sâmbătă, 20 august 2011

Băsescu vrea o "CEDARE MASIVĂ DE SUVERANITATE" a ţării în favoarea UE

DACĂ MAI AVEAŢI DUBII ÎN LEGĂTURĂ CU CINE ESTE BĂSESCU!!!

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca “numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

 Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

El a sustinut necesitatea realizarii “Statelor Unite ale Europei”.

Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare.

“UE pierde constant, in ultimii zece ani, in competitivitate in raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Si cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta. Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale. Si repet teza prin care am trecut deja: trebuie sa decidem repede, in urmatorii doi-trei ani, daca vom crea ‘Statele Unite ale Europei’ sau nu. Si subiectul este extrem de delicat si dificil pentru ca trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care sa convinga cele 27 de natiuni – 28, ca intra si Croatia de indata – ca numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura, capabila sa asigure securitatea cetatenilor ei”, a declarat presedintele Basescu, potrivit Agerpres, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora.  

29 de comentarii:

Elena spunea...

Și-a dat cu părerea, după câteva pahare de whisky cu gheață!
Probabil, în mintea lui, între flota României și Țara Românească nu există nici o diferență, le rezolvă el pe amândouă!
Însă, înainte de a face orice altceva, el ar trebui să se pună la dispoziția justiției române! Cea divină o să-l ajungă oricum!

Daniel Roxin spunea...

Ai spus tot in cateva cuvinte! ;))

Anonim spunea...

Just!!!Elena.Este mai de graba o fiinta care cere compasiune, chiar daca face si mult rau.Banuiesc ca nu orice popor poate avea un astfel de lider in secolul 21.Ce ma intristeaza cel mai mult este ca are si 2 copii (ma rog, sunt adulti deja)si seamana cu un scenariu ce se repeta.Parintii mananca agurida si copiilor li se strapezesc dintii!

Anonim spunea...

Practic el ne anunță pe această cale ocolită despre ceea ce urmează să se întâmple în mod inevitabil și cu România, după modelul Greciei, care, pentru a putea beneficia in continuare de ”planurile de salvare europene”, va fi nevoita sa renunte la o parte din suveranitate - după cum anunta jurnalistii de la Business Insider, care citeaza Financial Times.
Nu spune însă că am ajuns în această situație datorită jafului sistematic practicat asupra României timp de 20 de ani de către toți cei care s-au perindat la putere, servindu-ne cu abilitate pretextul privind nevoia competitivității economice și militare a UE.
Conform http://stirileprotv.ro ”liderii Europei analizeaza in aceste zile aplicarea unor masuri fara precedent in istoria economica a unei tari. Grecia ar putea fi fortata sa renunte la o parte din suveranitate si sa accepte o interventie externa in economia elena.”
http://stirileprotv.ro/stiri/international/grecia-fortata-sa-faca-un-mare-compromis-trebuie-sa-renunte-la-suveranitate-ca-sa-primeasca-bani.html

Radu spunea...

Coroborat cu propunerea Sarkozy-Merkel de creare a unui guvern economic condus de van Rompuy, ne indreptam incet-incet spre un guvern mondial. Adica acolo unde trebuie sa ajungem si de unde totul trebuie sa cada. Probelemele din sistemul financiar mondial sunt numai inceputul in aceast directie :)

Unknown spunea...

Exact!Criza provocata la nivel european poate sa fie un pretext
pentru a pregati ceea ce demult
intuim ca se vrea,fondarea Statelor Unite ale Europei.

unutanu spunea...

vorba lui zamolxes "numai tulburatul vede binele bine si raul rau".sa avem rabdare caci toate au rostul lor .felicitari pentru tot ce scrieti

Anonim spunea...

Din partea actualelor partide politice nu avem nici o șansă să avem un președinte de țară demn, pentru că, în realitate nici unul dintre ele nu promovează interesele României ci doar pe cele personale și de grup, fiind predispuse, pentru satisfacerea acestora, la orice fel de compromisuri, contrare intereselor românilor.

Dana spunea...

De aici, ajungem la concluzia ca criza mondiala, despre care multi finantisti au declarat ca este una artificiala, a fost creata special ca sa sa se indeplineasca o agenda; ramane de vazut ce mai urmeaza si daca factorul uman, desconsiderat de cei care stau in spatele acestei regii, va incurca sau nu planurile acestora. In fucntie de cum vom reactiona noi toti ne asteapta o era de sclavagism sau una de libertate.

