luni, 4 mai 2015

Aberația supremă: Vrei să îi dai bacșiș băiatului care ți-a adus pizza acasă? Te duci pentru asta până la sediul pizzeriei. Asta ne-o spune ministrul finanțelor! :))


Persoanele care livrează pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacşiş, dar numai dacă este lăsat la firma unde acestea lucrează, cumpărătorul având obligaţia să se deplaseze la acea locaţie pentru a le fi eliberat bonul fiscal, consideră ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.


„Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?”, l-a întrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicându-i că, dacă este mulţimit de „gustul şi serviciile prestate”, îi poate da bacşiş.

Întrebat însă în continuare cum poate fi dat acestuia bacşiş fără să primească bon fiscal, ministrul a răspuns conform Mediafax: „Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?”.


Guvernul a decis recent să legifereze bacşişul, care să fie astfel evidenţiat pe un bon fiscal separat şi va fi taxat cu 16%.

sursa: flux24.ro

16 comentarii:

Unknown spunea...

Eu as vrea sa stiu cum propune domnul ministru de finante sa dea bon fiscal pentru bacsis cei care lucreaza in institutii publice?Primarii,spitale,finante ,politie ,ministere...lista poate continua.

Antonio spunea...

Domnul ministru se crede in USA.Personal cred ca din punct de vedere fiscal bacsisul este pur si simplu o donatie ,un dar.Eu cu bacsisul nu platesc prestatia sau serviciul .Mai bine ganditi-va cum sa taxati spagile voastre milionare si lasati amaratul cu 150 de euro in pace.De fapt asta-i problema Romaniei bacsisul mortului de foame nu spagile colosale de pe la multinationale sau guverne straine pentru distrugerea tarii.
Vor fi niste intrari la fisc de se vor speria.Cu taxarea bacsisului se vor construi autostrazile Romaniei.
Jigodiile astea corupte si vandute nu mai au nici un pic de bun simt.
Ar trebui ca toti cei ramasi acasa sa lucreze in negru.In felul asta domnul ministru nu va mai avea 15-20 de mii de euroi salar si nici cont prin Elvetia.
In Romania ar trebui o adevarata revolutie anarhica bazata pe Lex Valachorum.Doar in felul asta ne putem salva.In felul acesta ar dispare cel mai inutil si parazitar lucru inventat de om:statul.

ligurda spunea...

se taxeaza si spagile?

Anonim spunea...

Se taxeaza si spagile,mita etc?

Anonim spunea...

sunt satul de aberatiile,acestei clase infecte de politicieni...pana cand mai lasam sa fim batjocuriti..nu credeti ca e momentul unei schimbari adevarate...daca nu as stii ce "lasama sa te las" suntem,as propune modelul Islanda

Anonim spunea...

Ma intreb cum se va taia chitanta fiscala pentru milioanele de euro date shpaga, caci pot fi considerate ca un bacsis.

Anonim spunea...

Domnul ministru gandeste cu altceva...! nici in Germania nu exista asa ceva, de fapt asta-i sclavia moderna in Romania.

Anonim spunea...

Asta inseamna dictatura sionista!...legi aberante facute impotriva omului,par a fi ideile lui lucifer!

Anonim spunea...

Un cap al mafiei da bagsis cateva sute milioane de dolari la un local tot al mafiei.Banii intra in legalitate adica sunt spalati cu complicitatea statului.Sa intelegem ca ministru nostru din poveste e complice la spalare de bani ? Saui gresesc.

Ionut spunea...

Am plecat din Romania, acum 15 ani dupa ce pierdusem locul de munca si speram ca intr-o zi voi reveni dar cred ca voi ramane cu amintirea tarii in care m-am nascut caci acum starea actuala a tarii lasa mult de dorit iar puroiul din capul unora nu se poate trata!Zi de zi cangrena asta politica infecteaza tot,sanatate,educatie,economie,aparare etc.Credeti ca am un viitor vizibil la orizont?Dupa 25 de ani putem vedea vreun progres?Raman aici cai mai bine !

Unknown spunea...

Traim In tara haosului unde regele incoronat nu vede ca binele se sterilizeaza si raul se reproduce cu o capacitate uimitoare prin care imita doar binele.

Anonim spunea...

Lucrez de 8 ani in sistemul benzinarie. Ma intreb(cel putin pe mine,caci pentru unii nici insultele nu ar fi suficiente...),pentru parbrizele sterse la tot felul...(nu denumesc),oare cine poate pretinde bon fiscal ?

Anonim spunea...

Legile sunt facut de tigani si borfasi pe sistem caracteristic unei mafii de stat. Avand o profesie liberala sunt pus in fata unui teanc aberant de stufos de hartii, aprobari, avize si altele care trebuiesc efectuate periodic si care mi-ar consuma 3-4 ore pe zi si care costa direct sau indirect undeva la 20% din venituri. In fiecare luna, si in afara de impozitul pe venit.
Ca tiganeala sa fie maxima, trebuie sa respect legi, si norme de la diverse institutii, care difera intre ele si se mai si schimba subit ca la alba-neagra. Deci in orice moment sunt pasibil de penalizari,si amenzi.
Cred ca mi-ar iesi un tablou cu vreo 25 de persoane cu mape care iau bani de la mine lunar, la trei luni, trimestrial, la 6 luni, si anual, toti in sistemul de stat. Si banii sunt doar o parte a aspectului, trebuie sa alerg lunar, la 3 luni, trimestrial, la 6 luni, si anual pentru aprobari, avize, taxe; cu unele, dupa ce le obtin, trebuie sa le si vizez, si sa le inregistrez si sa le duc mai departe.
Am prieteni care castigau de zeci de ori cat mine si care s-au lasat pagubasi si ma asteapta in Franta, Belgia//etc.

,Alexandru

Natural spunea...

Astia sunt obisnuiti sa ia 10-20% din tot ce misca si nu pot suporta ideea ca un simplu amarat primeste bacsis si ei nu-l dijmuiesc. Ministru' ala radea cand a spus prostia cu bacsisul la pizza, nici el nu crede in masura propusa de el.

Unknown spunea...

Pina nu o sa modificam stilul de gindire nu o sa putem schimba destinul. sa speram ca si raul pentru multi dintre noi ne va prinde bine la ceva.

Unknown spunea...

Romania se afla intr-o criza extrem de grava de un sfert de secol. Este vorba de criza conducatorilor. Pana cand nu vom rezolva aceasta problema extrem de serioasa, vom continua sa suferim. Nu se mai poate sa ne ascundem dupa deget, sa visam ca va fi bine pentru noi si copii nostri in timp ce suntem furati si inrobiti de straini cu ajutorul politrucilor de drept comun.