duminică, 19 aprilie 2015

UNIVERSUL, între inteligență și întâmplare… (cu prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan)


De mii de ani, omul a încercat să-și explice lumea și viața. Diferite teorii cosmogonice, ipoteze materialiste sau creaționiste s-au confruntat într-o bătălie a argumentelor.

Sunt Universul și viața rodul unui act de voință creatoare, inteligentă sau sunt expresia unui accident, a unei întâmplări?

Pentru a desluși atât cât se poate misterul, pentru a pătrunde secretele di spatele a ceea ce vedem, vă invit la o călătorie fascinantă pe care am numit-o UNIVERSUL, ÎNTRE INTELIGENȚĂ ȘI ÎNTÂMPLARE.

Cel care ne va fig hid în această călătorie ete dl prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dușcan, specialist în neurologie, autorul best-sellerului Inteligența Materiei.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

2 comentarii:

Anonim spunea...

PRFESOR DR. c-TIN DULCAN ESTE una dintre pesonalitatile de marca ale stiintei si gandirii romanesti !un spirit viu !incepand cu Inteligenta materiei, in 1985 cand iti era frica si sa gandesti...el a publicat o carte memorabila !Continua si astazi sa ne uimeasca prin gandirea si viziunea sa .

Anonim spunea...

Buna ziua

Gandirea si viziunea d-lui Dr Dulcan, este in opinia mea gandirea si viziunea unui initiat,a unei persone care nu doar ca are acces la informatii (pt ca fiecare dintre noi putem avea acces daca vrem)ci le si pune in practica si ma refer la intelepciunea antica de care cei mai mulit rad.Goethe spunea:cel ce rade ce ceea ce nu cunoaste risca sa devina idiot.Au fost multi ca dl Dulcan:Brancusi,Eliade.Cu ceva ani in urma am citit cartea Sigiliul pierdut de Brawn si se vorbea printre altele de stiinta noeticii care avea ca obiect studiul sufletului,se demonstra in acest fel ca noi nu suntem corpul fizic,noi suntem ceea ce anima acest corp,adica sufletul altfel cum am putea explica diferentele dintre oameni asa cum bine mentioneza si acest venerabil domn?Cine are urechi de auzit ,aude.Cat priveste omenirea la ora actuala nu cred ca exagerez daca spun ca suntem in cadere libera ca si rasa.Se pedaleaza atat de mult pe evolutie insa daca avem suficienta obiectivitate vom vedea ca tot ceea ce este decazut din punct de vedere moral,etic si spiritual este incurajat,practicat ,promovat si desigur toate acestea nu vor duce nicicum la evolutie ci la involutie.Este parerea mea si o sustin.