Raphaelly spunea...

George Orwell a fost un vizionar, pe ca astazi incep sa se implineasca prezicerile lui literare: statele se vor comasa pe continente.
Apoi simt ca motivul real din spatele acestei crize ireale si fabricate este renuntarea definitiva la banii lichizi. Traim trecerea la o noua era, o era a minciunii si a controlului asupra omului. Si fiindca globalizarea nu se va face numai dpdv economic, se va dori si o singura religie. Insa una obligatorie. Nu putem schimba timpurile astea insa, sunt menite sa se intample.
Oamenii care sunt legati de bunurile lumesti (bani, proprietati etc), nu vor avea de ales si vor face compromisuri iremediabile pt a le pastra.

Papa vrea sa fie recunoscut universal ca trimis al lui Dumnezeu pe pamant. Platile nu se vor maki face cash, iar cardurile vor fi demodate, asa ca un cip implantat, cu care sa se faca si tranzactii si sa cuprinda si fise medicale, date identitate etc vor fi noua fita.

Probabil acum multi vor rade si vor spune ca aberez. Insa aceste timpuri se apropie cu o viteza uluitoare. Iar anul acesta se va apasa pe butonul declansator (chiar daca multi nu vor stii sau nu vor pricepe)

Anonim spunea...

Se intimpla ce trebuie sa se intimple. EL este doar portavocea celor ce isi doresc asta si are misiunea de a ne obisnui cu aceasta idee,de a ne face sa ne dorim singuri acest lucru.Este inceputul sfirsitului. In aceasta seara a vorbit la Antena 3 viceguvernatorul bancii nationale care ne explica cum ca noi vom fi avantajati pt ca restul statelor dezvoltate vor trebbui sa ne ajute sa ajungem la nivelul lor si cum ca ei( finlanda ,cehia,suedia)sunt dezavantajati. Total gresit. Nu se vor stradui sa ne ajute foarte tare.Ca sa vezi ,nu vor mai face fata si daca continua astfel moneda se va prabusi. Atunci vor lua tot ce este valoros material de la fiecare stat mai putin dezvoltat ca ei si vor spune ca ne ajuta sa ne revenim. Ne vor ajuta sa ne prabusim ,tocmai ca sa aiba sclavi care sa munceasca pt ei pe nimic si care sa zica mersi pt nimicul care le este aruncat. NU NE MAI ASTEAPTA NIMIC BUN . Cine mai crede asta ,realitatea il va lovi crunt.STIU ca nu sunteti de acord cu mine ,dar vom trai si vom vedea.

Anonim spunea...

Asta este partea economica si financiara, dar au inceput sa implementeze si masurile de reducere a populatiei: vaccinuri periculoase si care vor deveni obligatorii, medicamente cu ingredienti toxici si neverificate pe timp lumg, mancare modificata genetic, radiata sau tratata chimic cu toxine si bacterii care ataca imunitatea si care nu ofera deloc nutrienti, floridarea apei, virusi aparuti din laboratoare si o intraga minciuna despre nutritia adevarata pe care ar trubui sa o urmeze omul. La astea se mai adauga diversele "accidente" nucleare sau asa-zise catrastofe naturale provocate prin diverse metode si chemtrail-urile (substante toxice aruncate din avion)

Cristian Lungu spunea...

