marți, 8 noiembrie 2011

Tablitele de la Tartaria - informatii inedite

In aceste zile se implinesc 50 de ani de la descoperirea Tablitelor de la Tartaria, cea mai veche scriere din lume. Dezgropate de arheologul clujean Nicolae Vlasa, autenticitatea lor este confirmata de specilisti de pe intregul mapamond.

Prin analiza cu radiocarbon 14 s-a stabilit ca au o vechime de peste 7.000 (sapte mii) de ani, cu 2.000 de ani mai vechi decat tablitele sumeriene, fiind purtatoarele celor mai vechi texte religioase din istoria omenirii.

Cristopher Knight, autorul cartii "Aparatul lui Uriel. Originile antice ale stiintei", tradusa si in limba romana, spune la pagina 206: "Daca a existat o legatura intre aceste doua feluri de scriere, sumerienii trebuie sa fi invatat de la transilvaneni".

Referintele la aceste tablite sunt foarte numeroase iar existenta lor a nascut multe dezbateri...

Si pentru ca importanta lor istorica pentru acest popor este uriasa, te invitam pe Radio Vocea Sufletului, marti, 08 noiembrie, la ora 18:00 si miercuri, 09 noiembrie, ora 10:00 (in reluare) pentru a audia emisiunea "Radacinile dacice ale poporului roman" unde Prof. dr. Mihai Popescu, de la Biblioteca Militara Nationala, abordeaza cu pertinenta, echilibru si eruditie acest subiect.

In situatia in care nu reusesti sa fii online la aceste ore, te informam ca emisiunea va fi postata din dupa-amiaza zilei de 09 noiembrie in arhiva postului de radio de unde poti sa o audiezi oricand doresti.

Te asteptam pe Radio Vocea Sufletului!

www.radiovoceasufletului.ro


14 comentarii:

solte spunea...

"Omul" "se" minte "singur".

Este unul dintre conceptele ce au stat la baza...

Ii invitit pe toti sa asculte emisiunea !

Daniel Roxin spunea...

Solte, ai un stil pe care te rog sa mi-l explici si mie: la majoritatea mesajelor tale arunci cate o suspiciune. De ce? Lamureste-ma, te rog, ce ai vrut sa spui cu "Omul se minte singur"?

Raluca spunea...

Intresant de ce marea majoritate a istoricilor nostrii refuza sa creada in autenticitatea acestor tablite. Eu am pus cap la cap 2 chestiuni asupra carora sunt sigura
-intai faptul ca muuuulti specialisti straini sunt mirati de faptul ca noi nu recunoastem acele tablite (si impicatiile existentei lor)
-apoi faptul ca pentru vechile familii ale Europei este o mandrie sa afirme ca sunt de origine daca....de ce oare ??? :)))))
Astept cu interes emisiunea !

solte spunea...

Este concept de temelie ce a stat la baza cladirii umanitatii pe care o stim asa cum e ea astazi.
In spatele acestui concept sta insusi conceptul pe care noi il numim dualitate, in spatele caruia lumea deja trece in clasa a 3 a :)

"omul" "modern" inca din antichitate a experimentat dualitatea prin diferite concepte,unul dintre ele, printre cele mai vechi, se numeste minciuna.Ce rost mai are sa-l indic pe cel care a gandit acel concept care a facut din "om o iluzie" ? Caci azi am "invatat" cu totii, ne-am reamintit ca toti facem parte dintr-un Intreg, nu ?

In cazul asta, "EU" SUNT care a a transformat intentia in gand si gandul in Adevar, iar Adevarul in minciuna. Nu mai reprezinta de mult o noutate faptul ca traim intr-o realitate creata de catre acea minte care s-a identificat cu acel corp,in spatele caruia se afla, Sinele,Sufletul, Esenta Divina, Constiinta Divina,Dumnezeirea, etc,toate sunt sinonime.
Mileniul pe care omul il va duce in spate este cel al Conceptelor, Constiente.

Pentru tine :

"oamenii sunt de doua feluri: cei care inteleg doar propriul concept a TOT ce Exista,fiind siguri doar de el, sau nici macar; si cei care il inteleg si pe primul,pe al lor, cat si pe cele care "inca "nu" exista".
Cei din prima categorie sunt "acuzatorii", pe care vreau sa-i linistesc:)spunandu-le ca nu vreau sa te ajut sa afli ..ceva.. ci te ajut sa-L intelegi,daca vrei.

Pentru ca este dreptul "tau" Divin.


