duminică, 25 august 2013

M-am întâlnit cu Decebal, pe malul Dunării...


Suntem aproape de finalizarea filmărilor pentru documentarul "Pe urmele tracilor", un film care va răsturna, cu probe temeinice, ceea ce se știe la nivel oficial despre istoria antică a Europei. 

Înainte ca Roma să ia ființă, înainte ca Grecia să înflorească, neamurile tracice au ocupat spații vaste din continentul european și și-au lăsat amprenta asupra întregii sale istorii... O istorie care ar trebui rescrisă!... 


Și cum Forțele Celeste se arată a fi de partea noastră, acum două zile am reușit să-l surprindem pe Decebal, la Dunăre, în ipostaza perfectă - înconjurat de nori de furtună, cu fulgere care brăzdau cerul.. O imagine video ideală pentru genericul filmului! (asta o veți vedea doar în film)

Prin urmare, rămâneți aproape - lansarea oficială a filmului va fi pe data de 4 octombrie, în București.

Cei care doriți să susțineți financiar acest demers, o puteți face trimițând un SMS în valoare de 5 Euro + TVA, cu textul BUREBISTA însoțit de adresa dv. de e-mail la 7472, număr valabil în toate rețelele de telefonie mobilă. (Vi se va solicita un al doilea SMS, pentru confirmare, dar pentru acesta nu veți fi taxați). 

În contul SMS-ului trimis veți primi, în cel mai scurt timp, cartea "Strămoșii noștri reali", autor Gheorghe Iscru. Avem nevoie și de dumneavoastră pentru a reuși. Vă mulțumim tuturor! 

În situația în care doriți să faceți o donație direct pe conturile Asociației Geto-Dacii (sau o sponsorizare), accesați acest link și veți găsi toate detaliile: http://www.geto-dacii.ro/donatii-si-sponsorizari/ 

Daniel Roxin



22 de comentarii:

Nedritenii din Selemet spunea...

Domnule Roxin, daca v-ati intalnit cu Decebal , va invit pe 28 august in com Selemet, rai. Cimislia, R. Moldova/ Basarabia, sa va intalniti si cu Burebista. Pentru credibilitate va rog sa vizionati http://www.youtube.com/watch?v=gXIqgG8Yj6I
Va timit si un fragment din scrisoarea unei dragi prietene,primarul Selemetului:"...Am amenajat scuarul Caminului Cultural si aici am si insatlat Bustul Regelui Burebista ,donat de Fundatia istorica din Ploiesti.
Pe 28 august 2013 la Selemet va avea loc inaugurarea acestuia ,la care vor participa ministri ,prim-ministru si 140 de oaspeti impreuna cu Mircea Cosma ,presedintele Consiliului judetean Prahova ,presedinte a acestei fundatii. Suntem in pregatiri,va fi un eveniment istoric pentru Selemet cit si pentru tara,esteunicil bust Burebista in Moldova!!! Vine si prietenul nostru directorul din Norvegia.
Sunt in emotii sper sa fie totul ok. La fel organizez cu CALMul la 31 august un grup de primari in numar de 40 din Basarabia vor pleca la muntele la semnarea acordurilor de infratire cu 40 de primari din Romania,in ziua sarbatorii Limba romana "
Este un moment astral, istoric de a-l vedea iarasi pe tronul slavei pe cel ce a fost este si va fi regele dacilor.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatie! Nu o sa pot veni dar voi promova si eu venimentul. Daca aveti si alte informatii, va rog sa mi le dati. Numai bine!

Anonim spunea...

M-ar interesa cartea "Strămoșii noștri reali" in format clasic, tiparit, nu electronic. Cum as putea proceda?

,Alexandru

Rhoda spunea...

DECEBAL ,catre popor : ,, Eu nu mai am nimic de spus !
Voi braţele jurând le-aţi pus
Pe scut ! Puterea este-n voi
Şi-n zei ! Dar vă gândiţi, eroi,
Că zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi ,, ? :)

Florin P. spunea...