Realitatea este, asa cum o vad eu, ca traim intr-o lume in care se doreste reinstaurarea sistemului colonial.
Nici nu ar putea sa fie altfel atata timp cat vechii colonialisti ai lumii (ex.Franta si GB) constata ca fara aceasta oranduire de tip feudal pierd teren pe zi ce trece (cineva le smulge covorul rosu de sub picioare).Vorbesc despre perioada aceea in care sclavii erau buni ca se inmulteau repede si traiau putin, suficient cat sa munceasca pe plantatie. Oricum sub 40 de ani media de viata.
Ce este nou acum ?; Revolutia tehnico stiintifica s-a produs deja si aici putem spune ca a fost in avantajul comunistilor chinezi in primul rand.
Cine , ce guvern , ce monarhie si-ar dori ca sa dea cu pumnul in masa chinezul ? Aduceti-va aminte ca nu demult, China si-a exprimat intentia de a cumpara datoriile Portugaliei si ale Greciei dar a fost refuzata de Europa. Care Europa? Ca doar nu de Traian Basescu . Ca nu l-a intrebat nimeni pe Boc. Franta si Germania au spus pass si in rest ciocul mic.Sau, taci si sapa!
Pe de alta parte China a cam pus ghearele pe tarile africane cumparand terenuri cu nemiluita si exportand produse industriale acolo.
Oare ce parere aveti despre rasturnarea dictatorilor din nordul Africii si instaurarea noilor democratii ? Pai cum ar fi putut sa se transforme in vaci de muls toate aceste state daca ar fi fost lasate vechile conduceri ?
Noii sclavi pe plantatie sunt pe drumul cel bun acum.
Putin vede o noua refacere a URSS. Cat despre USA, se vede bine ca boieru' e boier;consuma in continuare la fel de mult asteptand ca altcineva sa vina sa-i plateasca atat consumatia de zi cu zi precum si cea veche. Insa aici nu pot sa spun ca orientarea noua a greilor Europei nu-i cea adecvata.
Mai conteaza India. Dar aceasta este deocamdata ocupata pana peste cap cu Pakistanul (ambele puteri nucleare). Fereasca cel de sus sa se uneasca intr-u gandire ca si asa este prea complicata situatia pentru pamanteni.
Si ce spuneati ca zicea Basescu despre SUE ?/ Pai asta a invatat de cand era marinar. Ordinele se executa nu se discuta.

Cu tot respectu' pentru domniile voastre.

Alex spunea...

Anonim...uite pe cineva care vrea sa faca un partid(partidul national crestin) si sa candideze la presedentie.Mie mi se pare corect omul.Deci mai sunt oameni demni de tara.:)

http://bataiosu.wordpress.com/

Anonim spunea...

Dinspre partea ”istoricilor” - tăcere totală! Nici unul nu mișcă în front, nu ia poziție!
Nimeni, în afară de Dunnezeu, nu ne apără!

Anonim spunea...

HAOSUL PUTERII INTRE RENASTERE SI AUTODISTRUGERE.RENUNTAREA LA SUVERANITATE VIA SCLAVIA GLOBAL EUROPEANA.MOSCOVA ISI CONSOLIDEAZA VIITORUL.
http://surrysipluta.blogspot.com/2011/08/haosul-puterii-intre-renastere-si.html

Anonim spunea...

”Planul economic mondial ar putea sa cada prin opozitia populatiei elene, dar , mai ales, prin protestele vehemente ale Bisericii Ortodoxe Grecesti, foarte puternica pe plan local, cea care s-a opus si implementarii pasapoartelor biometrice, cartilor de identiate cu chip etc. Biserica deja protesteaza impotriva pierderii suveranitatii economice a Greciei, acuzand o opera satanica si pericolul constituirii unui Guvern Mondial, asa cum este prevazut in Apocalipsa. "Numai un orb nu poate sa nu vada aceste masuri mondiale, menite sa desfiinteze statele, sa loveasca in crestinism si in ortodoxie, in suveranitatea unui popor", acuza liderii religiosi de la Atena.”
http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/experimentul-grecia-si-instaurarea-guvernului-mondial-34041.html
AȘTEPTĂM ȘI POZIȚIA OFICIALĂ A BISERICII ORTODOXE ROMÂNE PRIVIND ACEASTĂ PROBLEMĂ!

Anonim spunea...

Vali Sterian - Ruga
Versuri- Corneliu Coposu
http://www.youtube.com/watch?v=X28otiOdbos

Iulian B. spunea...

As vrea sa spun ca exista un istoric care a spus lucrurilor pe nume : Giurescu ! A vorbit intr un interviu despre ce se ascunde in spatele reimpartirii judetelor ! Cat despre Basescu,va pot spune ca Justitia Divina va avea ultimul cuvant ! Pana atunci insa,va trebui sa ne "ardem" karma de neam !

Anonim spunea...

