vineri, 23 martie 2012

Insulte incredibile la adresa romanilor si a Romaniei!

Cum e posibil ca Horia Roman Patapievici, acest caraghios cu papion, sa fie de atatia ani director al Institutului Cultural Roman, in conditiile in care a manifestat un dispret uluitor la adresa romanilor si a Romaniei? Limbajul scatologic pe care il foloseste acest om al sistemului spune totul despre cine este el si de ce a fost numit si mentinut in fruntea unui asemenea institut. Pana la urma, cine conduce Romania? Cine sunt "romanii" care ne scriu istoria si cultura?!...  DATI MAI DEPARTE CA SA AFLE CAT MAI MULTI! (nota mea)

"Si acum, iată opiniile preşedintelui Institutului Cultural Român despre România şi români, despre cultura şi limba română:

GEOGRAFIA ROMÂNIEI:

"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:


- "23 de milioane de omuleţi patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

- "Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)

- "Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cît o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)


LIMBA ROMÂNĂ:

"Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau... să o folosim numai pentru înjurături..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)


ISTORIA ROMÂNILOR:

"In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.

Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.

Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)


CULTURA ROMÂNILOR:

"Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc... spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)

-"Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

"România are o cultură de tip second hand" a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMANIEI:

"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană."(după Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)

CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" apărut în 1996 în Editura Humanitas; citate şi în Revista "ROST" NR.24 / 2005."

Sursa: napocanews.ro

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

52 de comentarii:

Lupul Ainen spunea...

Un jeg.
Pe alocuri vorbea despre sine, cred. Iar parerile despre ceilalti si spatiul inconjurator sunt ale unei minti bolnave.
Daca nu ar avea functia, acest om nu ar merita nici doua cuvinte dedicate.

Rusine!

If music be the food of love, play on... spunea...

De ce va faceti sange rau? la propriu. Tot ce spune omuletul asta are legatura directa cu el insusi, fiindca daca sufletul lui ar fi frumos, daca sufletul lui ar avea lumina, nu ar vedea in jur numai imputiciune. Mustele, se stie bine ca se aseaza pe rahat, iar albinele pe flori! Albinele nu sunt atrase de mirosul de fecale, ci de mirosul florilor, de frumusetea lor! :)

alior spunea...

care-i imbecilul ce l-a promovat pe dementul asta ! chiar nu se gaseste nimeni, sa-i ia de turul nadragilor si sa-i arunce-n haznaua cu murdarii !?!

Anonim spunea...

Foarte urat din partea lui!Sa-i fie rusine ca se exprima in acest hal despre romani si tara noastra draga Romania pe care noi o iubim nespus de mult! Ar trebui ca acest om sa paraseasca plaiul nostru natal ,poate altundeva isi va gasi fericirea!

Anonim spunea...

Domi si doamne ,cum credeti ca un om cu fata de" WOODPEKR show " poate gindi normal. Acest individ a acumulat multe frustrari de la nastere si pina acum incepind cu parintii(cred ca lua papara dracu daca venea acasa cu 9),si terminind cu societatea pe care nu este capabil sa o inteleaga foarte bine si atunci are un cerc foarte foarte restrins de cunostinte care datorita functiei ii suporta prostia si nesimtirea.Ar trebui impuscat pentru scirboseniile pe care le spune despre poporul ROMAN si despre ROMANIA.Dar stiti ce este interesant ca in prostia lui si in dorinta de a arata cit de cunoscator este el, nu-si da seama ca prostia lui il costa pe el in primul rind deoarece ,din nefericire pentru el ,SI EL ESTE "ROMAN"(scirbosenie de om) ,ca doar nu traieste in alta tara sau intr-un glob de sticla,si daca in afara tarii ne reprezinta in asemenea hal in primul rind se denigreaza pe el .Va dati seama de uimirea celor ce-l asculta ,ca ramin uluiti de insultele pe care le spune la adresa lui? UN NIMIC CARE VA PLATI PENTRU TOT.

Dina spunea...

Cum poate cineva sa gandeasca asa ceva despre oameni ? Cred ca domnul acesta are probleme grave de personalitate. Oare nu-si da seama ca prin modul in care a caracterizat Romania si romanii, s-a caracterizat pe el, ca doar face parte din acest popor. Rusine lui.

Lavinia spunea...