Si fiindca tot se aude la stirile rvs ca tocmai au fost adaugate 3 noi elemente in SPEC, te intreb, poate esti profesor de chimie.
Daca nu asculti aceasta informatie,nu esti o persoana spirituala,ci trufasa,iar copii al caror profesor esti, tocmai au invatat despre SPEC si primesc test,in care trebuiesc enumerate 9 elemente iar 3 sunt dintre cele noi. Care va fi primul gand ? Sa fie oare un "mic inventator", sau la varsta lui mai degraba un mic minciunila,care inventeaza ce-l taie capul, sau ?..Carui concept vei da nastere prin propriile tale ganduri ?,din ce categorie faci parte ? Vor fi propriile tale ganduri, simple minciuni pana la aflarea Adevarului ? Stiu.

solte spunea...

Iar ca o continuare, "Omul se minte singur", este in stransa legatura cu "liberul arbitru".

(Uite, consider ca aceste mesaje au deviat de la natura articolului tau, sunt constient si iti multumesc ca ai acceptat sa le postezi. As fi facut-o eu in alta parte dar asa am ales. Daca crezi ca merita sa le incadrezi intr-o sectiune,pentru a lasa frau liber comentariilor legate strict de articol, sunt de acord. )

Ana spunea...

Nimic mai adevarat!Cand vom recunoaste si pricepe asta, probabil vom face primul pas spre lumina.

solte spunea...

Asa-i Anutza.. :)

Anonim spunea...

Felicitări pentru această emisiune deosebită.
Mulțumim Daniel, la fel și domnului prof.dr.Mihai Popescu pentru curajul de a rosti adevăruri pe care oficialii se încăpățânează să le ignore sau să le răstălmăcească conform tiparelor acceptate de unii istorici.

ile spunea...

Cu cit stii mai mult cu atit descoperi mai putin sau nu vezi padurea din cauza copacilor. Am ceva scoala si degeaba. Glossa lui Eminescu de citit zilnic. POATE VIZIONAR mai mult decit cred unii.Pentru pirm data aici adun 2 informatii: tablitele+ printul Charles=...Mama Omida sau inspiratia ta... Ce asi debita eu ca o concluzie<toti despicati firul in 4 in 8...DINCOLO de obiecte si intentii afisate sau mascate e miezul unei cepe degerate.Draga blogger ai respectul meu. Respectuos fara izmeneli patriotice sau religioase sau pseudointelectuale am simtit ceva precum ai presimti in timp ce investighezi o crima,simti in aer...

ile spunea...

Continuarea ideilor nu s-a mai putut face in cursul serii.
Concluzille pe scurt:
1.tablitele ar putea fi investigate nu numai ca vechime autenticitate,am putea sa apelam la parapsihologi si am intelege poate si ce vor sa spuna daca nu reusim sa descifram scrisul.2.printul Charles e apucat subit de dragostea de muntii nostri.Nimic bun,ne bucuram degeaba.Nu stiu ce interese ascunse sint aici,poate un plan...3.Vindutul Mugur Isarescu a spus ca Romania nu are nevoie de aur,a inchis minele,ca acum sa descoperm ca nu se stie cine are nevoie de aurul si alte metale care se mai gasesc la Rosia Montana.Nu sint canadienii,nici americani,nici evrei bancheri,poate masoni poate subpaminteni,poate extraterestri...intr-un plan ca la papusile Matrioshka nu neaparat rusesti.4.Comunitatea europeana e-ar impune hidrocentrale pe riurile din Carpati,ecologic da,nimeni nu se intereseaza ce se va intimpla cu pestii,chiar si cu fauna si flora salbatice din munti,interesul este sa se puna piciorul cit mai temeinic pe aceste paminturi.5.Eminescu saracul cred ca a fost un vizionar si viata ca un vis a devenit un vis urit pentru urmasii lui,nebunia lui nu era data de treponema banala,patriotismul lui interpunindu-se in calea planurilor europene,mondiale sau diabolice boala era mult mai banala ,un hematom cerebral posttraumatism minor cum mai vedem si acum la multi pacienti internati la psihiatrie.6.AICuza a beneficiat de ajutorul unor puteri binevointoare pentru infaptuirea Marii Uniri in schimbul promisiunii ca va lasa evreii sa se stabileasca pe teritoriul tarii astfel incit urma sa-si ia adio de la Romania,el sau urmasiii lui.A crezut ca poate sa nu se tina de cuvint si sa scape.Patriotismul lui a aminat numai putin punerea in practica a strategiei de sufocare a romanilor.7.Nu stiu cine i manipuleaza pe Basescu si ce se mai vrea de data aceastade la noi,dar atunci cind il apuca risul,acesta nu face parte din scenariu si probabil ca nu va avea demnitatea lui Cuza,el va face jocul pina sfirsit,al tarii si al lui insusi...si al tuturor romanilor.

ile spunea...

