luni, 9 ianuarie 2012

Liderii europeni ai Guvernului Mondial. Bilderberg iese la vedere!

Prin numirea la conducerea Greciei si a Italiei a doi membri ai grupului Bilderberg, organizatia exclusivista formata din cei mai puternici oameni de pe planeta incepe sa iasa la suprafata.

Dupa ce George Papandreou si-a dat demisia din functia de premier al Greciei, acuzat de faptul ca a dus statul elen la distrugere, cel numit in locul sau, Lucas Papademos, fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, e vazut ca un salvator. Putina lume stie insa ca Papademos este membru al Comisiei Trilaterale (sectiunea europeana) inrudite cu grupul Bilderberg datorita membrilor comuni.

Acelasi lucru s-a intamplat deunazi si in Italia, unde premierul Silvio Berlusconi a fost inlocuit dupa demisie cu Mario Monti. Acesta este presedintele sectiunii europene a Comisiei Trilaterale, membru de ani buni in grupul Bilderberg. E considerat o minte sclipitoare in ceea ce priveste economia si un om de o seriozitate rar intalnita.

O retea mai putin vizibila ii leaga pe noii lideri veniti la putere in UE – premierul elen Lucas Papademos, premierul italian Mario Monti si seful Bancii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi. Toti trei au avut relatii cu banca americana de investitii Goldman Sachs, cunoscuta peste Ocean si ca “Guvernul Sachs”, datorita numarului mare de fosti membri ai administratiei SUA pe care ii angajeaza.

Ce spun analistii politici despre “miscarile” din Europa?

E simplu. Pas cu pas, incepem sa asistam la preluarea puterii de catre faimosul grup Bilderberg, care nu va mai conduce lumea din culise, ca pana acum.

I se mai spune “Guvernul european al Goldman Sachs”

Mario Draghi, care conduce acum puternica BCE, a fost vicepresedintele Goldman Sachs Europe din 2002 pana in 2005 si in aceasta calitate era insarcinat cu vanzarea produsului financiar “Swap”, care a permis mascarea datoriilor suverane, inclusiv cea a Greciei, scrie Le Monde.

Goldman Sachs a jucat un rol important in ascunderea valorii reale a deficitului elen, cu ajutorul unei tranzactii cu instrumente derivate, dar Draghi a asigurat ca acest lucru s-a intamplat la inceputul lui 2002, inainte ca el sa fie angajat de banca.

Mario Monti, premierul desemnat italian, a fost la randul sau angajat de Goldman Sachs, in postul de consilier international. Publicatia franceza observa ca Monti mai era inca in aceasta functie in 2010, in momentul in care a fost insarcinat de presedintele Comisiei UE cu elaborarea unui studiu privind piata unica europeana.

Lucas Papademos, premierul elen, nu a fost angajat de banca americana, dar a avut o relatie importanta cu ea. Din functia de guvernator al Bancii centrale a Greciei, el a luat parte la operatiunea financiara de mascare a datoriei cu ajutorul Goldman Sachs, in scopul de a asigura aderarea tarii sale la Euro.

Cei trei nu sunt singurii care au avut de-a face cu Goldman Sachs. Un alt personaj este Petros Christodoulou, fost trader al bancii americane, care a ajuns ulterior la conducerea Bancii Nationale a Greciei (prima banca comerciala elena). In 2006, Goldman Sachs revindea o parte din instrumentele derivate chiar Bancii Nationale a Greciei.

Acum, Christodoulou are o alta functie cheie – este seful agentiei elene care administreaza datoria publica.

Linia tot mai stearsa dintre politica si finante

Cand nu sunt ridicati de politie in miezul noptii, manifestantii americani care au Ocupat Wall Street-ul sunt in general ridiculizati pentru insistenta cu care acuza dominatia elitei politico-financiare.

Clasata odinioara ca teorie a conspiratiei, aceasta tema este insa acum mult mai discutata.

Bancii americane, scrie Le Monde, ii place sa isi plaseze oamenii fara sa le dea jos mastile.

Goldman Sachs este tinta criticilor si a suspiciunilor de frauda, in special in cazul care a permis acumularea datoriei elene. Si totusi, noteaza Euronews, toate aceste personaje care au avut legatura cu banca americana, ocupa pozitii importante in guvernele nationale si la BCE.

Intrebarile privind conflictul de interese si posibilul acces al Goldman Sachs la parghiile statului sunt adresate tot mai insistent.
Romani in grupul Bilderberg

Doar trei romani au fost invitati sa faca parte din “clubul celor mai influenti oameni din lume. Acestia sunt Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, si Rasvan Radu, seful Unicredit Tiriac Bank. Toti trei au participat recent la intalnirea de la Bucuresti cu vicontele Etienne Davignon, presedintele acestei organizatii.

Sursa:  apologeticum

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

5 comentarii:

Violeta spunea...

Halucinant este modul in care noi, cei multi acceptam situatiile. Eh, de parca am avea incotro..:)

Anonim spunea...

cautam demult aceasta informatie

Anonim spunea...

Statuia Libertății - Simbolul Francmasoneriei
http://basarabialiterara.com.md/?p=11031

Anonim spunea...

Dezbatare in UE privind modul cum pot fi inlaturate barierele in calea platilor cu cardul, prin internet si prin telefonul mobil
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-11165457-dezbatare-privind-modul-cum-pot-inlaturate-barierele-calea-platilor-cardul-prin-internet-prin-telefonul-mobil.htm

Anonim spunea...

Colapsul economic al Argentinei
Idei principale:
1.Privatizarea companiei nationale de gaz si petrol si devalizarea societatilor de stat
4.Curtea Constitutionala a dat cele mai multe decizii din toata istoria Argentinei.
5.Niciun policitian acuzat de fapte de coruptie nu a fost vreodata condamnat.
7.Bancile din Argentina au transferat economiile cetatenilor in conturile bancilor mama.Spalare de bani.
11.Supraevaluarea costurilor investitiilor in infrastructura.
Sună cunoscut ...
http://www.youtube.com/watch?v=ksoha6uPHa4