Un personaj care starneste compasiune. Atata uratenie interioara revarsata printr-un limbaj "elevat", "de intelectual", personal nu am mai vazut. Sufletul unui roman autentic nu poate fi atins de asa ceva. Functia e vremelnica, dar ar fi frumos sa o elibereze cat mai curand.

Micuta Ego spunea...

Nu pot sa cred ca poate sa scrie asa ceva.Simt ca mi-a crescut tensiunea!

Anonim spunea...

numai un om care uraste Romania ar putea debita asemenea ineptii rautacioase .el nici macar nu apuca sa-si zvinte mintea si gura...ar fi timpul sa-si paraseasca postul ultra..cultural pentru a intra glorios inE.U.

Gabriela spunea...

Individul asta (nu pot sa-i spun om!) este cumva român (nu roman)? Cred ca si-a gresit tara... Ma revolta foarte tare ceea ce scrie. De-aceea nici nu-l urmareasc. Imi provoaca o senzatie de greata (abisala!). Hai sa-l exilam undeva, cat mai departe. Poate isi constientizeaza goliciunea si isi dezvolta frumusetea spiritului.
Intr-adevar, mustele trag la ce trag,iar albinele sifluturii pe flori.Legea rezonantei, ce sa-i faci?!
Vai de karma lui!

Anonim spunea...

Cind in sfirsit veti citi cartea lui Larry Watts, va veti da seama cine sunt toti jegosii care ne conduc tara.Si in special fam. PATAPIEVICI

Anonim spunea...

INDIVIDUL ASTA NU ESTE ROMAN DOMNUL TACSU A VENIT CU TANCURILE SOVIETICE LA FEL CA MULTI ALTII.CHIAR SI GHEORGHE ANDREI ARE ACELASI TRECUT

Anonim spunea...

I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni !
Si aceasta ciuma-n lume si aceste creaturi
Nici rusine n-au sa ieie in smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre a o face de ocara
Indraznesc ca sa rosteasca pan si numle tau...tara!
..............................
Prea v-atiaratat arama ,sfasaind aceasta tara,
Prea facura-ti neamul nostru de rusine si ocara,
Prea v-ati batut joc de limba , de strabuni si obicei,
Ca sa nu s-arate odata ce sunteti -niste misei !
Mihai Eminescu "Scrisoarea a treia "
simona

guri

Anonim spunea...

După vorbă e frate cu Băsescu...

Gerula spunea...

Sigur asta-i roman ? Eu cred ca-i o corcitura de sionist , care habar nu are pe unde calca . Pentru ca noi romanii acolo unde calcam pe pamant , el nu geme in urma noastra pentru ca acolo au calcat mosii si stramosii nostri . Cred ca in urma tembelului asta, (nu pot sa ii scriu numele fara sa ma enervez)urla pamantul si ar vrea sa-l inghita . Pentru ca noi suntem frati cu raul , ramul si pamantul

Gerula spunea...

Suntem o ceata de daci , aici in vestul tarii , acum am ascutit falx-urile , trimite-l la noi sa-l belim de pielea aia care nu il mai incape.Cred ca ii este cald cu dintii in gura .

lore spunea...

din pacate "zdreanta" asta are pretentia sa reprezinte poporul roman. Se mai da si mare intelectual. Se autocaracterizeaza. RUSINE!

Anghel Gheorghe spunea...

După părerile exprimate de el, nu face altceva decât să denigreze România,poporul român,istoria și cultura noastră.
Deontologia funcției sale are scopul de a prelua cercetările istorice,culturale ,atât de vaste și de importante pentru trecut,prezent și viitorul nației noastre.Nu să arunce cu pietre și
noroi.URGENT SCHIMBAT ȘI TRIMIS ÎN ANONIMAT.ESTE DUȘMANUL NOSTRU.

Ionut S spunea...

Oare nu este deajuns faptul ca noi, ca popor suntem mereu denigrati din afara? Daca acest "domm" nu se considera roman, cine il mai tine aici? Un suflet mort, o gura blasfemiatoare, asta este acest hrp. Si il mai chama si Roman. Vai de sufletul lui! Totul la un moment dat se plateste!

Gabriel spunea...

e o carte scrisa de don miguel ruiz, al cincelea legamant, al doilea legamant zice asa "nu lua nimic in nume personal"

Anonim spunea...

Ar trebui cautat, amintit si ce spunea Monica Lovinescu despre acest personaj, despre parintii lui -> filorusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

david spunea...

