joi, 6 martie 2014

Ponta a acceptat condiţiile UDMR pentru Guvernare: modificarea Constituţiei pentru autonomie, finanţarea de facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş, reprezentare proporţională în instituţiile statului şi limba maghiară oficială în toate instituţiile

Preşedinţii PSD şi UDMR, Victor Ponta şi, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, acordul pentru intrarea Uniunii la guvernare. Acordul semnat de liderii USD şi UDMR, luni, prevede reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale, prin legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a maghiarilor în instituţii şi soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu-Mureş.

Protocolul prevede şi susţinerea din partea USD a modificării Constituţiei pentru înlesnirea drumului către autonomie a aşa-zisului “ţinut secuiesc”.

Ponta se angajează şi să susţină finanţarea de la bugetul de stat a mai multor facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş deşi PSD a dat jos Guvernul Ungureanu criticând faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la Târgu Mureş.

De asemenea, Victor Ponta susţine introducerea oficială a limbii maghiare în toate instituţiile statului, dar şi reprezentare proporţională în instituţiile publice.

Sursa:  http://www.napocanews.ro/2014/03/ponta-a-acceptat-conditiile-udmr-pentru-guvernare-modificarea-constitutiei-pentru-autonomie-finantarea-de-facultati-in-limba-maghiara-la-targu-mures-reprezentare-proportionala-in-institutiile-statu.html

18 comentarii:

Anonim spunea...

Stupid...ne vindem maghiarilor asa cum pe vremuri ne vindeam turcilor!

simona spunea...

Victoras se joaca cu focul ,ca partidul lui a fraternizat tot timpul cu ungurasii stim dar chiar vrea acum si chiar am putea sa facem o demonstratie in forta mai ales ca mai marii lumii au acum o problema Ucraina si sigur nu o vor vrea si pe a doua mai ales ca suntem si la granita cu ei .Conjunctura politica a lumii azi ne este benefica nu avem decat sa ripostam .Dar Daniele am o intrebare din acest parlament roman nu a ripostat nimeni ,asa zisele televiziuni libere tac?(eu nu ma uit la TV ,fac tensiune la propriu ),dar nu am auzit nimic .

Anonim spunea...

Dragi compatrioti, ce solutii (pasnice) avem pentru a iesi din mizeria asta? E trist rau de tot iar orice miscare de strada poate avea rezultate ingrozitoare...

Anonim spunea...

http://ceicunoi.wordpress.com/2014/02/04/originea-ungurilor-si-istoria-lor-in-transilvania-si-europa-pe-scurt-si-foarte-clar-de-la-un-profesor-de-istorie-sarb-edu/

Anonim spunea...

Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).

Marius - burebista2012 spunea...

Asta nu-i nimic. Si tradatorul de Basescu participa la asta ...Cum ? O sa vedeti !! Intelegerea este ca ministrul mediului, bozgor, va da semnatura pentru Rosia Montana si gazele de sist...Ei si-au luat spaga si acum cade in curtea UDMR-ului. Ei s-au scos! Si daca aproba si daca nu ! Plus ca vor vota la repezeala legea minelor !
Asta-i tactica lor. Ponta cu Basescu. trebuie arestati pentru inalta tradare ! Puscarie pe viata si confiscarea intregii lor averi si a neamului lor !
Asa sa fie !!

Anonim spunea...

Pana acum toti astia din lumea politica se plangeau despre ceea ce faceu ungurii prin tara cu autonomia asta a lor. UE le-a bagat pumnul in gura celor care doreau autonomia asta si acum, ce face guvernul? Sa va ia dracu. In ciuda educatiei pe care o au sunt niste oameni de nimic, oameni cu valoare morala 0.

dany spunea...

