sâmbătă, 28 iulie 2012

Adevăruri tulburătoare - Misterele din Munții Buzăului

Una dintre cele mai misterioase zone din România este zona Munților Buzăului, locul cu cea mai mare concentrație de locuințe rupestre, cu nenumărate vestigii dacice și cu semnele unor culturi pre-dacice extrem de vechi... Cele peste 150 de fotografii cu care s-a ilustrat această emisiune vă va convinge, cred eu, că vorbim de un ținut fabulos, încărcat de magie și mister.

Ca invitată în emisiune am avut-o pe dna Diana Gavrilă, licențiată în istorie și, probabil, cea mai autorizată călăuză din Munții Buzăului.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

P.S. În această seară, puteți să urmăriți o nouă emisiune din ciclul Adevăruri tulburătoare, pe Nașul Tv, despre studiul de palegenetică care a bulversat România. Invitații emisiunii sunt chiar realizatorii studiului - dl. Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de biologie umană al Universității din Hamburg - Germania și dna Dr. Georgeta Cardoș, cercetător științific biolog - specialist în genetică.

Puteți urmări emisiunea in reluare astăzi, de la ora 18:00 sau  duminică de la ora 12:00.

19 comentarii:

Lucia spunea...

Eu simt ca acele pietre scrise si trovantii sunt marturia vie a unor fapte care s-au petrecut in urma cu vreo 8-9000 de ani,locul e un fel de Portal energetic.A fost o civilizatie foarte avansata tehnologic,acolo a avut loc un conflict,un eveniment major care a lasat o amprenta energetica puternica,iar oamenii care trec pe acolo simt asta.
Nu stiu daca o fi asa,dar intuitia asta imi spune,e primul gand care-mi trece prin minte...

Carmen spunea...

Da,draga Lucia,asa mi-a spus si mie intuitia.Si dupa cum am mai scris,in tara noastra se va scrie din nou Istoria.
Draga Daniel,multumesc pentru aceasta minunata emisiune.Felicitari!
Iar D-nei Diana Gavrila,toata stima si respectul meu.Va multumesc si va felicit pentru ceea ce faceti.
O zi minunata tuturor.

Daniel Roxin spunea...

O zi minunata si voua!

Lucia spunea...

Sa ai un final de saptamana cat mai placut si mai relaxant,Daniel.
Si sa stii ca ai un zambet placut...

Daniel Roxin spunea...

La fel iti doresc! :)

ile spunea...