Poate vorbea de romani,noi suntem daci! Eu pesonal o sa ii fac un cadou care consta intr'un strugurel de buze. Cred ca inainte de a primi nemeritata slujba a pupat multe funduri si cred ca inca o face asa ca o sa ii fie de folos inainte sa mai vorbeasca/scrie asemenea articole. imi e rusine cu un astel de om.

Lucia spunea...

As presara niste piper peste limba lui de maselarita si acid sulfuric...Inca un individ care trebuie vanturat de pe acest picior de plai,si asta cat mai repede,fratilor!!

Catalin - Baia Mare spunea...

Regret ca nu imi amintesc acum carei tari ii apartie proverbul ce o sa il scriu mai jos... Este cam asa: "daca un prieten iti greseste, iarta-l. Daca greseste si a doua oara, iarta-l. Daca greseste si a treia oara, e vina ta ca nu l-ai parasit de prima data." Este trist ca in tabloul de familie al Romaniei se vad numai straini sau romani instrainati. Este trist ca in cultura noastra au fost impuse principii straine. Este trist ca in tara lui Zalmoxe se traieste dupa cum dicteaza alte state. Cu permisiunea bunului nostru prieten Daniel, o sa folosesc expresiile dansului si o sa spun ca observ pe zi ce trece faptul ca "populatia Romaniei" este in continua crestere, iar "poporul roman" este in scadere. Ce nu inteleg eu este unde a disparut instinctul de conservare? Este un instinct, nu are cum sa fie uitat. Nu poti sa uiti asta asa cum nu poti sa uiti sa respiri. Romania chiar nu mai are nimic de conservat, de pastrat pentru urmasi? Unii asteapta sa vina nu stiu ce zeu (in functie de credinta fiecaruia) de habar n-am de unde sa faca ordine si curatenie. Altii asteapta nu stiu ce an, 2000+ si sa se intample un miracol cosmic. Altii asteapta sa inceapa o revolutie sau cine mai stie ce ii trece fiecaruia prin cap. Dar de ce trebuie sa asteptam sa vina cineva sau sa se intample ceva ca sa "dam cu matura in casa"? Cum?! Cand faci curat astepti vecinii sa iti faca asta sau deschizi geamurile larg sa bata vantul tare si sa ridice praful casei si sa-l scoata afara? Multi ma intreaba ce sa faca, sa dea in cap alora ca-s rai? Le-am spus: o singura solutie exista si inca foarte pasnica. Renuntarea. Renuntati sa mai deschideti TV-ul, sa mai platiti facturi, sa mai ascultati sunetele astea intestinale ale tuturor "cantaretilor" moderni indoctrinati cu ideea ca daca nu canti despre "fetiţe, merţane şi lovele" sau alte chestii din acest domeniu, nu ai ce sa cauti pe o scena. Renuntati sa mai acceptati cultura straina ca si cum ar fi a voastra si asa mai departe. Le-am facut o comparatie oamenilor: tot sunt lesinati distrugatorii lumii asteia dupa forma piramidei. Imaginati-va o piramida facuta din caramizi. Noi, astia de rand, cum le place unora sa ne numeasca, suntem baza. Pentru ca pe carca noastra ei se dezvolta. Deasupra sunt altii mai buni d.p.d.v. material, financiar dar nu spiritual. Deasupra sunt altii si mai si... Si deasupra lor sunt altii si mai si... Si tot asa, pana se ajunge la varf, unde stau sefii lumii asteia materiale. Dar daca noi, baza, renuntam intr-o zi sa mai sustinem varful? Daca eu, care sunt o caramida, refuz? Tu care esti o caramida refuzi. El face la fel. Si ea face la fel. Si ei vor face la fel. Oare in scurt timp ce se va intampla cu acel varf si nu numai cu el, ci cu toti care sunt si mai si ca noi si sunt deasupra noastra? Ce se intampla cand baza incepe sa aiba gauri din ce in ce mai mari in structura? Cand oamenii vor incepe sa faca asta, atunci soarta le va fi alta. Pana atunci totul se va rezuma doar la barfe la colt de bloc, injuraturi adresate guvernantilor, sefilor si altii pe la cozi, pe la ghisee si asa mai departe. Intr-o lume in care doctorii distrug sanatatea, justitia distruge legea si biserica distruge spiritul singura care mai poate salva „populatia Romaniei” este „poporul raman”. Dar va mai fi un „popor roman”?

