luni, 13 iulie 2015

CUTREMURĂTOR: Cum a ignorant presa centrală antinațională MARȘUL PENTRU UNIRE de ieri…


Este cutremurător să constați la ce nivel suntem o țară sub ocupație, o țară unde o presă centrală, într-o bună parte cu patroni străini, ignoră la maxim un eveniment care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a tuturor românilor.


Acum o săptămână, la Chișinău, 40.000 de români din Republica Moldova s-au adunat în centrul orașului pentru a cere unirea cu România. Apoi, simbolic, 1.000 de basarabeni au pornit pe jos spre România și au ajuns ieri în București unde, stupoare, au participat alături de ei doar vreo 2.000 de bucureșteni la MARȘUL PENTRU UNIRE!
unire 3

În condițiile în care s-au organizat aceste evenimente atât la Chișinău, cât și la București, orice presă normală la cap, cu un minim simț patriotic, cu o minimă dorință de reparare a răului istoric făcut de criminalii sovietici prin ruperea Basarabiei de România, ar fi trebuit să mobilizeze oamenii atât sâmbătă, cât și duminică dimineața, pentru ca marșul pentru unire să fie cât mai mare!
Ei bine, cu foarte mici excepții, majoritatea ziarelor și a televiziunilor centrale au tăcut mâlc și au ignorant evenimentul. De ce? Pentru că stăpânii lor nu doresc ca românii să se trezească la viață.
Știrile despre acest eveniment au început să apară atunci când marșul era pe sfârșite și desigur, în mai multe rânduri, într-o abordare manipulatoare: filmări în care au apărut doar câțiva oameni cu steaguri sau în care se comenta că doar 500 de bucureșteni i-au așteptat pe basarabeni.
Da, asta este presa din România, aceeași care a ignorant cât a putut protestele împotriva Gold Corporation (Roșia Montană), aceeași care ne otrăvește prin emisiuni imbecile, aceeași care promovează țiganizarea țării, manelizarea și telenovelizarea ei.
Oameni buni, așa arată o țară care se află sub ocupație! Așa arată un popor lobotomizat, căruia nu-i mai pasă decât cu ce își umflă burdihanul.
Din păcate, nici presa pretins naționalistă nu a spus prea multe despre eveniment… Am făcut-o noi cât am putut pe siteurile cunoaștelumea.ro și adevaruldespredaci.ro, pe siteul nasul.tv și toate paginile de facebook pe care le coordonăm.
Ceea ce este trist este faptul că nu am văzut la acest marș nici măcar o vedetă de televiziune dintre cele de la posturile unde se plătește cu 5.000-10.000 de euro sau mai mult prestația lunară și nu am văzut măcar un mare artist prezent în mulțime.
Dar, mai mult decât atât, deși mesajele noastre au ajuns, totuși, la vreo 100.000 de români în aceste zile și cu toate că, urmare a mediatizării din ultima săptămână a evenimentului de la Chișinău, informația a ajuns la câteva milioane de persoane, doar vreo 2.000 de români din România au venit la MARȘUL PENTRU UNIRE. Unde au fost ceilalți patrioți? Unde este conștiința națională? Unde este responsabilitatea, onoarea, demnitatea, curajul? Jenant! Rușinos!
De altfel, basarabenii au penalizat pe bună dreptate această puturoșenie și iresponsabilitate a românilor în general și a bucureștenilor în special, cu scandarea: MINCINOȘII BUCUREȘTI, DOUĂ INIMI ROMÂNEȘTI!
Dacă am mai fost uimit de ceva, au fost mesajele pe care le-am descoperit pe paginile de facebook, la postările despre eveniment, ceea ce m-a și făcut să banez vreo 50-60 de persoane. O armată de imbecili și de troli s-au întrecut să spună cuvinte urâte despre Unire, Basarabia și românii de peste Prut. De necrezut câtă prostie este în țara asta!
În orice caz, să vă fie rușine tuturor celor care spuneți că vă pasă de acest popor, ați știut de acest eveniment, puteați să veniți dar nu ați făcut-o! Vă meritați politicienii și mizeria din această țară!
Daniel Roxin
unire 2
unire 4
Foto: Mădălina Diaconu

24 de comentarii:

Asterisc spunea...