8.In cazul grecilor se renunta la marionetele politice demagogice si apar din umbra adevaratii papusari-bancherii la conducere.Insa pe acestia cine-i mai manevreaza,poate masonii...Si pe astia oare cine i-a mai programat sau determinat in actiunile lor planificate pe durata a sute de ani. Teoria conspiratiei europene,conspiratiei mondiale,si deasupra conspiratia padurilor de conifere in lupta cu cele de foioase sau a lacurilor impotriva apelor curgatoare...Scenarii,ca un film in film ,nu avem cum sa ne dam seama ce vrea regizorul principal.Constiinta universala...Unii au pretentie ca pricep acest nou concept aceasta gaselnita,desi de mii de ani se tot vehiculeaza sub diverse forme.Poate tabiltele ne-ar spune ...poate ele tot spun dar sintem surzi,Poate sint alte lucruri care ne-ar ajuta,dar nu le vom vedea in drumul nostru romanesc catre distrugere.10,Eu asta am inteles,ca in aceasta tara se vrea sa fie distrugere pentru a face loc pentru altii.Poate coreenii cu invazia de seriale la televiziuni,poate americani cu bazele lor militare,orice numai poporul roman sa nu mai fie aici pe locurile care sint vindute cu bucata pe nimic unor straini,ar putea sa hraneasca multi oameni dar nu romanii.In scenariile apocaliptice se pomeneste ca salvarea omenirii va veni dinspre Marea Britanie,asa am citit undeva (interpretare dupa Nostradamus),nu stiu daca nu cumva si printul englez nu a citit si el ceva asemanator si a inceput sa creada. 11.Incepe nobilul englez sa salveze Romania,inceputul salvarii omenirii din creierul Muntilor Carpati.12.Eu cred ca inceputul sfirsitului este aici in Romania, nu manipularea cimpului electromagnetic,nu bombele atomice,chimice si dracu stie ce se mai poate arunca peste noi sint adevarata distrugere.A inceput cu pervertirea partii bune umane, se selecteaza specimenele cele mai nerusinate si incapabile de sentimente si noblete umana si apoi se dezvolta exponential aceste specimene artefacte de unde vor pleca spre mixarea cu celelate realizari in acelasi sens, din lume.Se va produce: omul nou fara cinste fara rusine =fara omenie. 12.Cred ca in ultimul ceas care ar mai repara ceva trebuie sa ne intoarcem catre trecut cu sufletul deschis,nu cu ochii si urechile(cum ne-a invatat scoala noastra de roboti dobitoci),nu avem de ce sa privim cum se plimba englezul smecher cu falsa incintare in tara noastra nici nu trebuie sa ascultam laudele si sfaturile binevoitorilor lumii.Nimeni nu ne creste nimeni nu ne apara,oile romanesti acum au un pastor vindut lupilor.Printre noi sint alti lupi cu blana de oaie care ne invata cum sa traim deoarece noi am uitat sau ceea ce stiam ni se spune acum ca e gresit.Sa mai dam pe la mormintele bunicilor si strabunicilor daca le mai gasim,si daca nu ,propun multiplicarea si distribuirea catre populatie a unei poze cu acele tablite de la Tartaria,cite o poza la fiecare pentru pupat seara la culcare daca tot nu stim ce vor ele sa spuna.Nici nu are nimeni interesul sa le descifreze din atitia clarvazatori,shamani si sarlatani rasariti in Romania.

Anonim spunea...

Ai dreptate, Ile când te referi la falsa încântare a englezului care se plimbă pe la noi. În aceste plimbări filmate, intens mediatizate de televiziuni am tot așteptat să văd o secvență, măcar una, în care ne privește în față, dar nu s-a întâmplat nici măcar o dată, totdeauna privirea a fost în pământ sau în lateral, deși știa că este filmat. Nici măcar o privire pentru milioanele de români care urmau să-l vadă.
Atunci este firesc să te întrebi cât de sinceră este iubirea lui pentru aceste locuri și comunicarea cu locuitorii.
Mare adevăr ai spus, că este necesar să ne întoarcem către trecut cu sufletul deschis, în timpul rămas … Sperăm să o facă tot mai mulți dintre noi!

Vanilla spunea...

Cautati pe net cartea Design Inteligent miscarea raeliana.Acolo gasiti toate rasp la intrebarile voastre:)

Anonim spunea...

România în trei descoperiri arheologice controversate
Trei evenimente care aşază România pe harta marilor şi importantelor descoperiri arheologice.
Cele trei descoperiri ar transforma România în locul unde au trăit primii oameni sapiens din Europa, în locul unde au apărut primele semne ale scrierii, în locul unde a existat cea mai veche aşezare stabilă din Europa : Ion - primul homo sapiens, tăblițele de la Tărtăria, și Schela Cladovei
http://www.tribuna.ro/stiri/descopera-lumea/romania-in-trei-descoperiri-arheologice-controversate-42488.html