Ionuț Frâncu spunea...

Acum imi dau seama de ce nu mi-a placut omuletul asta inca de la inceput. Nu este singurul lui derapaj, mai are la activ pe aceeasi panta. Se pare ca cei care-l tin in fruntea Institutului Cultural Roman incadreaza cultura romana in aceeasi categorie cu aprecierile "stimabilului".

patty spunea...

Dar cei care l-au pus in functie nu stiu cine e acest individ ?
Cred ca toti sunt la fel de "romani" ca si el .Avem nevoie de curatenie generala !!!

Anonim spunea...

Slujeste pe altii.E de-nteles de ce vorbeste asa.Papionul ala il da de gol.

Anonim spunea...

Toti cei care sunt in fruntea tarii nu au radacini stramosesti pe aceste meleaguri si au aceleasi sentimente fata de poporul roman ca si aceasta fecala care ne denigreaza. Asta se vede prin ceea ce au facut de 22 de ani incoace...

Anonim spunea...

domnule o fi venit cu tancurile sovietice dat le-a tradat si pe alea cand a vazut ca in tancurile americane e mai mult cascaval ;)

just_me spunea...

mai oameni buni... ce dumnezeu va dati de ceasul mortii pentru un frustrat fundamental? ca asta, saracu', are probleme de la "etaj" si pina la "parter", caci nu poci a zice exactamente:). din pacate, cica ne reprezinta natia peste hotare si o face dupa mintea lui. atita are in cap, atita da din el. cred ca mai eficiente ar fi neste e-mail-uri, macar, unde trebe. omul e bolnav de frustrare si de ura, asa ca tre sa plece de acolo, ca nu ne caracterizeaza. hai sa vedem se poate? ca dovezi sint kilograme si kilometri, in ceea ce il priveste pe amarit.
sintem mai multi decit ei si mai curati. io zic ca se poate. onorabil ar fi cu nume in clar, sa se vaza ca nu de curaj ducem lipsa. o seara frumoasa tuturor.

Bogdan Tomoiaga spunea...

Pentru mine, Eminescu este un SFANT!!! Nu permit unei progenituri staliniste sa-l ponegreasca! Punct!!!
Este un lucru extrem de rusinos faptul ca ICR a ajuns pe mana acestui "intelectual inchipuit" care-si ascunde gandirea infecta sub masca unui erudit precum fariseii biblici. Este absolut dezgustator si sa-i fie pomenit numele.

Anonim spunea...

Unii se exprima destul de neadecvat. Despre ce glorii mai vorbim. Prezentul este cel cu care ne intersectam noi, si asta conteaza acum -ce traim acum. O multime de oameni mandrii pentru stramosi , dar , vai , hai sa fim transanti --- Ce facem noi ? Ce curaj avem noi ? Si acuzam pe cineva ca tot ce spune are legatura cu el insusi- dar si ce spunem oricare dintre noi are legatura cu noi insine .

Daniel Roxin spunea...

Dar tu, dragul meu, ce faci? Ai curaj sa faci ceva semnificativ pentru poporul roman? Aceste intrebari pe care le-ai pus au legatura cu tine, vorbesc despre tine... Bag de seama ca nu prea faci mare lucru si presupui ca toti sunt cam ca tine! Ma insel?

Anonim spunea...

Dar tu ce faci ,sau ce crezi ca faci chiar asa de grozav ? Chiar consideri ca cu atata vorbaraie ai escaladat Everestul ? Cum de esti asa incisiv ,unde este iubirea pe care o promovezi . As putea spune si eu ca acidul din vorbele tale are legatura cu tine . Posibil sa nu fii asa cum crezi ? Si de unde ai dedus ca sunt barbat ? Nu mai "baga de seama la mine ", nu mai fa pe cel ce stie ce are si ce nu are legatura cu mine Fat Frumos viteaz ce esti-lupta daca vrei-dar nu cu mine. Afla ca de data asta te-ai duelat cu o femeie "nepretuitule ".

Daniel Roxin spunea...

Complimentele mele! Te descurci excelent! Ce faci in seara asta? ;)

Anonim spunea...

