marți, 15 martie 2011

Cutremurul din Japonia a fost generat de explozia solară din pata 1166?

Legaturile dintre recentele explozii solare si cutremure incep sa fie din ce in ce mai frecvente, facandu-i pe oamenii de stiinta sa le ia in calcul, mai ales dupa ce s-au facut predictii in legatura cu seismele sau cu eruptiile vulcanice ce vor avea foc functie de activitatea Soarelui, care se afla la apogeul unui ciclu de 11 ani, dar cu un ciclu extraoerdinar de puternic.

In urma cu cateva saptamani aratam legatura care a avut loc intre explozia solara de intensitate 2.0X1, cea mai puternica din ultimii patru ani si cutremurul din Noua Zeelanda. Inaintea acesteia o alta explozie solara a afectat Indonezia, cu eruptii vulcanice si cutremure. Amanunte despre aceasta teorie si cum a fost prevazut cutremurul neo-zeelandez puteti citi aici.
Toate aceste explozii solare masive s-au petrecut cand Pamantul avea orientat spre Soare acele parti in care s-au declansat cutremurele sau eruptiile vulcanice. Este noua teorie care cauta sa-si gaseasca acum argumente stiintifice. Pe graficul de mai sus se poate vedea legatura dintre activitatea petelor solare si campul magnetic. Mai multe date aici.

Controversata teorie ii apartine lui Jim Berkland, care a prevazut cutremurul din Noua Zeelanda cu o saptamana inainte studiind acest fenomen. Fostul expert de la U.S. Geological Survey, atribuie schimbari majore ale campului magnetic terestru chiar inaintea marilor cutremure, iar in general acestea au loc in zona in care urmeaza sa aiba loc seismul. 

Un alt fapt senzational a fost ca la putin timp inaintea declansarii exploziei solare, in China si in Japonia a aparut fenomenul "celor doi sori", ce s-a datorat unei dereglari a campului magnetic in acea zona, cea ce genereaza si aceasta iluzie optica ca sunt doi sori pe cer. Fenomen ce a fost pus tot pe seama exploziilor plasmatice din ultima vreme. Mai multe amanunte aici.

O alta chestiune legata de campul magnetic terestru s-a observat tot in aceste zile si ese pus tot pe seama exploziilor solare fara precedent. Polul nord magnetic a inceput sa se deplaseze spre est cu o viteza de 20 de ori mai mare decat pana acum. Acesta se indreapta spre Rusia, China si Japonia cu 60 de km pe an, ceea ce ar putea insemna ca se apropie o schimbare brusca de polaritate

Si tot ca o coincidenta, tot in aceste zile, cercetatorii au aflat ca acest camp magnetic care inconjoara pamantul se comporta de parca in centrul planetei s-ar afla un imens reactor nuclear, care ar fi in oscilatie de rezonanta cu Soarele. Teoria a dat apa la moara celor ce cred ca Terra e goala pe dinauntru.

3 comentarii:

Anonim spunea...

http://romaniaautentica.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2012-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=13

Anonim spunea...

http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/12/13/galerie-fotoinspaimantatorul-cernobal-scary-chernobyl-by-paul-fusco/

Unknown spunea...

Creaturi găsite pe litoral după tsunami în Japonia :

http://www.business-forum.ro/actual/diverse/19980-creaturi-gsite-pe-litoral-dup-tsunami-in-japonia.html