vineri, 2 decembrie 2011

General chinez: “Vom apara Iranul, chiar daca vom declansa al Treilea Razboi Mondial!”

Afirmatia generalului chinez ar putea insemna inceputul unui nou Razboi Rece. Reactia lui vine dupa ce Statele Unite au sanctionat planurile Iranului de inarmare nucleara.

La scurt timp dupa anuntarea sanctiunilor impotriva Iranului, Ministerul chinez de externe a declarat ca se impotriveste acestei solutii.

China este un aliat important al Iranului, de la care cumpara petrol, iar schimburile comerciale bilaterale ajung la peste 30 miliarde de dolari annual.


Generalul Zhang Zhaozhong, profesor la Universitatea Nationala de Aparare, a declarat ca statul chinez va apara interesele Iranului, “chiar daca asta ar insemna declansarea celui de Al Treilea Razboi Mondial“.

In replica, alti analisti militari spun ca aceasta situatie este totusi putin probabila.

Statul chinez nu se mai bucura de foarte mult sprijin din partea poporului, iar Iranul, la randul sau, nu-si doreste un conflict deschis, crede profesorul Xia Ming, de la Universitatea din New York.

El crede ca solutia finala in privinta Iranului va fi o “revolutie de iasomie”, ca in Libia.

Pe de alta parte, China a luat pozitie si in cazul Pakistanului. Oficialii militari au inceput detasarea de trupe la granita, declarand ca “orice amenintare impotriva Pakistanului este o amenintare impotriva Chinei”.

Reactia vine dupa ce 26 de pakistanezi au fost ucisi intr-un bombardament NATO, saptamana trecuta. Atacul a declansat raspunsul prompt al Pakistanului, care si-a inchis granita cu Afganistanul, blocand astfel accesul la provizii a acestei tari controlata de Statele Unite.

Si Statele Unite au trimis trupe la granita cu Pakistanul, fapt care a iritat oficialii chinezi. Ei cred ca statele occidentale doresc sa controleze Pakistanul, pentru pozitia sa strategica in Asia si declara ca statul chinez nu va accepta niciodata acest lucru.


Sursa: ProTv

10 comentarii:

Anonim spunea...

Tensiunile dintre China şi SUA ar putea duce la un CONFLICT MILITAR DE PROPORŢII. Analiza unui istoric britanic
http://www.gandul.info/international/tensiunile-dintre-china-si-sua-ar-putea-duce-la-un-conflict-militar-de-proportii-analiza-unui-istoric-britanic-9009034

Sfarsitul “RESETARII” relatiilor dintre RUSIA si SUA sau cum ne indreptam cu PASI MARI CATRE RAZBOIUL MONDIAL
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/11/28/sfarsitul-resetarii-relatiilor-dintre-rusia-si-sua-sau-pasi-catre-razboiul-mondial/

Anonim spunea...

China își deschide bază navală în Pakistan
http://www.grandestrategy.com/2011/05/4403220120202-pakistan-port-gwadar-to.html

Anonim spunea...

FUKUSHIMA - APA RADIOACTIVA SCURSA ÎN OCEAN
http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/12/05/fukushima-apa-radioactiva-scursa-in-ocean/

Anonim spunea...

Presedintele Hu a cerut Marinei sa-si "accelereze modernizarea" si sa "conduca preparative intense pentru lupta militara" cu scopul de a "salvgarda securitatea nationala si pacea mondiala", scrie agentia oficiala, in contextul ambitiilor maritime ale Chinei, care provoaca ingrijorarea vecinilor sai si a Statelor Unite.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-10871655-presedintele-chinei-jintao-cere-marinei-fie-gata-lupta.htm

Anonim spunea...

La Moscova începe să miroasă a “primăvară arabă”, fapt constat şi de senatorul american John McCain. Între timp, Kremlinul a dcis aducerea în capitală a forţelor speciale ale ministerului de Interne.
Divizia „Dzerjinski”, subordonată Ministerului Afacerilor Interne rus, a intrat în capitala Rusiei, Moscova, transmite Eho Moscvî. Serviciul de presă al ministerului a confirmat că divizia a fost chemată „pentru a asigura ordinea publică în perioada post-electorală”, scrie Hotnews.md. Moscoviţii au observat în orele amiezii de astăzi coloane de automobile militare care se îndreptau spre centrul Moscovei.
Câteva minute după apariţia mesajelor cu privire la introducerea trupelor în capitala rusă şi locuitorii suburbiilor oraşului Sankt Petersburg au observat coloane de automobile militare care se îndreptau spre oraş. Paginile unora din cele mai importante surse de informaţii din Rusia sunt blocate în aceste clipe.
http://karadeniz-press.ro/kara/la-moscova-incepe-sa-miroasa-a-%E2%80%9Cprimavara-araba%E2%80%9D/

Anonim spunea...

Război iminent între Iran şi SUA (experţi militari)! Mărul discordiei: cel mai sofisticat avion de recunoaştere american (VIDEO)
http://www.jurnalul.ro/externe/razboi-iminent-intre-iran-si-sua-experti-militari-marul-discordiei-cel-mai-sofisticat-avion-de-recunoastere-american-video-598540.htm

Super-arma cibernetica a atacat uzina nucleara din Iran. Acum ameninta lumea
CIA ar putea fi in spatele crearii unui virus, prima “super arma cibernetica", care ar fi atacat recent o uzina nucleara din Iran, sustin expertii.
http://stirileprotv.ro/stiri/high-tech/cum-prima-super-arma-cibernetica-din-lume-a-atacat-iranul-si-acum-ameninta-lumea.html

Anonim spunea...

REVOLTĂ ÎN RUSIA Mihail Gorbaciov cere anularea alegerilor. Noi proteste vor avea loc
Liderii ruşi se află sub o presiune crescândă după scrutinul parlamentar de duminică, criticat de observatori pentru numeroasele fraude. Mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a denunţa regimul lui Vladimir Putin, iar Mihail Gorbaciov s-a alăturat cauzei manifestanţilor, cerând repetarea alegerilor.
http://www.realitatea.net/revolta-in-rusia-mihail-gorbaciov-cere-anularea-alegerilor-noi-proteste-vor-avea-loc_893307.html

Anonim spunea...

Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE
http://saccsiv.wordpress.com/2009/11/09/cu-ocazia-celebrarii-caderii-zidului-berlinului-9-noiembrie-mihail-gorbaciov-ne-aminteste-ca-impreuna-cu-papa-ioan-paul-ii-a-lucrat-pentru-edificarea-noii-ordini-mondiale/
http://saccsiv.wordpress.com/2010/10/05/tulburarile-sociale-sunt-absolut-necesare-instaurarii-realei-noi-ordini-mondiale-si-pentru-a-fi-siguri-de-reusita-papusarii-le-doresc-cat-mai-sangeroase/

Anonim spunea...

China avertizează Rusia că americanii pregătesc un “mare eveniment” în 2012,destinat să arunce lumea în haos, sperând prin aceasta să restaureze ordinea economică şi socială pe planetă
http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2011/12/04/china-avertizeaza-rusia-ca-americanii-pregatesc-un-mare-eveniment-in-2012destinat-sa-arunce-lumea-in-haos-sperand-prin-aceasta-sa-restaureze-ordinea-economica-si-sociala-pe-planeta/

Anonim spunea...

Patru tari europene condamna la ONU planurile imperialiste ale Israelului
http://www.frontpress.ro/?p=24948