Domnule Roxin,documentarele realizate pana in prezent au fost impresionante si cred ca au avut si vor avea un impact major in procesul de trezire a romanului "din somnul cel de moarte" dar pentru uni sceptici (inclusiv pentru mine) ar fi mult mai convingator daca a-ti pune fata in fata pe cei care sustin teoria latinizarii cu cei care sustin teoria continuitatii dacilor.
La final,va urez sanatate si putere de munca!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! Pentru anonimul de la 10:41 - cartea va fi reeditatata si va ajunge in librarii in acaesta toamna.

Teodor Mardan spunea...

Laude si recunostinta pentru Dl Daniel Roxin si colaboratorii dansului.Laude si pentru cei care si-au scis gandurile frumoase si iubirea pentru stramosii nostrii daci, pentru istoria noastra, care dupa cele prezentate pe internet de catre specialisti, sau alti iubitori de trecutul nostru istoric, scriu si aduc dovezi din care rezulta ca istoria Romaniei nu este intrutotul reala,si ar trebui rescrisa, chiar cu impotrivirea strainatatii care nu ne iubesc, si considera ca nu suntem demni, sa fim NOI urmasii acelui popor falnic, viteaz, a carui civilizatie a stat la civilizatia popoarelor europene de mai tarziu, sau chiar si a lumii.Daca istoricii nostri recunoscuti, romani corecti,cinstiti, cu sira spinarii drepte se vor apleca mai mult asupra dovezilor de necontestat, scoase la iveala, sau celor care se vor mai descoperi, va trebui ei cu competenta si credibilitatea lor, sa spuna tarii si lumii adevarul nostru istoric. Tacerea si minciuna nu este in avantajul nostru, si nici a adevarului istoric al istoriei universale a omenirii.Cu oameni pusi in fruntea tarii, care ne contesta istoria, fac totul sa ascunda adevarul si dreptul nostru pe acest pamant romanesc, ca mostenitori ai dacilor, va trebui ca toti aceia care iubesc tara si istoria ei, sa fim uniti sa aparam dreptatea si adevarul istoric, istoria adevarata a poporului roman.

Anonim spunea...

Dle. Daniel Roxin va felicit pentru curajul si mandria cu care sustineti acest subiect atat de interesant pentru noi romanii. Dumnezeu sa va Ajute! Am observat ca dialectul catalan are foarte multe cuvinte in comun cu limba romana si ca majoritatea cuvintelor termina in consoane. De-a lungul anilor cat am locuit in spania ,am auzit unele proverbe si zicatori, cu unele modificari ce-i drept, dar asemanatoare cu cele romanesti care le auzeam de la batranii din satul unde m-am nascut (Ruginoasa, Iasi). Numai bine!

Anonim spunea...

Va doresc succes la PREMIERA in octombrie. Astept cu nerabdare DVD . Sper sa il aveti si in engleza ( orce material legat de aceste descoperiri ) DVD, BOOKS YOUTUBE DOWNLOADS etc......

Unknown spunea...

De curand m-am intalnit cu Decebal navigand pe GoogleEarth. In sudul Dobrogei, cautand Adancata de Constanta, imaginea se opreste chiar la niste tumuli uriasi despartiti de un zid in zig-zag. Acolo este o padure care se cheama Dedebal (cu d)iar alaturi-Valea Decebal. Adancata este o localitate stramutata de comunisti, nu a mai ramas decat o bisericuta refacuta. In fata bisericutei este un deal pe care se disting ca si la Seimeni, bordeie rotunde.

Cu stima,
Cecilia Dumitrache

Anonim spunea...

