duminică, 18 septembrie 2011

Cercetatorii de la CERN au concluzionat: “particula lui Dumnezeu” nu exista!

A costat 7, 5 miliarde de euro si este cel mai mare accelerator de particule din lume. Situat la granita dintre Franta si Elvetia, in apropierea Genevei, Large Hadron Collider, construit de Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare, si-a propus sa dovedeasca existenta asa-numitei “particule a lui Dumnezeu”, presupusul boson al lui Higgs. Numai ca, dupa ani de cercetari si teste, demarate la 10 septembrie 2008, oamenii de stiinta sunt nevoiti sa recunoasca: teoria lui Higgs e doar o teorie.

Guido Tonelli, purtator de cuvant al Compact Muon Solenoid Detector, un imens detector de particule care face parte din CERN, unde lucreaza peste 3.600 cercetatori, a declarat intr-o conferinta de presa, conform Daily Mail, citat de descopera.ro:


“Daca excludem existenta bosonului lui Higgs, avem de a face cu o descoperire revolutionara, deoarece tot ce stiam despre Natura si mecanismele din cadrul ei va trebui cu totul revizuit si regandit. Cu alte cuvinte, intreaga stiinta umana trebuie reconsiderata.Trebuie doar sa ne continuam cautarile. Masinaria de care dispunem este atat de puternica incat prin intermediul ei vom putea explora teritorii noi si nebanuite ale cunoasterii”.

In completarea acestei declaratii, James Gillies, purtator de cuvant al CERN, sustine ca “modelul standard al fizicii particulelor are o vechime de cel putin 40 ani. Dar pare a se baza pe o teorie improbabila. Duce spre un punct mort din care nu rezulta nimic. La gama de energii cuantificabile cu ajutorul Large Hadron Collider, noi investigam ce anume genereaza masa particulelor. Teoria lui Higgs este doar o teorie.

Higgs a dezvoltat cea mai populara teorie de gen, deoarece se poate demonstra din punct de vedere matematic. Daca nu descoperim bosonul lui Higgs, trebuie sa identificam ce anume genereaza masa particulelor”. 

Sursa : ziuaonline.ro

Asta ar putea insemna ca, INCA O DATA, genialul Nasim Haramein are dreptate:

4 comentarii:

Anonim spunea...

Efeciv o movila de bani pentru stiintà ,ceea ce nu e ràu dar totusi s-ar fi putut face in asa fel incit aroganta oamenilor de stiintà sa fie mai domoalà iar o parte din bani sa meargà unde era nevoie urgentà- culturà ,artà ,invatamit ,proiecte de dezvoltaresi ameliorare a calitatii vietii etc....

Ce e facut e facut....totul are un sens....
Stef

Anonim spunea...

Probabil ca trebuia justificat intr-un fel public cum de au cheltuit atata si pentru ce...Deh,Urmeaza probabil si alte stiri de genul, NASA, cercetari inutile privitoare la viata pe Marte sau pe Luna :))
Stiinta sau cercetarea au rostul lor.Noi oricum aflam doar ce trebuie aflat si nu prea avem cum altfel sa stim decat post factum. Si in fond la ce ne-ar folosi ?

Iesirea Din Matrix spunea...

Fizica a mai luat-o in freza odata http://www.tvr.ro/articol.php?id=111067

Anonim spunea...

Cercetătorii de la CERN, din ce în ce mai aproape de “particula lui Dumnezeu”
http://www.financiarul.ro/2011/12/14/cercetatorii-de-la-cern-din-ce-in-ce-mai-aproape-de-particula-lui-dumnezeu/