La 23 august 1939 are loc semnarea Pactul Ribbentrop-Molotov (Pactul Hitler-Stalin) ce a constituit un act de trădare a neamurilor creştine ale Europei Răsăritene şi care a servit bază pentru ocuparea criminală a teritoriilor româneşti de către Armata Sovietică la 28 iunie1940: http://www.istoria.md/articol/566/articol/262/Pactul_Ribbentrop_Molotov

Anonim spunea...

Cine conduce omenirea?
http://www.lumeamisterelor.com/rubrici/dosare-secrete/cine-conduce-omenirea/

Anonim spunea...

Băsescu, ca și cei 2 predecesori ai săi, este evreu și nu face altceva decât să îndeplinească voința evreilor care conduc Europa (lumea) și au pus bazele comunității europene. Prostănacul Florin Iaru să nu se mai jure la tv că nu există conspirații !

Elena spunea...

Primul guvern care va îndrăzni să arunce la coş, oricât de nezgomotos ar face-o, reţetele primite de la marile instituţii „binevoitoare”, va fi şi cel dintâi guvern cu adevărat „responsabil”.
Prof.univ.dr.Ilie Bădescu
http://www.ziaristionline.ro/2011/03/24/profesor-ilie-badescu-stiinta-falimentarii-asistate-ii-crizele-lumii-dezintegrarea-asimetrica-problema-globala/

Amael spunea...

Cu toate ca sunt plecata de multi ani din tara noastra frumoasa nu am incetat nici o clipa nu numai sa o iubesc ci si sa plang pt.ea.Ma doare enorm sa vad cum protocoalele inteleptilor Sionului sunt exact indeplinite si se merge mai departe,fara abatere.Eu nu cred ca aceasta este karma neamului romanesc,nu pot sa cred, cel putin nu in sensul de ispasire.Destinul Romaniei este exact destinul lui Christos crucificat,"floarea desavarsita a omenirii" cum spunea Paul Brunton.Neamul nostru pur si frumos este crucificat,fara vina si ca mielul tacut dus la taiere.Poporul nostru este exemplu de traire,de credinta, de tot ce vreti si pt. ca este prea bun este calcat in picioare.Romanul nu mai are PUTERE,SPERANTA,a suferit mult prea mult,este atat de obosit ca nici macar nu se mai apara.Este cea mai periculoasa panta(cadere libera)-de fapt asta se si vrea.Pana cand neamul nostru nu-si va regasi demnitatea si luciditatea,nu ne putem astepta la vreo schimbare pozitiva.Sa lasam asteptarile ca Dumnezeu sa intervina-Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si scena vietii ne apartine fie ca suntem fericiti cu asta sau nu.Indiferent cine va lua fraiele puterii politice alegerile noastre nu au nici o valoare.Hienele stau la panda.Noi am uitat sa nu ne fie frica si ca puterea este de fapt a noastra,nu trebuie decat sa facem uz de ea si de inteligenta...
Multumesc,Daniel ca prin tine si prin sacrificiile pe care le faci avem prilejul la trezire.
Doamne ajuta!

Elena spunea...

Mihai Eminescu - Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie! ...
http://www.youtube.com/watch?v=4W9nEzQYyEo&feature=related

Anonim spunea...

Octavian Paler - România :
http://www.youtube.com/user/mihaicrusho?blend=22&ob=5#p/u/1/xfcNT9rNFE4

Anonim spunea...

Stimati frati romani nu mai trebuie sa-i lasam pe acesti indivizi sa-si continue planurile comandate din exterior. Cred ca toate fortele nationale trebuie sa se uneasca si sa continue initiativa Asociatiei "Victoria" Timisoara a luptatoriilor anticomunisti din 1989. Adica prin mitinguri in marile orase, prin avertizarea de la om la om sa reusim sa trezim natiunea romana ca sa forteze demisia actualei puteri. Cred ca si constituirea unui nou partid este necesare ca sa candideze la noile alegeri sau unirea celor deja existente ca sa preia franele Romaniei. Nu mai trebuie sa gandim din pozitia pierzatorilor, o natiune unita pentru salvarea ei nu poate fi oprita de nici o guvernare inumana....Haideti sa trecem la fapte.

Anonim spunea...

http://www.demotivational.ro/newest/all/timiditatea-1063.html

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/am-fost-legatura-superioara-a-ofiterului-special-traian-basescu-145388/