Vai de tine popor roman,care esti atit de ingramadit,ca sa nu zic prost,ca nu numai ai ales in frunte niste lichele si criminali,ca iliescu(nu merita sa-i scriu numele cu litera mare)Si altii pe care i-am vazut din 1990 si pina azi,darii si ti in scaunele acelea banoase pt.ei,de unde au pus industria pe butuci,iar tara ovind dupa bunul pla.Au murit o grmada de popor roman,ca Ardealul sa revina la Patria Mama, iar astia scot romani de acolo cu lagile si masurile lor.Nu unguri sunt tradatori Romaniei, pt. ca ei nu au fost niciodata romani, ci lichelele alese de "bravul si inteligentul "popor roman.

Anonim spunea...

Toti ungurii vor fi contraatacati de tigani in viitor. Tiganii vor fi mai numerosi. Chestia cu autonomia este puerila si numai niste aiuriti cred ca vor rezolva ceva cu aceasta abureala ungureasca. In economia globala mondiala si in finantul mondial ungurii din Romania au prea putin sau nu au nimic de spus. Nimeni nu o sa faca afaceri cu ei, caci nu fac parte din elita si nu vorbesc engleza. De geaba au scoli in limba maghiara, caci aceasta limba nu este de circulatie internationala. Ungurii din Romania nu vor fi bagati in seama de nimeni.

Anonim spunea...

ascultati-ma mai devreme sau mai tarziu poporul n-o sa mai suporte aceste marsavii si n-o sa mai fie ca-n 89 cand ne-am trezit fara sa vrem in mijlocul unei"asazise revolutii"care defapt a fost ceva asemanator de ceea ce s-a intamplat cu Dacia (TRADARE SI SCHIMB DE IDENTITATE SAU IDENTITATE ASCUNSA)si sper sa se intample ceva foarte curind caci greata a ajuns ceva uzual in aceasta tara si nu mai putem............

Unknown spunea...

Astia ar vinde-o si pe ma-sa numa' sa nu scape ciolanu'. Tot in beneficiul nostru lucreaza, stati linistiti, acum incep sa se trezeasca si pomanagii.

Anonim spunea...

DRAGOS SCORTANU
Lepadatura asta infecta merita executie publica, impreuna cu toti jigoditii de orice fel din politica din Romania!Altfel nu exista izbanda si salvare a natiunii, decat cu arma, cu rascoala, retineti asta! Mai vorbim.....

Anonim spunea...

Astia nu sunt sanatosi, ponta crede ca e tara lu'masa de o da el asa?
Eu zic ca mai trebuie impuscati cativa ca altfel nu se mai poate.....

Gerula spunea...

Prin pactul pe care l-a semnat cu udmr , ponta si-a semnat candidatura la presedentie . El uita ca noi trebuie sa il votam , nu ungurii , care oricum sunt in numar de 4 milioane . Acum incearca vesnica pomana electorala cu reducerea TVA si a contributiei CAS. NU SUNTETI SATUI DE GOGOSI ? Eu da , suntem vanduti ungurilor pentru un pumn de maruntis.

Anonim spunea...

Oare cat o mai dura pana se va umple paharul rabdarii romanesti ?!!!

Ursache spunea...

Partida Romania-Argentina a scos la stadion 50.000 de oameni,dar foamea pe care o rabdă majoritatea din tara asta,nu scoate pe nimeni in fata guvernului,va intrebati de ce?totul porneste de la noi,ei doar profita de slăbiciunea poporului asta.

Anonim spunea...

Mai premieru' lu' peste .....mai ,,copy-paste"...(nici numele nu meriti sa ti-l pronunt )cum poti dormi noaptea ?? TRADATORULE !!sa fii executat si tot ar fi prea putin pentru ce ai facut...

Anonim spunea...

Ungurii vor autonomie si in acelasi timp vor finantare de la guvernul Romaniei sa-si faca scoli in limba maghiara? Taxe adunate din efortul poporului roman? Buna treaba! Putem sa dormim linistiti. Si asa cum fac toti cu care stau de vorba referitor la situatia din tara,ridicam din umeri si ce-o vrea Dumnezeu! Dar ce vrem noi? Cui ii pasa? Nici macar noua.