Sunt la fel de indignat de reacția românilor din Țară, în general, și a mass-mediei în special. Speram, de multă vreme, să nu ne prindă secolul, de la Unirea din 1918, despărțiți. Cum, după părerea mea, Republica Moldova nu va intra în UE nici în 20 de ani de acum încolo, singura speranță rămîne Unirea. Dar, cu conducătorii noștri care pleacă urechea la mai marii lumii, avînd grijă să nu-i supere cu ceva, acest deziderat nu se poate împlini. Singura speranță, firavă, rămîne în tinerii ca cei care au participat șa marș. Dacă nu înfăptuim Unirea, cînd nimic nu ne stă în cale, ne merităm soarta. După părerea mea se poate găsi o soluție de compromis și cu Transnistria, singurul obstacol real.

Anonim spunea...

Unirea se poate facesimplu .
1.Decret din partea parlamentelor ca o data pe luna au sedinta comuna.
2.Unificarea legilor, adica aceleasi legi in cele doua tari
3.Armata comuna.
4.Invatamant comun.
5....si altele la care sa va mai ganditi
dacu dd

Anonim spunea...

..."a / au IGNORAT" (verb). "IgnoraNt" (substantiv sau, eventual, adverb) este cel care ignoră.
Vă rog frumos, chiar aşa...

Anonim spunea...

TRIST..............DAR ADEVARAT!!!!!!!!!

Simona spunea...

Resita te saluta, de mult timp n-am mai comunicat dar te-am urmarit zi de zi ,tara asta iti este indatorata pt tot ce faci pt ea ,dar n-ai sa auzi nici un multumesc ,cum n-ai sa vezi tugulanul roman sa iese in strada sa-si apere dreptul lui daramite sa ceara dreptul la Sfanta Unire,nu ne mai intereseaza Romania Dodoloata .
Traim intr-o vreme grozava
Din care o lume o sa inceapa:
Zamolxe ne-ntreaba din slava
De neamuri,pamanturisi apa ...
Dureri musatine ,uitate
Se zbuciuma-n plansetul slovei
Ne -ntreaba cu glas de cetate:
A cui e mosia Moldovei?
De -ar fi sa murim cand ni-i timpul,
N-avem nici loc in morminte:
Nu ne mai iarta pamantul
Uitarile noastre nesfinte...
Pavel Corut

Anonim spunea...

Domnule Roxin, "media" de la noi va spune ca este preocupata de "rating", acesta fiind principalul motiv :) pentru care nu au "acoperit" cum trebuie "evenimentul" , caruia nu-i puteau atasa obisnuitele "formule": "teribil, socant, uimitor, etc., etc. ...
Dar sa mai asteptam putin, ca poate vine un pic de ploaie si atunci sa vedeti ce titluri de "breaking news" si ce filmari "macro" de mici paraie, (eventual la nivelul solului), vom vedea - ca sa dea impresia ca a venit "potopul lui Noe"...Poate de-asta vor unii sa fie mereu intr-o "barca" sau alta...

Anonim spunea...

Daniel Roxin,cu tot respectul, te-am vazut in fata la Cotroceni.Poate ai fost si la mars, insa nu te-am remarcat.Daca erau 2000 de oameni,cum spui in articol,nu era imposibil.Insa au fost mult mai multi de atat...Sunt filmari din care se vede cu usurinta ca am fost peste 10000 in mars.Si ca sa fim corecti pana la capat trebuie spus ca nici la Chisinau n-au fost 40.000...

Anonim spunea...

Avem in arhiva si ceva filme bune regizate de nemuritori de-ai nostri - de vazut, de apreciat si de revazut daca e nevoie...; si avem si cateva marturii remarcabile aparute dupa '90; marturii pastrate in memoria copiilor acelor patrioti sau ascunse in pamant; atunci erau alte vremuri care ne-au lasat adevarate modele; azi putem fi noi modelele pentru cei care vor veni dupa noi; dar sunt atat de putini copii care mai pronunta cuvantul patrie - ca-n poezia "Ce-i patria?, Ce-i patria ? E Dunărea Albastra,
E Bărăganul, Munţii Apuseni,
E lupta de milenii, lupta noastră,
Români şi neromâni, dar pămînteni." (fragment din poezia lui Mircea Beniuc)

Anonim spunea...

