vineri, 29 mai 2015

Imaginează-ți: În secolul trecut IMIGRANȚII ITALIENI se înghesuiau la granița ROMÂNIEI, pentru un loc de muncă! DEZVĂLUIRI


La mijlocul secolului trecut nu italienii îi considerau pe români infractori şi criminali, ci vameşii români se străduiau să ţină italienii departe de frontierele României, pentru a evita o invazie a lor
. Aceştia creau o grămadă de probleme, fiind violenţi şi indisciplinaţi. Poveştile acestor oameni fără căpătâi se împletesc cu ale dizidenţilor politici faţă de regimul lui Mussolini, care îşi aduceau cu ei problemele în dictatura generalului Ion Antonescu.


De curând, un ziar italienesc a publicat un articol în care se arată că problema imigranților, a celor care caută un loc de muncă mai bine plătit, nu este o problemă a prezentului ci se repetă cu fiecare ciclu istoric, sau mai bine spus, cu fiecare generație. Se știe că în prezent problema imigranților români în Europa este una serioasă, cu argumente pro și contra, mai multe cele contra. Dar cum râmâne cu imigranții țărilor europene în România? Și nu o imigrare de ieri, de azi, ci de secole.

O mare parte din românii imigranți s-au stabilit și încă se stabilesc în Italia, dar există și reversul medaliei.
Cum spuneam mai sus, într-un ziar italienesc, „La Repubblica Parma”,  este publicat de curând un material care readuce în atenția publică problema imigranților, dar nu a celor din România în Italia, ci a celor din Italia în România. Stefania Parmeggiani notează în articolul său:

Citește continuarea aici: http://www.cunoastelumea.ro/mai-intii-au-fost-imigrantii-italieni-in-romania-dupa-un-secol-a-fost-invers/

5 comentarii:

un pic anonim spunea...

Se va mai întâmpla. Și nu numai italieni.

Anonim spunea...

Nu exista termen de comparatie, sa pastram SIMTUL MASURII, cert e ca in perioada interbelica Romania a cunoscut o reala inflorire, o emulatie, in ciuda faptului ca viata politica a ramas virusata. Acel "prin noi insine" a fost o optiune ADECVATA.
Raportarile prostesti la Occident (adica si atunci cand nu e cazul) au jucat un rol nociv. Azi, ca si ieri, avem propriul nostru drum, IAR LUCRUL ACESTA NU TREBUIE UITAT.


Trebuie sa va ganditi serios ce aveti de gand cu Asociatia Geto-Dacii, fiindca momentele lineare sunt inevitabile, dar ele TREBUIESC DEPASITE.

Anonim spunea...

dap, italienii au adus plus valoare cand au venit in Romania....erau alungati si ei, ca si altii, de vremuri !eu insami am un bunic din Udine, zona friuli.s-a prapadit cu sentmentul instrainarii !este trist ca se repeta miscarea de instrainare si AZI.

Unknown spunea...

Buna Daniel,
Sunt fericita ca mai exista romani ca tine.Cand copilul meu vine acasa si ma intreaba daca este adevarat ca tiganii vin din Romania,eu ma duc pe blogul tau si prin munca depusa de tine explic fetitei mele de 10 ani nascuta departe de tara cine sunt stramosii ei si cum trebuie sa fie mandra ca e romanca.Invata in scola americanas profesorii de istorie americani predau asta la ora"tiganii vin din romani"Frumos nu?Multumim domnului Petre Roman pentru ce a facut pentru Romania la cererea elitelor.Copilul meu intr-o scoala internationala,departe de pamantul stramosesc reprezinta Romania cu mandrie.http://www.glcaportugal.abwe.org/image/detail/281100.jpg

Anonim spunea...

In legatura cu tiganii, mare parte din vina este a noastra... Vedeti toti manelistii tuciurii si toti fanii pe care ii au in randul tineretului din Romania si nu numai si ce sa mai vorbim de fetitele blonde si frumusele care se "imperecheaza" cu burdihanosii bisnitari de neam tiganesc. Normal sa ne confunde cu tiganii.
Madridul si Roma sunt pline de asemenea specimene, hoti de buzunare, proxeneti etc...