Tracii si dacii vorbeau o limba romanica, la fel cum sunt dialectele Romanei actuale ? Gotii, Germanii ( autointitulati deutsch), olandezii ( numiti de englezi dutch ) au vorbit limbi germanice.Daca dacii erau de neam germanic nu s-ar fi inteles cu stramosii nostri, dar s-ar fi inteles cu gotii, gepizii, vandalii. Longobarzii s-au romanizat dupa ce au ajuns in nordul Italiei pe de alta parte, la fel cum bulgarii s-au slavizat, iar Francii s-au romanizat si ei.Limbile celtice au asemanari cu cele romanice, ca si albaneza sau greaca.
Era limba traca asemanatoare limbilor celtice, romanice si germanice ori tracii vorbeau mai multe dialecte ,unele mai asemanatoare limbilor germanice, altele limbilor romanice iar altele limbilor slave?Dialectele si graiurile romanei sunt clar romanice.Temperamentul nostru e latin, ca si al catalanilor, francezilor, portughezilor, etc.Portugheza si spaniola sunt diferite pentru ca bastinasii vorbeau dialecte sau limbi celtiberice diferite inainte de romanizarea limbilor lor. Asa pare sa se fi intimplat si cu limba noastra si cea a aromanilor(machidonilor).

Anonim spunea...

Daca tot ai ajuns pe Dunare poate abordezi si ceva despre slavizarea romanilor din Timoc ca parca am fi in Belgrad, atit e de mare sirbofilia la romani. Ceva despre tracii din sud...

cristi spunea...

Spiritele alese se atrag. Intalnirea a doua spirite dacice este inca un pas pe drumul renasterii nationale dacice.
Zamolxe te urmareste si...te ajuta.

Anonim spunea...

D-le Daniel Roxin as dori sa stiu daca filmul dar si documentariile pe care le-ati facut despre Dacia sunt traduse si in engleza sau italiana, nu de alta dar as vrea sa fac cunoscut, anumitor persoane, adevarul despre Dacia. Chiar daca le-am povestit eu, ei vor dovezi! :) multumesc!

Daniel Roxin spunea...

Primul film despre daci are traducere in engleza si italiana. Le gasiti pe net...

Anonim spunea...

Armanule, cel de la ora 3. 18, fiindca mai mult voi sunteti cu "romanizarea", pe voi v-au "romanizat" in felul urmator: adica imparatul romeilor (sau al grecilor) v-a atins cu bagheta si v-a spus "Ia si paste oile mele!". Iar voi, adica cei ca tine, care mai inghit prostii, i-ati raspuns: "S'trraiti! M-am romanizat!"

Anonim spunea...

pentru acelasi anonim de la h 3. 18 care spune:

"dialectele si graiuruile românei sunt clar romanice" he he he, ce mai hotoman esti! NU VREI TU SA FIE TRACO-GETO-DACICE, CUM SI SUNT, DE FAPT ? Aia de te invatara sa pui si intrebari sub centura, nu-ti dadura prin cap sa-ti pui si intrebarea cum se romanizara ailalti trei sferturi de geto-dacii regatului burebistan?

Vai de el, bietul, ce neajutorat e, si in ce dilema, ha ha ha, esti dintre ai de vor doua popoare?
"asa trebuie sa se fi intamplat si cu noi"! ha ha ha

lei lei

Anonim spunea...

Domnule Roxin,
e bine ca l-ati intalnit pe Decebal,aveti multe in comun.Sunteti un OM adevarat,un RIDICATOR DE NEAM...aduceti adevarata schimbare in tara noastra.
Va doresc sa aveti parte de multe reusite.Numai bine!

Daniel Roxin spunea...

La fel va doresc!

Anonim spunea...

ehee, ma intreb cata apa va mai trece pe Dunare pana faceti cercetarile alea grozave pe la Vatican sau picioarele podului lui Apolodor sau ce ne-ati mai atzatzat voi de atat timp.. pana acum am asteptat (si cotizat) degeaba..

Anonim spunea...

Ia,Anonimule,dela 02:08,mai bine invata tu sa scrii corect in limba romana...ce atata tz-uri,prea te crezi destept.Bati campii cu gratie...si daca ai scris de cotizat,afla ca nu cred o iota.Auzi,degeaba...

cristi spunea...

Jenant pentru cei fara somn (ora 02.08) care se lauda si fac reprosuri. Hocus...pocus...DISPARI... sau culcate.