George Constantin la minutul 6 din acest film vorbeste liber: https://www.youtube.com/watch?v=PkPA4qK9J94; unii din actorii care au facut astfel de filme inca mai sunt printre noi; la altii au ramas numa' fiii sau fiicele; cu un regizor bun s-ar putea face inca un film cu noua presupusa Unire in contextul actual; bani sunt de la fondurile europene; cat a fost Hitler in viata s-a putut juca rolul lui mai mult pe ascuns; acum de ce sa nu se joace rolul lui Putin sau Merkel pe fata; doar suntem intr-o Europa libera; daca e nevoie se pot folosi originalele.....

Anonim spunea...

si ce voci! stiu de maior G.Sontu si capitan Valter Maracineanu de cand eram de-o schioapa: vezi in film: https://www.youtube.com/watch?v=PkPA4qK9J94 la 1:07:12;

Anonim spunea...

DACA NE ADUCEM AMINTE NU DEMUT , VROIAM SA INTRAM IN EUROPA...PARCA ,AM SEMNAT UN DOCUMENT CA NU AVEM PRETENTII IN A NE SCHIMBA-MODIFICA GRANITELE....? DECI DESPRE CE VORBIM AICI !

Romania Mare- Romania Tare spunea...

Daca insistati mult in idei inventate si ostentative, mergeti la Gunoiul 3, cred ca platesc mai bine. Ar fi bine din cand in cand sa-i intrebati si pe basarabenii din Basarabia ce parere au. Grupul acela haotic nu este reprezentativ pentru nimic......Ei nu vor Marea Unire ci Marea Urnire Catre Vest. Pentru ei noi suntem niste bieti tranzitaci.

Zob spunea...

Nici măcar pe marele patriot Coja nu l-am văzut. Cred că există o serie de persoane şi grupuri care în fapt acţionează împotrivă din cauză că au alt rol în organizaţiile pe care le reprezintă. Mie mi s-a confirmat ipoteza că internetul este mijlocul de mortificare a conştiinţei patriotice. Internetul substituie acţiunea cu imaginea acţiunii.

Am discutat cu trei tineri din Chişinău şile-am adus la cunoştinţă că şi noi suntem oropsiţi aici şi să nu se aştepte la fericire dacă ne unim, să nu îşi facă iluzii. Mi-au spus că ei au fost mai sărăciţi decît suntem noi şi că pentru ei tot mai bine ar fi să fie măcar cum suntem noi. Vă daţi seama în ce mizerie i-a adus economia de piaţă? Un bătrân de acolo mi-a spus că sunt sate întregi părăsite unde de acum ţiganii au dat atacul.

Anonim spunea...

Domnule Daniel Roxin,

Ce putem face pentru schimbarea Imnului tarii noastre si a cartilor de Istorie?
Exista vreun ONG care se ocupa de asa ceva....putem strange semnaturi...trebuie sa ne unim si sa reolvam problemele pas cu pas..urmatorul ar fi respingerea constructiei Moscheei in Bucuresti

Multumesc

Laura

Anonim spunea...

Hai sa lasam vrajala la o parte si sa spunem lucrurilor pe nume.De cand nu mai merg treburile prin est, si-au adus aminte ca-s romani.Si eu vreau unire dar aceasta sa se faca doar atunci cand cei mai multi moldoveani si-o vor dori.

Anonim spunea...

Daniel, Bucurestiul se urneste mai greu, iar majoritatea bucurestenilor habar nu au avut. Ca sa nu mai spun ca multora le-a fost inoculata ideea ca in conditiile razboiului din Ucraina "nu e momentul", fie ca unionistii vor fi infiltrai de coloana a 5-a rusa ca sa provoace dezordini.

