marți, 7 august 2012

Descoperire arheologica pe traseul viitoarei autostrazi Sibiu – Nadlac

O descoperire importanta care ne va face sa intelegem mai bine istoria a fost facuta in judetul Sibiu. Vorbim despre sute de obiecte care arata ca stramosii nostrii nu erau deloc inapoiati. Se pricepeau sa prelucreze fierul si nu duceau lipsa de nimic, in locuintele lor primitive.

Vestigiile arheologice au fost descoperite de muncitorii care sapau la Autostrada Sibiu – Nadlac. Lucrarile au scos la iveala o asezare care se intinde pe 5 kilometri si de care nimeni nu a avut habar.

Arheologii au scos la lumina unelte, arme, chiar si ace de siguranta asemeni celor din zilele noastre. Cel mai pretios obiect a fost gasit insa intr-un mormant. Este vorba despre un car, in miniatura. Obiectul din fier, rupt in 80 de bucati, a fost reconstruit, asemeni unui puzzle de catre arheologi.

Arheologii au mai descoperit sute de banuti, majoritatea din argint, din vremea dacilor. Monedele grecesti au pe avers vaca alaptand vitel si numele magistratului monetar, iar pe revers un patrat instelat. Specialistii Muzeului Brukenthal spun ca de saptamana viitoare vor prezenta comoara si vizitatorilor.

Sursa: Antena 1

Un comentariu:

Carmen spunea...

Multumesc Daniel pentru acest articol pe care l-ai postat.Deoarece eu nu am Antena 1 aici,ma bucur ca tu postezi toate noutatile.Adevarul despre tara noastra iese in sfarsit la suprafata.Bunul Dumnezeu si Zamolxe ne ajuta sa aflam,toate la timpul lor.
O seara minunata.