Am vizionat emisiunea si imi vin in gind citeva comentarii:
1.Doamna invitata are o minte ferma si o exprimare dragalasa (ferindu-se sa dea detalii in plus pe care banuiesc ca le stie), cred ca s-a lovit de atitea ori de obtuzitatea oficialilor romanesti incit a ajuns la aceasta strategie de a nu se expima cu fermitate despre lucruri care deranjeaza si nu trebuie facute acum publice. A pomenit in blogul ei in 2011 despre lina de aur ,despre trovanti si despre Tinutul Luanei,frumos poetic si atit se poate in anii acestia tulburi. Voi explica la sfirsit in ce cred eu ca sta pericolul de a face afirmatii periculoase despre regiunea Muntilor Carpati si de a mai si aduce probele necesare.
2.In ceea ce priveste trovantii au forme interesante, e posibil sa se modeleze si sa creasca in timp,nu sustin aluzia ca ar fi plantati (cumva ca piticii de gradina) de cineva anume. Am vazut si eu documentarul despre fractali si aceasta geometrie a naturii,unele forme mai ales pietrele care puiesc ar sugera o matematica a formelor iterative.Pe de alta parte nimeni nu a studiat daca in locul trovantilor sint alte legi ale fizicii clasice(poate si forta gravitationala are alta valoare sau sint variatii de flux magnetic speciale care influenteaza depunerea sedimentelor strict localizat).la scara mai mare daca te uiti pe harta geofizica a Europei tocmai la intorsura Buzaului lantul muntos carpatic ia alta directie, inseamna ca exista niste forte in adincime sau au existat.in locurile unde sint pietrele pot fi ferestre sau fisuri in scoarta unde se manifesta mai intens aceste "forte de torsiune"-nu stiu cum sa le numesc altfel. S-ar putea face masuratori cum se intimpla in documentarele imbecile cu case bintuite de pe Discovery,dar probabil ca in Romania nu avem aparatura necesara. Am o curiozitate ca experiment copilaresc ce ar face un ciine,o pisica si eventual cum ar creste o planta deaspura pietrelor.
3. Pictogramele sint interesante,nu sint fara semnificatie,dar noi nu avem cerecetatori sa vina sa caute in legendele locale, in alte scrieri echivalente, asa cum se intimpla de exemplu in unele documentare despre menhire. Poate ca si aici a existat o scriere veche valoroasa, de ce nu s-a pastrat...Nu s-au pastrat atit de multe lucruri incit cred ca a fost facut intentionat ca sa ne protejeze de noi insine, cunosterea aduce bucurie numai oamenilor luminati ,pentru majoritatea devine o povara care naste monstri si poate sa faca mai mult rau.
4.Tara Luanei- este prima data cind am citit (pe blogul depspre Muntii Buzaului) despre o legenda despre o cetate si un mare conducator Luana. In documentarul 2012. Will The Anunnaki Return( care merita vazut) de Zacharia Sitchin se prezinta lucruri si interpretari nu neaparat uluitoare dar cernute prin prisma unei minti de neclintit ascutite.Nu ai ce sa-i reprosezi omului care te informeaza (el nu brodeaza valuri diafane ca sa ne creeze o impresie),povesteste despre un site din Liban cu rol de port spatial(nu l-a studiat arheologic fiind obiectiv protejat l-a filmat ca simplu turist), despre calatoria lui Ghilgames, despre o catastrofa nucleara in anii 2024 i.e.n. pentru distrugerea portului spatial de la Muntii Sinai fiind sfirsitul civilizatieie sumeriene , se descrie un coridor de aterizare de la Muntele Ararat,Ierusalim(deasupra acestuia fiind construite apoi alte temple) ,piramidele Giza si Baalbech (Liban),acest om a ajuns la concluzia ca razboaiele si lupta pentru putere devin mai accentuate pe masura ce Nibiru se apropie de pamint (cam la 3600 ani) ultima data fiind aproape de pamint in 556 i.e.n. Deci nu se va apropia prea curind de pamint. Asadar revenind la Luana si cetatea lui mare luminata de un soare si pe timp de noapte, la un moment a fost distrusa cetatea de dusmani cu care de foc .. . Seamana cam ca o frintura din documentarul sus pomenit in alte locuri nu stim daca in aceleasi vremuri,asa ca putem presupune lupte intre clanurile Annunaki.

ile spunea...

5.Concluzionind, posibil ca si la noi in tara sa fie lucruri extraordinare, numai ca nu se pomeneste de ele si cert este ca sint mai adinc ingropate decit in alte parti. Insa asa cum spunea si Zecharia Sitchin traducator de texte antice considerat de ceilalti ca facind pseudostiinta, sint locuri unde nu poti sa cercetezi mai amanuntit sau chiar sa fotografiezi. Si daca ati descoperi ceva important nu ati putea sa-l potejati de nimeni in tara asta, acum. Romania este intr-un alt moment de rascruce, faptul ca este permisa emisiunea Adevaruri tulburatoare este pentru ca autorul si prietenii lui nu pot acum, nu au mijloacele suficiente ca sa se apropie prea mult de adevar si deci sinteti oarecum lasati in pace.
Descoperiti ce vor sa zica scrierile de pe pietre, faceti o echipa diversificata si motivata care sa studieze, nu aveti incredere in istoricii si arheologii nostri care nu au voie sa spuna nimic fara aprobarea sefilor (securiatea tarii) romani si straini. Domnule Roxin, daca ati gasi o nava presupusa extraterestra si ati anunta in lume, nu ati vedea-o nici 24 ore, poate ca nici noi nu v-am mai vedea pe dumneavoastra. Daca veti gasi dovezi palpabile scrise chiar, despre adevarata Dacie in ultimii 5-6000 ani, nu indirecte, vi s-ar intimpla la fel.
Puteti sa formati in schimb o echipa, un nucleu de oameni de diverse profesii cu aceleasi preocupari ca si dumneavoastra, nu e neaparata nevoie sa raspundeti prostiilor scrise de istoricii care va ataca. Cind veti gasi ceva cu adevarat important in sprijinul ipotezei ca traim in locuri extraordinare si continuam (nu in mod onorabil) o istorie demna (nu cenusiu- cetoasasa cum e prezentata acum) sa vedeti cit de greu este de protejat.

Maria spunea...

Excelenta emisiune ! Felicitari pentru ceea ce faceti ! Imi freamata inima de bucurie si mandrie ca m-am nascut pe-aceste meleaguri binecuvantate !