Multumesc! Este placut sa te "duelezi" un pic cu un maestru ca tine. Ce fac ? Nu stiu ce va fi pana diseara , dar aici unde sunt nu este ca in Bucuresti; lumea este mai linistita , mai sta pe acasa ...pare monoton la prima vedere ,dar si asa viata are farmecul ei. Apreciez ca doar mi-ai "atins" inima ,dar nu plang pentru asta ca doar ar fi putut fi si mai rau ,adica sa ma ranesti. Te salut cu multa afectiune !

Daniel Roxin spunea...

Atunci, cu parere de rau ca nu ne putem vedea in seara asta, iti doresc sa petreci clipe cat mai minunate! Cu drag!...

Anonim spunea...

Cine este Horia-Roman Patapievici? - La conducerea ICR se afla fiul unei fantome a NKVD

http://www.cotidianul.ro/la-conducerea-icr-se-afla-fiul-unei-fantome-a-nkvd-148361/

Geo spunea...

http://www.cotidianul.ro/cati-bani-primeste-de-la-tvr-bugetarul-horia-roman-patapievici-167755/

O ALTĂ PĂRERE spunea...

Într-o ţară ca România terfelită în istorie ca puţine altele, care a ajuns azi într-o stare de nedescris, JALNICĂ, fără valori; fără tradiţii, fără credinţă, spirit şi suflet, fără cea mai mică rămăşiţă de memorie, o ţară care face băşcălie de orice, se înjură şi se scuipă în modul cel mai natural-abject cu putinţă; într-o ţară în care în 1990 poporul la ales preşedinte pe Iliescu cu 80% de voturi, şi după aia l-a mai ales o dată, în care Vadim Tudor era să devină preşedintele ţării, mîine poate va fi Becali azi deputat european la Bruxelle, reprezentant alături de Elena Băsescu, aleasă şi ea de către poporul român Liber, Mîndru şi Curajos în mod democratic şi alţii şi alţii, şi cîte şi mai cîte, cloaca se revarsă fără-ncetare, permanent şi de neimaginat. ESTE FOARTE CURIOS că un istoric, care iubeşte adevărul, şi cunoaşte semnificaţia Momentului Istoric, şi importanţa Capitală a CONTEXTULUI, pentru a putea judeca cît de cît obiectiv un eveniment, o faptă, o frază, o carte, SCOATE copilăreşte-şcolăreşte-doctrinaro-ideologic, cîteva propoziţii-fraze-fînturi dintr-o carte întreagă, dintr-o stare anume, dintr-un context absolut răvăşitor pentru oricine normal, care a trecut la doi paşi de moarte, în condiţiile bestial-barbare ale comunismului abominabil care a dus România pînă la urmă, la tot ceea ce este ea astăzi şi care nu mai vrea să se trezească pentru că ................este mult mai comod să ne uităm la televizor sau .........pe Internet.....ca să ne imaginăm că ştim cu exactitudine ADEVĂRUL. Care unde se mai află ? Aici ? Acolo ? sau Aiurea ?
Şi le pune pe taraba talciocului judecîndu-le cu o « uşurinţă » stupefiantă, oferindu-le mulţimii drept exemple concrete de adevăr, atitudini şi “fapte” istorice. FOARTE CIUDAT !
CONCRET : despre frazele-afirmaţiile lui Patapievici se poate discuta, se poate analiza, se poate dezbate, DAR NU AŞA, ci doar în cunoştinţă de cauză. ÎNAINTE Citiţi cartea !
dar m-aş mira ca în România să fie posibilă vreo discuţie corectă şi civilizată pe vreo temă reală . Cum rămîne cu Adevărul ?!?

Anonim spunea...

Felicitarile mele, ati reusit sa parcurgeti aproximativ 20 de pagini scrise de HR Patapievici (mai precis paginile 49-63). Este o performanta cu care ar trebui sa va mandriti. Nu pot multi asa ceva. E mult mai greu decat sa zbieri cat te tin puterile cat de mult denigreaza tara HR Patapievici. Si cum probabil autorul acestui blog este singurul dintre cei 41 de contributori care a reusit sa dea citate dintr-o singura carte a lui Patapievici, lui i se cuvin toate laudele!

Daniel Roxin spunea...

Inteleg ca nu va deranjeaza aceste 20 de pagini... Ce sa zic, felicitari!