In ce priveste media ai dreptate, e vorba de entitati antinationale extrem de sirete care focalizeaza asupra cloacei in care ne zbatem pentru a ne obisnui cu ea. Aceste entitati nu prezinta niciodata, fie f rar, repere adevarate, oameni de la care avem ce invata. Exista o conventie tacita ca sa ii trateze pe acesti Oameni ca si cand nu ar exista, daca ar fi sa ma refer numai la domeniul istoric care, cu siguranta, iti este familiar. La turul doi din toamna a fost vorba de o manipulare de proportii. Chiar presa care ii era favorabila lui Johannis, la fel si televiziunile, nu au spus niciodata adevarul-adevarat despre numarul urias de romani care s-au prezentat la vot si nici nu au vorbit nimic de faptul ca liniile telefonice erau fierbinti in dupa amiaza acelei zile DOAR ca sa NU SE MAI VINA LA VOT, mai ales Italia si Spania, fiindca multimile uriase de romani ar fi provocat probleme autoritatilor europene. Practic mai mult de jumatate din romanii Diasporei au vrut sa vina sa voteze. Dupa unele estimari e vorba de peste 5 000 000 de romani plecat in ultimii 25 de ani, ca sa nu mai spunem ca multora li s-au nascut copii acolo. Are legatura, daca vrei, cu prezentarea evenimentelor pentru Rosia, cand cei mai "entuziasti" nu au prezentat nici jumatate din cifra bucurestenilor care au luat parte la unele marsuri, intre 40 000 si 60 000, am fost acolo si stiu iar estimarea aceasta a fost facuta si de oameni care stiu bine ce vorbesc.

Anonim spunea...

E vorba de o manipulare teribila la care se lucreaza intens cu cele mai perverse si avansate mijloace, anume ca "astia suntem" si nu putem izbandi niciodata. Si multi naivi cad in aceasta capcana. Ceea ce nu pot controla insa este forta multimilor care trec de cateva zeci de mii, fiindca le depaseste posibilitatile, numarul de elemente pe care le pot infiltra.

Anonim spunea...

Fuziunea Moldovei este mai nociva decat fisiunea uraniului. Va reprezenta o masa inerta si foarte usor manevrabila, cu o euroeducatie foarte precara.

Anonim spunea...

Romani de pretutindeni: vedeti cele 16 episoade de pe net despre istoria Romaniei si puteti incepe cu ultimul: https://www.youtube.com/watch?v=GqsQz9VOzT0; vizionare placuta si cat mai rapida pana nu dispare.

Unknown spunea...

Totul este foarte bine,tara noastra se aseamana foarte mult cu Palestina.
SA TRAITI BINE!

Unknown spunea...

A era sa uit,pentru personajul care sta cu ochii cascati prin articole si abia asteapta sa gaseasca o mica greseala de ortografie sau un cuvint ne la locul lui ar fi bine sa stie ca dupa ce i-am citit comentariul imediat am citit un capitol din Evanghelia lui sf. Toma si am aprins si un pic de tamiie.
Acum in graba ma duc sa fac comanda pe internet de ayahuasca pentru decalcifierea glandei pineale iar daca totul functioneaza bine si poate cu putin noroc voi reusi sa-i ghicesc chiar si numele.

Anonim spunea...

Iti dau indicii: e doctor in materie si are numai 10 ani....

o țâră anonim spunea...

Semnalez câțiva dăștepți pe aici:anonimi din 21 iulie, ora 10.37, 17 iulie, ora 10.14, 15 iulie orele 18:48,14:51,etc.
Uiha...și mai este unul doctor în materie și are numai 10 ani...10 ani de?
No, daia nu mai putem noi...

Anonim spunea...

Sper ca sunt copii isteti in tara asta, chiar mai mici de 10 ani, care iubesc limba romana; cel putin puii sub 10 ani promit mult; asa ca noi astia care mai suntem in tara nu putem decat sa ne bucuram daca acesti copii bine pregatiti vor ramane in tara; dar, cum cunoastem, multi pleaca; de exemplu, la medicina: e cam trist, dar tinerii se duc la facultate in ideea ca peste cativa ani vor pleca afara.....ma rog, subiectele astea cu plecatu' sunt arhicunoscute; si oricum vor fi mereu pusti - doctori in materie sau antimaterie si oameni care isi vad de viata fara sa-i cunoasca; toate bune pentru toti si cei d-aci si cei care inca mai ratacesc frumos....