sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Marele Rege BUREBISTA – lucruri pe care merită să le cunoști! VIDEO


Știm puține lucruri despre istoria geto-dacilor și nici nu se dorește să aflăm mai multe…

Astăzi când autoritățile culturale locale din Hunedoara, cu avizul Ministerului Culturii, au mână liberă pentru a reconstrui arena destinată luptelor de gladiatori din capitala romană a Daciei, cu 5  milioane de euro (!!!), în timp ce majoritatea cetăților dacice sunt abandonate, într-o stare precară, este cu atât mai necesar să popularizăm istoria adevăraților noștri strămoși, geto-dacii.

În episodul de astăzi, dedicat Marelui Rege Burebista, veți afla lucruri deosebit de interesante despre epoca și personalitate celui care a fost cel mai mare rege Traco-geto-dac. Invitatul acestui episod: prof.dr. Mihai Popescu.

Daniel Roxin

5 comentarii:

un pic anonim spunea...

Da...aceasta este chemarea ta. Sau de aici trebuie sa pornesti! Parerea mea.
Si totusi iti spun sincer ca am avut o tresarire, m-a strafulgerat un gand ca nu cumva sa urmaresti ceva...sa atingi coarda sensibila a neamului si sa folosesti setea lui de adevar..., dar repede l-am alungat. Te recomanda tot ce ai facut pana acum. Pomii dupa fructe, oamenii dupa fapte!
Din aceasta cauza te rog din suflet nu te lasa atras de nici una din parti. Vei produce o mare dezamagire tocmai in randul celor care isi dau seama ce se intampla acum si care vor sa puna umarul pentru descoperirea adevaratei noastre identitati. Sunt sigur ca atunci toate se vor repara...si politic!
Multumesc.

Eurodacul spunea...

Dacii nu aveau sistem de votare, conducatorul nu era alesul poporului. Prin insasi faptele sale era numit de ,,preoti,, ca fiind conducator. Toata viata lui trebuia sa dovedeasca acest merit. Era o oranduire superioara democratiei, ce a mai ramas din ea in zilele noastre. De ce toti dacologii evita acest subiect, aceasta analiza? Este prea grea probabil. Totul se rezuma la batalii, smardoiala, inainte de acele multe batalii cu turcii au fost si mai multe cu alti cotropitori........! Daca adaugam o aroma de politica contemporana iese ceva supertare.

Anonim spunea...

Nici-un rege nu poate stapani daca poporu se revolta contra lui.
Asa a patit si Ponta acum care credea ca stapaneste cum vrea gasca lui.

Anonim spunea...

excelent articol .suces si putere de munca multumesc ptr cea ce faci...

Unknown spunea...

ESTI UN DESCHIZATOR DE DRUM SPRE ADEVAR -spre indentitatea nostra ..aceasta e adevarata istorie pe care curind o vor invata copii si nepoti nostri NEAMU DACILOR SA TREZIT ODATA CU REZULTATELE ULUITOARE ALE GENETICI HAMBURG-2013 -prezentate la NASU -tv,.de tine ITI MULTUMIM..