Anonim spunea...

in primul rand va multumesc ca ati postat comentariul, sincer, nu ma asteptam. Altfel pot sa spun ca nu ma deranjeaza acele citate, mai ales ca sunt scoase din contextul lucrarii. Judecata si executia facuta lui Patapievici pe baza acelor citate ma deranjeaza mult mai mult. Faptul ca demnitari care se bat cu pumnul in piept ca sunt romani verzi si isi iubesc tarisoara dar in acelasi timp o jupoaie ma deranjeaza si mai tare. In ce priveste activitatea lui HRP la carma ICR va recomand articolul dlui V. Mixich de pe Hotnews de acum cateva zile. O sa aveti surpriza sa vedeti ca ICR a promovat artisti precum G. Zamfir sau T. Gheorghe care nu cred ca pot fi acuzati de anti-romanism. Si, mai mult decat atatea, ar trebui sa va uitati pe declaratia de avere a lui HRp si sa vedeti cu cat a "jefuit" statul in cei 6 ani de cand e la ICR si sa vedeti ca e unul dintre putinii demnitari care nu s-au imbogatit dupa ce au ocupat o functie publica. Nu va pot schimba opiniile, nici nu incerc asta. Dar daca ne-am hrani cu mai putina ura, am fi o tara mai vesela.

Lucia spunea...

Pentru femeia fatala anonima-bineinteles ca esti femeie,se vede ca nu ai acasa cu cine sa te duelezi,poate nu ai gasit pe cineva care sa-ti atinga inima,altfel nu ar iesi la suprafata atata frustrare...Sunt sigura ca Fat-Frumos s-a amuzat copios pe seama acestui duel prin cuvinte acide...Draga mea,cauta-ti un cavaler, Fat-Frumos are serile prea ocupate cu mine.Mult succes!

Anonim spunea...

Texte luate din context.

Anonim spunea...

Sunt persoana care a zis " duel " , dar cred Lucia ca exagerezi un pic sau ce se intampla ? Cuvintele se mai folosesc si metaforic vorbind. Este foarte mult "verde de Paris " in vorbele tale. Nu tin neaparat sa fiu anonima , ma numesc Kasandra , si chiar daca esti cam rea cu mine Lucia , eu iti spun doar ca ma bucur ca discutam si asa. Din punctul meu de vedere si Fat Frumos si tu faceti ce doriti , dar mai ales vorbeste ce vrei daca asta te multumeste. Kasandra

Daniel Roxin spunea...

Pentru "O ALTA PARERE", caruia nu i-am publicat mesajul deoarece l-am gasit manipulator. Desigur, "O ALTA PARERE" considera ca publicarea acestor citate este un demers manipulator.
Stimate domn sau doamna, este suficient sa cercetam activitatea lui Patapievici, referindu-ne, printre altele, si la acea celebra expozitie din SUA unde, sub patronajul lui, au fost expuse lucrari de o mare indoiala artistica, ca sa concluzionam ca exista o continuitate de prost gust. Faptul ca acum Patapievici vorbeste frumos si despre Eminescu si despre romani apare mai degraba ca un exercitiu de dres busuiocul si nicidecum ca o vocatie asumata pana in strafundurile fiintei sale.
Daca ati fi avut macar o singura propozitie in care sa spuneti ca este regretabil ca Patapievici s-a exprimat asa, dar ca, in contextul intregii carti, s-ar gasi circumstante atenuante, v-as fi luat in serios tristetea si revolta metafizica cu care il aparati. Asa, nu pareti decat un alt manipulator profesionist al sitemului.

O ALTĂ PĂRERE spunea...

