vineri, 30 martie 2012

OMS: vegetarianismul si suferinta din dragoste introduse pe lista bolilor psihice. Homosexualitatea, nu!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti.

Unul din argumentele care au dus la decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afecţiune a fost cazul unei familii din oraşul Malaga (Spania), care se hrănea doar cu alimente netratate termic şi şi-a adus copiii în stare de comă. Micuţii au putut fi salvaţi doar datorită vecinilor care au chemat la timp salvarea.

Părinţii copiilor au fost trimişi la tratament obligatoriu într-o clinică psihiatrică şi le-a fost interzis să-şi mai vadă copiii.

Cu toatea acestea, Asociaţia americană a nutriţioniştilor nu împărtăşeşte poziţia radicală a OMS privitor la hrana vegetariană. În condiţiile unui regim alimentar bine echilibrat, vegetarianismul poate aduce beneficii pentru sănătate şi poate asigura organismului cu toate elementele necesare.

Anul trecut, pe lista afecţiunilor care pot fi tratate pe cale medicală, OMS a inclus suferinta din dragoste. În schimb, a eliminat homosexualitatea de pe lista cu tulburări psihice. Sursa: realitatea.net

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

Autorii comentariilor sunt singurii responsabili pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in totalitate consecintele legale!

11 comentarii:

karma police spunea...

nu iubirea, ci dependenta de iubire si manifestarile ce apar cind te desparti-love sickness, gen depresie, dezinteres fata de cei din jur, apatie etc

Dina spunea...

Se pare ca trebuie sa ma duc la psihiatru!! Ma ingrozesc tot mai mult pe zi ce trece; nu stiu unde o sa ajungem in ritmul acesta.

Lucia spunea...

Organizatia Mondiala a Sanatatii -o alta pacaleala la nivel global.Nu e infiintata in slujba umanitatii,ci doar serveste cu mult succces intereselor altora,se intelege cui.In alta ordine de idei,cei care se ASEAZA,mai zambesc la criticile aduse de cei care se ASAZA.Bineinteles ca asa e corect,dar uneori atentia iti este atrasa poate de altceva.Daniel,te invit sa ne asiezam...Sa aveti o zi cat mai rodnica in tot ceea ce faceti!va pup

Anonim spunea...

Dina, nu merge la psihiatru.Mai bine plimba-te prin parc , prin padure, pe munte, etc.E mai sigur.Si nu te ingrozi,pentru ca asta se urmareste.Prin induceerea fricii , groazei etc, poti fi mai usor manipulata , pentru ca de sistemul tau de autoaparare psihologica este ocupat cu combaterea acestor stari si te lasa descoperita.

Dina spunea...

Da, stiu, eram doar ironica la adresa lor.

Diana spunea...

Hmmm...Eu sunt vegetariana de mai bine de 20 de ani...Fetita mea nu a consumat carne niciodata in cei 7anisori ai ei...Oare sa ma apuc de cautat un psihiatru, pana nu ma trimit "ei" la unul?? ;)

Anonim spunea...

Sunt Mishu Petra. Mulţumesc pentru adăugarea blogului meu pe lista blogurilor... prietene!
În privinţa articolului de mai sus, ca psiholog, îţi spun că nu este singura inepţie clocită şi aprobată de OMS.
Iar în privinţa homosexualităţii - care este cert o boală psihică, ce tinde să devină, încet, GENETICĂ - închide ochii

Anonim spunea...

OMS ca mai toate organizatiile mondiale, este o reprezentanta a celor care conduc lumea din umbra. Eu le-as recomanda sa introduca pe lista afectiunilor psihice si aviditatea de putere si bani, Sunt atatia din clasa conducatoare a lumii care sufera crunt de aceasta boala psihica!!! OMS ar trebui sa fie implicata in rezolvarea problema malnutritiei din Africa si problema prost nutritiei din tarile dezvoltate (mancare procesata, multe calorii, mancare fara vitamine si fara nutrienti). Daca suferinta din dragoste e catalogata ca si boala psihica, cred ca in viitor vom ajunge o planeta de nesimtiti, un fel de semi-animale, un soi care va trebui sa-si ascunda si sa-si stopeze orice sentiment sau emotie.

Synthesis spunea...

@Anonim 31 martie 2012, 04:26
Foamea din Africa si alte tari "saracite" de colonialisti e creata artificial prin managementul (defectuos) resurselor. Nu poti avea asteptari de gasire a solutiilor de catre OMS.

Gerula spunea...

Zalmoxe spunea , " Nu iti fa din trupul tau , mormant pentru alti semeni de ai tai " . Se referea la toate animalele din preajma ta , pentru ca Dacii au fost "frati" si cu lupii si cu ursii si cu celelalte animale din padure.

adi spunea...

bine ..si care e lagatura cu homosexualitatea ?
ca iti place ca nu ,homosexualitatea nu e o bola ,homofobia e !