanews.ro/2010/02/principatul-pindului-o-istorie-inedita-a-primului-stat-modern-aroman-din-balcani.html

Anonim spunea...

Badea Cârţan, din nou la Roma!

Un roman doreşte să-l omagieze pe Badea Cârţan pentru ceea ce a întreprins pentru România acum peste 100 ani, refăcând călătoria acestuia pe jos până la Columna lui Traian din Roma, în condiţii aproape identice, încălţat în opinci, îmbrăcat în cojoc şi purtând o cuşmă, singura deosebire constând în faptul că acum va avea acces la tehnologie, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/eveniment/10141-badea-caran-din-nou-la-roma.html

Anonim spunea...

Nu ne ramane decat sa-i dorim Succes!

Anonim spunea...

noi suntem "buricul pamantului"...indiferent ce pozitie am avut in antichitate...egali cu romanii si 48% dintre imparatii romani au fost daci ( intre Maxim Tracul si Iustinian)....azi trebuie sa ne remarcam prin munca, onestitate,cinste si perseverenta...cinstiti si drepti,ca unii dintre stramosii nostri....oare de Burebista a distrus productia de vin?...suntem si neam de betivi?..sau ca noi nu exista nimeni sub soare asa de controversat.....Doamne ajuta!