Mă acuzaţi de Manipulare fără s-o puteţi Dovedi, tocmai nepublicînd mesajul meu, deci încă o dată conturnînd Esenţialul.
Dacă l-aţi fi publicat şi aţi fi explicat TUTUROR de ce acesta(mesajul) îl găsiţi dumneavoastră manipulator, aţi fi fost cu adevărat pe firul firesc al demonstraţiei, dar cum l-aţi cenzurat, ceea ce afirmaţi poate fi fals, greşit înţeles, deformat sau chiar inventat.
De altfel nu este departe de aceeaşi „metodă” cu citatele lui Patapievici denaturate astfel, ele fiind scoase din context. Nu sînt singurul care a remarcat acest fapt concret.
Bineînţeles că este Regretabil, este la mintea cocoşului, lucru precizat chiar de Patapievici la începutul primei din cele patru scrisori către Alexandru Paleologu scrise începînd cu martie 1990 citez :...... „Exprimările excesive, cu care se întîmplă să nu mai fiu de acord, nu au fost cenzurate” din Politice-1996-ed. Humanitas pag. 17
Problematica pe care eu am ridicat-o este modul în care trunchiem sensurile unor idei, fraze, stări scoţîndu-le din CONTEXT, ceea ce se întîmplă în acest caz, prin publicarea lor aici.
Povestea cu „poneiul roz” este o altă falsă tevatură inutilă, iar dacă doriţi, despre gustul mai mult îndoielnic a acestei creaţii nu există dubii. Detalii : patronajul este al ICR iar despre arta modernă de azi ( în Lume) ar fi necesare prea multe pagini.
Concret : despre ce, de ce, şi cum Patapievici a scris în primăvara lui 1990, ar fi o mult prea lungă discuţie, am şi scris în primul mesaj, încercînd să conturez contextul cu totul şi cu totul special, încercînd să conturez şi mai bine în cel de-al doilea ( cel nepublicat de dvs.)
Este păcat că astfel nu ne putem apropia şi mai profund de întreg-adevăratul miez al Problemei.
Mulţumesc şi numai bine, seamnează, domnul „ O ALTĂ PĂRERE” care are o altă părere de cum ar trebui să arate o dezbatere şi la care fiecare să participe prin propria-i judecată.
Cît despre Tristeţea şi Revolta mea metafizică şi nu numai, ar mai trebui încă 200 de pagini cel puţin, pentru a fi povestite şi eventual înţelese.

O ALTĂ PĂRERE spunea...

Acesta este textul iniţial refuzat de Domnul Daniel Roxin din care am scos UN singur cuvînt, cuvîntul care se pare deranja teribil şi la care am mai adăugat un Post Scriptum.

Celor care afirmă că sînt ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI.
Sînt aici, ceva mai sus, cîteva întrebări rămase fără răspuns.
Cum oare este posibil, atîta vreme cît eşti căutător de Adevăr, cutezător în a dezlega mistere şi creator de lucruri frumoase să stîlceşti într-un asemenea hal un Text, să-l deturnezi de la starea Adevărului, rupînd din el bucăţi, fărîmîndu-l, mutilîndu-l, arătînd tuturor altceva decît el doreşte să spună şi să strige, cu totul altceva decît Textul şi autorul, revoltat de pierderea minţii şi identităţii neamului său, urlă de durere, ca într-o tragedie greacă, împroşcîndu-şi existenţa şi poporul de sudalme, încercînd astfel Disperat o trezire la realitate, o renaştere din propria-i cenuşă, un semn-semnal de ultimă şansă, un hara-kiri îngrozit de-atîta ignoranţă, orbire, infatuare fără de temei, o teribilă urîţire sufletească şi spirituală, atîta gheboşire.
Aţi CITIT CARTEA ? Ce înseamnă şi ce-a lăsat Comunismul în România aveţi oare o vagă
idee ? Ce s-a întîmplat în decembrie ’89 şi ce-a urmat, iliescu, mineriada etc etc pînă azi aveţi vreo vagă idee ? Încercăm să desluşim civilizaţiile trecutului îndepărtat, dar Adevăratele semnificaţii ale prezentului apropiat ne scapă şi ne lăsăm prea uşor ispitiţi în interpretări de duzină, simpliste, rău voitoare, scoase din contexul lor istoric, psihic, spiritual, sufletesc, politic, concret, evident, imediat, din TEXT.
Cum rămîne cu Adevărul ?!?
Este întotdeauna mai uşor să arătăm cu degetul decît să vorbim despre sinele nostru.
Cînd dintr-o sculptură superbă iei în mînă resturile pe care le-ai spart cu barda şi le arăţi tuturor că nu sînt decît nişte bucăţi urîte de piatră ordinară.
Cine poate deforma astfel Întregul ?
Ce fel de demersuri sînt acestea pentru a spune Adevărul ?
Poate tocmai pentru a-l deforma, reformula, explica altfel ?
Cui serveşte un astfel de AMALGAM ?
Oare toate acestea n-ar merita o lămurire din partea celui care publică acest gen de re-puneri în pagină deformînd conştient-voit Sensul şi Adevărul ?
Vor răspunde probabil, doar cei care Iubesc cu-adevărat Lumina !
P.S. (adăugat cu retrimiterea comentariului) Pentru că îmi îngădui să insist asupra sensurilor celor spuse atît de pătimaş, agresiv şi barbar-primitiv, josnic, de către domnul Patapievici, specificînd la publicarea textelor, în fel propriu, regretul folosirii unor expresii „scandalos-vulgare”, care sînt de fapt, sensurile, cu totul altele decît interpretările la un nivel imediat, simplist, „au premier degré”, „à la lettre”, chiar îndrăznind să afirm, se doresc în ciuda cuvintelor violente, tocmai un Strigăt Dureros de Salvare. Citiţi şi celelalte comentarii pe care le-am trimis şi veţi avea o imagine poate ceva mai clară a ceea ce doream să vă spun. Că ne place sau nu de Patapievici, în ceea ce priveşte textul înfierat, cu rezervele de rigoare, interpretările spre care sîntem îndreptaţi a le înţelege într-un anumit fel, sînt, după părerea mea, interpretări eronate şi dăunătoare.

