sâmbătă, 3 septembrie 2011

"După Libia, urmează Siria şi Iranul!"

Rebelii controlează o mare parte din teritoriul Libiei, dar războiul nu s-a încheiat. Cu toată intervenția NATO, regimul Gaddafi încă rezistă.

Chiar dacă liderul libian va fi învins în scurt timp, jurnalistul de investigație Webster Tarpley susține că războiul din această parte a lumii va continua.
”Gaddafi trebuia să cadă în martie, dar el a pus bețe-n roate, și-a asumat poziția de blocare vis-a-vis de mașinăria subversivă NATO și i-a ținut cu mâinile legate 6-7 luni. Dacă rezistența lui Gaddafi va dispărea, ceea ce nu prea cred, toate aceste active militare pe care în prezent le vedem desfășurate în centrul Mediteranei vor fi mutate în estul Meditaranei, și acolo Hezbollah și Siria, și apoi Iranul, ar face bine să fie atente, pentru că și ele sunt ținte”, susține Tarpley.


Jurnalistul Webster Tarpley (jurnalist de investigatie ) spune că rezistența regimului Gaddafi nu trebuie subestimată.

”Țineți minte, totul se va duce spre Iran și Rusia, din cauza importantei baze maritime din Tartus, Siria, care este baza navală a Rusiei în Mediterana. Așadar, dacă lucrurile se calmează în Libia, asta înseamnă doar că războiul se va muta spre est, dar eu cred că mai e de dus încă un război lung în Libia. Să-l comparăm pe Gaddafi cu molahul Omar, care a fost acum zece ani. Molahul Omar încă operează fără probleme; cred că Gaddafi se poate descurca mai bine de-atât. Deci nu vă așteptați ca Gaddafi să fie încolțit prea curând, dar chiar de-ar fi, are o familie mare, care face parte dintr-un mare trib. Organizarea tribală în Libia e ideală pentru a conduce o mișcare de rezistență în condițiile date”, încheie Tarpley. 

4 comentarii:

Celestine Mihaela spunea...

Lupta de interese in lumea araba are un mare scop si acela duce finalmente la: B . R. I. C. K. care mai nou primeste un S in plus, iar cei ce formeaza brick - sunt:
BRAZILIA
RUSIA
INDIA
CHINA
KOREEA
si mai nou SOUTH AFRIKA

B.R.I.C.K.S. va conduce lumea, restul e fum, doar altercatii masonice esuate, lumea araba nu va avea sort de izbanda.

Namaste

Anonim spunea...

http://www.demotivational.ro/newest/politic%C4%83/sa-incepem-145.html

Anonim spunea...

LIBYA: REAL Journalist tells the Truth about western Agression (francais,english sub, March 2011)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v8YKFRrB06Y#!

Anonim spunea...

Gen. Wesley Clark: ..."avem forța militară să schimbăm conducerile statelor"...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rdVjDi7nIig