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru comentarii!

Calina spunea...

Interesanta Emisiune!Frumoasa dedicatie zambitoare! Multumesc!

Anonim spunea...

toate cele bune pt Daniel si Calina :))
lasand gluma la oparte ar fi interesant sa stim daca pe piatra aceea cu urme de copite si labe de animale se gaseste si urma de Leu...
sunt ogramada de legende in tara noastra care se regasesc in toate regiunile referitoare la Leu,Nicolae Densusianu a tratat acest subiect in Dacia Preistorica,dar poate cea mai graitoare este colinda din batrani a Junelui sau Leusoru cum ii se mai spune.
se regaseste in ardeal si in banat si o versiune a fost gasita de catre Densusianu in judetul Braila daca imi aduc bine aminte(poate si in celelalte regiuni doar ca nu am cunostinta)
e o colinda ce se canta junilor neinsurati sau vanatorilor si povesteste cum un june pleaca la vanat si intalneste un leu pe care nu il omoara ci il leaga cu cureaua si coboara in sat spre a se fali cu iel fetelor nemaritate si nevestelor.
colinda se schimba usor de la regiune la regiune dar ''miezul'' e acelasi.
colinda e considerata de catre specialisti sora cu Miorita,doar ca specialistii din prea multa carte considera ca a fost compusa de catre cineva care a citit biblia si a auzit de lei.
asta e nivelul specialistilor in ziua de azi,sa nu aveti asteptari prea mari pt ca oamenii acestia arunca totul in absurd si sunt de-o nepasare totala.
Va doresc sa va dea Dumnezeu sanatate si vointa de fier

Daniel Roxin spunea...

Da, cunosc aceasta colinda. Eu cred ca este mostenita de pe vremea dacilor sau poate e chiar mai veche...

Anonim spunea...

http://www.centrul-cultural-pitesti.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=342:stema-balacenilor&catid=96:restituiri-decembrie-2006&Itemid=118


ceva asemanator si poate mai sunt la noi in tara povesti din batrani care sa aminteasca de leu la noi in tara

simona spunea...

Minunata si foarte interesanta si aceasta emisiune a umneavoastra.
Privind trovantii din muntii Buzaului mi-am dat seama ca unii parca sunt facuti din acelasi "material pastos" care se gaseste in apropierea Babelor, mergand spre Sfinx, in Bucegi.
Acolo parca cineva cu puteri neobisnuite si cu un anumit scop, ar fi topit piatra si aceasta ar fi inceput sa curga.M-a fascinat aspectul neobisnuit al stancii.
Calcam pe piatra si mi se parea ca e un sacrilegiu ceea ce fac.
Daca ati difuza emisiunile si pe un post TV accesibil celor ce nu pot viziona NASUL TV, ar fi si mai minunat, pentru ca ar avea acces la ele un segment mai mare de telespectatori, chiar si din cei care nu poseda calculatoare .
Cu bucurie in suflet astept si alte emisiuni si multumesc.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc! O zi frumoasa!

Alina Apostol spunea...

Credinta mea "paleo-antropologica" este aceea ca din timp in timp intrebarile nascute in constientul colectiv creaza un tavalug irezistibil care-si cere drepturile. Astfel se ridica printre noi oameni ca dumneavoastra si ca cei ce alcatuiesc echipa minunata din care faceti parte si care aduc raspunsurile mult ravnite sutelor de mii de oameni. Foarte multe multumiri pentru cunoasterea pe care o inlesniti! Mult succes pe mai departe! Voi incerca sa popularizez pe cat imi sta in puteri activitatea dumneavoastra. Numai bine!

Daniel Roxin spunea...

Multumim si noi! Zile cat mai frumoase!

Tavi spunea...

Am fost la tovanti, ajungi numai intreband. Sunt foarte interesanti si misteriosi. Cred ca este bine ca nu li se face publicitate pentru ca numai asa se pastreaza natural. Sa administreze cineva zona, deja apar interese .
Mergeti si stati cu ei, vorbiti atingeti sau faceti ce credeti alturi de ei, pozitiv vorbind .
Drum bun si intrebati din km in km.

Dan Popovici spunea...

În completarea celor prezentate de dvs. despre munții Buzăului vă supun atenției postarea de mai jos http://megalitica.wordpress.com/2013/10/17/turtudui-varf-de-munte-sau-piramida-megalitica/