O ALTĂ PĂRERE spunea...

Doresc să subliniez FAIR-PLAY-ul acestui spaţiu.
Gest care te aduce înspre re-gîndirea cuvintelor folosite.
Cît de bine ar fi înainte a nu te înfuria împotriva propriului sînge
a propriei limbi, scris, vorbit şi gîndită.
Toţi avem momente de Furie, de Revoltă şi Groaznică Îndoială
abia atunci Inteligenţa, pînă la Înţelepciune mai e încă o multă cale,
ne poate îndruma în măsura în care ea Este, şi dacă Ea este, este Aceea Temeinică.
Toţi ar trebui să învăţăm din josnicia netrebniciei propriilor noastre slăbiciuni
atît de puţin indulgente, din cuvintele pe care le spunem, vorbim, scriem, gîndim.
Căutîndu-ne sfărîmatele fărîme de spirit pierdut răspîndite-nlăuntru, cu siguranţă vom deveni
şi mai buni, şi mai harnici şi poate, mai adevăraţi întru împărtăşirea Cunoaşterii.
Fiecare poveste, fiecare-experienţă, fiecare cuvînt sau sudalmă este o lecţie din care ar trebui să devenim mai frumoşi, mai curaţi şi mai buni.
Să fim cumpătaţi în a judeca din afară şi de departe !
Aceasta poveste-ntîmplare de-aici ne arată cît de cu grijă trebuie singuri să devenim cu Vorbele spuse, scrise, gîndite, oblojindu-le naşterea, primenindu-le zborul, ocrotindu-le Libertatea.
Doar noi singuri cu noi înşine trebuie să ne hrănim permanent Curăţenia Spaţiului Tainic.
Cuvîntul a fost, Cuvîntul va rămîne !
Mulţumesc.

Anonim spunea...

Acum ma dumiresc si eu ca Patapievici urla de durere , fiindca este ingrijorat de presupunerea sa proprie - ca neamul romanesc si-a pierdut mintile si identitatea- Personal, fac parte din acest neam prin nastere , si nu stiu cine ii da lui dreptul sa se erijeze in perfectul neamului care ii vede pe ceilalti in neregula. Nu ar strica daca ar reciti de cateva ori ce scrie. De comparat cu cei ce scriu ceva care dainuie , nu stiu daca il putem compara , iar daca ar citi aici , ce zicem noi eu i-as spune-Stai linistit in curatenia spatiului tau tainic. Kasandra

extrasirop spunea...

Fratilor.......! o face pt ca-si permite.Mai bine zis ii permitem.Ce s-ar intimpla daca i-ai adresa injurii vecinului de la patru-lui si familiei lui-care-i un vlajgan de om.....??? Eu cred ca te-ar lipi de perete numaidecit...ti-ar aduce aminte cu niste pumni in gura ca nu-i frumos sa hulesti asa pe fata.Io,zic ca vina-i la noi...ca-l lasam sa ne spurce cum ii vine la gura...ca stam si dormim in nadragi si rabufnim pe-aicia.Nu dragilor...nu asa se scoboara o vietate din locul in care s-a cocotat.Eu as face-o dar nu stiu cum....cind te jigneste cineva nu stai si faci analiza pe text (ce a spus...cum a spus)ci iei atitudine..deci tre sa faci ceva....eu as vrea,cum am mai spus sa fac ceva,sa-l altoiesc pe jidan ...dar cum...???Asa ar trebui sa gindit....cred eu.Desigur, ca ocupa functia care o are datorita lichelelor si tradatorilor de neam.....na ca am zis-o.AMIN P.S.Acusi ma simt mai bine