sâmbătă, 2 iulie 2011

SUA ar putea intra în faliment în august

Agenţia de evaluare Standard & Poor’s a anunţat că ratingul “AAA” al Statelor Unite ale Americii ar putea fi retrogradat direct la nivelul “selective default” dacă guvernul american nu va reuşi să onoreze obligaţiunile care vor ajunge la scadenţă pe 4 august.

John Chambers, director în cadrul agenţiei de evaluare financiară, a declarat că obligaţiunile Trezoreriei americane cu scadenţă pe 4 august cor primi un rating “D” dacă autorităţile americane nu le vor putea onora, scrie Reuters. Într-un default selectiv, doar datoria care a ajuns la maturitate şi nu a fost plătită este cotată cu D. În cazul de faţă, este vorba de bilete de trezorerie de 30 miliarde de dolari care ajung la maturitate pe 4 august, şi ratingul D va fi aplicat autotmat la terminarea zilei, fără perioadă de graţie.


Fitch a anunţat că va plasa ratingul Statelor Unite sub supraveghere, cu implicaţii negative, dacă în Congres nu se ajunge la un consens în privinţa majorării limitei de îndatorare până la date de 4 august. Datoria SUA a ajuns la plafonul maxim admis, de 14.294 miliarde dolari.

Preşedintele american Barack Obama a avertizat că în cazul în care Congresul american nu va accepta majorarea nivelului maxim de îndatorare, o noua criza financiară globală va izbucni.

Trezoreria SUA a luat măsuri speciale pentru ca Guvernul să se poată împrumuta până la data de 4 august, dar a avertizat, însă, că va rămâne fără spaţiu de manevră dacă executivul şi legislativul nu vor ajunge la un acord.

Sursa: money.ro

4 comentarii:

irina spunea...

Deci ei vor sa mareasca nivelul maxim de indatorare nu sa inceapa sa-si achite datoriile.Ma intreb ce o sa fie cand nu or sa mai aiba de la cine imprumuta bani.Probabil o sa-i ia pur si simplu ca de-aia sunt "buricul pamantului"

Anonim spunea...

ar cam trebui sa invete si ei sa stinga cureaua asa cum o fac toate celelalte tari,dar la cit de salbatici sint si la cit se cred ei de mari si tari nu o vor face.Vor gasi o modalitate de a iesii cumva din impasul acesta pt a demonstra lumii ca tot ei sunt cei mai cei,dar finalul va fii acelas.Tot vor ajunge de risul lumii si atunci sa vezi ce se vor urca toti pe ei si se vor razbuna pt tot ce au patimit din cauza lor,insa cred ca ei se zbat sa mai primeasca un ragaz pt a ne pregatii o mare surpriza care pe multi ii va lasa cu gura cascata la inceput dar cind isi vor da seama de crunta realitate va fi prea tirziu.DE CE OARE ATIT TAM TAM CU SCUMPIREA ALIMENTELOR ,PT CA NU ARE NICI OLOGICA deodata agricultura nu mai face fata,DE CE SCUMPESC TOTI CARBURANTII ,TOT ASA NU ARE LOGICA. SUNT PASI PREMERGATORI AI EVENIMENTELOR PE CARE LE PREGATESC. "SELECTIA NATURALA" vor sa ne faca sa ne batem intre noi fara ca cineva sa poata arata cu degetul spre altcineva si astfel dau o mina de ajutor si reorganizarilor teritoriale,si apoi ei sa intinda o "MINA SALVATOARE" celor ce au suferit de pe urma unor evenimente nedorite, sa fie priviti ca niste eroi ,ca apoi pe cei pe care ii ajuta sa-i faca sclavii lor pt a le lua ce au mai bun pe teritori.SUNT O PLAGA A OMENIRII SI NISTE FANATICI CARE SE MASCHEZA FOARTE BINE.SI cu asta am spus tot HAIDETI SA-I ASTEPTAM ASA CUM I-AU ASTEPTAT PARINTII NOSTRII SI SA VEDETI CA NE ASTEAPTA "numai lucruri bune". PS Suntem laudati de FMI ca desi la noi s-au luat masuri mai drastice ca la ei ,noi am fost mai cuminti.NU INTOTDEAUNA CEL CE ESTE CUMINTE VA REUSI IN VIATA SAU VA PRIMI LAURII. Veti vedea ca intr-un final grecii vor obtine ce isi doresc iar noi vom ramine cu buza umflata ASTA DE CUMINTI CE SUNTEM.

Anonim spunea...

Albania 2011 - greu de crezut, dar așa este!
“Puternicele si capitalistele State Unite ale Americii ar putea lua unele lectii economice de la mica tara balcanica Albania care, timp de decenii, s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista. Astazi, Albania are cea mai promitatoare economie din Europa. A fost singura economie din Europa care a crescut realmente”.
http://moldoveancublog.ro/2011/06/26/albania-2011-greu-de-crezut-dar-asa-e/

Gabi spunea...

Ideea e urmatoare: Americanii au celebra Federal Reserve Bank pe care multi o cred banca centrala a SUA dar nu e. E un consortiu de ~rechini~ care imprumuta statul american cu bani.La fel tot ei decid daca sa mai tipareasca niste bani pt. a sustine economia atat a SUA cat si cea mondiala si asta de cativa zeci de ani. Cei care au citit cartea lui Perkins despre asasinii economici stiu foarte bine cum actioneaza. E nevoie de vreo ~investitie~ a se citi a pune mana pe resursele vreunei tari pur si simplu mai scot o sarja de bani. Iar pt. ca nimeni nu-i ia la intrebari acesti dolari s-au inmultit la fabuloasa suma de 14 trilioane. Ei si cum istoria ne invata, orice imperiu isi are atat gloria, cat si decaderea lui. Un profesor american, sic, chiar a facut o paralela intre imperiul Roman care era in decadere si SUA iar asemanarile sunt izbitoare doar teritoriul difera.
Dar de discutat ar fi mult si bine...