joi, 9 august 2012

Adevăruri tulburătoare - Noi dezvăluiri (Video)

Imediat după lansarea filmului "Dacii - Noi dezvăluiri" pe Nașul Tv, am realizat, împreună cu jurnalistul Valentin Roman, o emisiune în care am dezvoltat ceea ce s-a prezentat în film, venind și cu câteva lucruri noi și inedite.

Una dintre cele mai uimitoare informații prezentate în această emisiune, o informație descoperită de Valentin Roman după finalizarea documentarului, este aceea că, potrivit surselor latine, împăratul Traian ar fi dat dispoziție ca să nu fie aduși italici pentru colonizarea acelei părți cucerite din Dacia, o informație care dă o lovitură foarte mare teoriei romanizării. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


3 comentarii:

Anonim spunea...

Arheologii au parte doar de surprize – Dealul și poalele Cetății din Deva sunt locuite de circa 5.000 de ani

http://www.servuspress.ro/servus/2012/08/arheologii-au-parte-doar-de-surprize-dealul-si-poalele-cetatii-din-deva-sunt-locuite-de-circa-5-000-de-ani/

Sate din Epoca Fierului, din Epoca Bronzului, din perioada medievală descoperite lângă Sebeş

http://www.informatiadealba.ro/2012/08/07/sate-din-epoca-fierului-din-epoca-bronzului-din-perioada-medievala-descoperite-langa-sebes/

:) :) :)

Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru informatii! :)

Anonim spunea...

chiar si asa, nu trebuie sa fi prea destept ca sa-ti dai seama ca acei colonisti, presupunand ca au ajuns in nord, si-au luat talpasita destul de repede din cauza iernilor pe care le blestema Ovidiu, apoi din cauza dacilor liberi care dupa 117 au atacat tot timpul in adancime.

Iar daca au ramas cateva sute(mii?) de eroi latini, sigur ca numai de romanizare nu le ardea; faceau parte din garzile urbane, ingrijeau drumurile, erau contopisti ori se ocupau cu specula/comertul.